20. maaliskuuta 2013

Klinikalla

Teininä kun hormonit kulki astetta kiihkeemmin niin tulivuori oli purkautunut melkein päivittäin. Nykynen olotila on kuitenkin tasaantunut, mutta tänään kyllä käytiin lähellä tota purkautumista mitä teininä vetelin.
En edes loppujen lopuksi miksi, taino ehkäpä siksi kun Hinkulan tiedonkulku ei ole mitä parhain.

Maanantaina(?) oli aihetta että lähettäisiin klinikalle, minä ja 3 muuta meidän luokalta päätti lähteä messiin. Hevosia oli lähdössä ensin vissiin Vihuri, Aino, Leksa ja opettajan oma hevonen. Se vaihtui vissiin kolme kertaa ja loppujen lopuksi lähti Viima, Aino, Leksa ja opettajan oma. Tänään aamulla Riina päätettiin ottaa toisen hevosen tilalle kyytiin, pistin sen alle tunnissa valmiiksi ja kuulin ettei Riina lähdekkään. Siinä vaiheessa oli todella lähellä etten purannut tunteita opettajalle vaan tyydyin kitisemään että kiva kun mullekkin ilmotetaan.

No laitettiin noi rekkaan ja ajettii sellanen kaks tuntia Ylivieskaan. Nukuin oikeestaa molemmat matkat..
Hevoset otti hyvin matkan, Leksa vähän rupes riehumaan menomatkan lopussa.

Otettiin ensin Leksa, nuorest iästä huolimatta se käyttäyty tosi hienosti. Se otettiin matkaan kastraation takia, sille annettiin mömmöjä, vietiin pehmustettuun huoneeseen ja lisää mömmöjä. Leksa romahti siellä kumoon ja vinssin ja semmosen vehkeen (:DD) kanssa otettii hevonen toimenpidehuoneeseen. Nostettiin etujalat ylös ja koukistettiin takajalat ylöspäin. Lääkäri sitten leikkeli munat poijes, oli tosi opettavaist kyllä päästä kattoo sitä eikä se ees ollut niin kummonen juttu ku oon ajatellut.

Tähystettin loput kolme hevosta kun ne on kaikki köhineet lenkkien jälkeen. Ainolla oli hieman rakkuloita, mutta muut oli "puhtaita". Jos ihan kärryillä pysyin niin Ainolle pistettiin henkitorveen jonkinlaista sumutetta, limaa irrottavaa lääkettä ja pitkävaikutteista antibioottia.

Viima

Aino

Aino tiistaina mun uhrina kengitykses

Odoteltiin hetki että Leksa selviytyy tolpilleen, pakattiin hevoset uudestaan ja ajettiin takasin.
Oli kyllä jees eka klinikkareissu vaik mun raukka Riina ei mukaan päässytkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti