3. maaliskuuta 2013

Ensi esittelyssä Trista

Trista on ystäväni Emen suomenhevonen. Ruuna on 6 vuotias ja täältä voit lukea vähän lisää hevosesta.
Tulin lomailemaan Pöytyän suunnalle ja oltiin alustavasti jo sovittu et mentäis tallille, lauantaina kuitenkin Eme kysy et haluisinko mä ratsastaa Tristalla ja tietty mä halusin.

Oli kyl tosi kivaa ja ilma iha huippu!

Trista otettii tarhasta ketjuriimunnarulla ja raipal ja olin vaa sillee joo kiva kuolen ennen ku pääsen selkää. :D  Mut Trista oli asia heppu, mitä vähä yritti maistella ku tiukennettii mahavyötä mut muuten oli nätti poju.
Mentiin kentälle, Trista seiso paikallaa ku nousin selkää ja otettii väsyneet alkukäynnit. Trista ei olis millään liikkunut, kentän vieressä oleva mökki aiheutti kummastusta ja toisen sivun lumivallit ja aita oli selvästi luokseen kutsuvia.. :D


Ravin jälkeen alko jo enemmän sujumaan, Trista oli energisempi ja kuuliaisempi eikä niin paljon enää puskenut aidalle kun osasin varautua tähän. Muutaman kerran melkein uitiin lumipenkassa kun keskityin liikaa kevennykseen ja ohjaus unohtu..
Trista kyllä tuntu mukavalta, kuunteli pohjetta erinomaisest ja asettu kulmiin hyvin. Tristan ravis oli kiva istuu. Aavistuksen Trista paino oikeal ohjal välil, mut ei todellakaa mitenkää pahasti.


Otettiin vähän laukkaakin, molempiin suuntiin muutama kierros. Sain Emeltä ohjeeksi ottaa avut tosi vahvasti ja huomioida että laukka ei välttämättä pysy yllä kovin hyvin. Meni kuitenkin yllättävän hyvin, alotettiin oikeaan kierrokseen ottamalla reipas ravi, painamal vahvasti pohkeet ja tukemal ulko-ohjaa. Laukka nousi hyvin ja rullas ihan kivasti, Trista oli kyllä ehkä vähän jäykkä ja laiska.
Vasempaan mentäessä Trista oli vähän helpompi, paljon energisempi ja tuntu pehmeämmältä. Trista kyllä taisi kulkea aika etupainoisesti.


Loppuravit ja -käynnit, Trista kulki rennosti ja tässä vaiheessa varsinkin huomioi kevyetkin pohkeet.
Oon kyl tyytyväine meihin, uus hevonen ja mua vähän jännittikin niin tää meni nämä huomioon ottaen hyvin kyl. Joskus ku meen uusiks ni menee taas paremmin ku tutumpi hevonen. (:

8 kommenttia

 1. JEE :3 saa tulla uudestaankin tipsuu ratsimaan, teil meni kivasti!

  VastaaPoista
 2. Mihi tarvittii raippaa tarhast hakuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et hepo pysyy ohjakses varmemmin. :D

   Poista
  2. hevosta opetetaan ryntäilystä pois, siksi raippa (kuonolle näpäytys jos meinaa rynnätä, lopettaa heti)

   Poista
 3. iiha jees blogi! tsekkaahan munki <; http://mypicture-kisme.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Missä päin trista asuu nyt ? Kirjoittaako nykyinen omistaja blogia ?

  VastaaPoista