4. maaliskuuta 2013

Ärsyttävä hevoskansa

Tässä fbtä selailessa tuli taas mieleen yksi hevoskansan ärsyttävä piirre ja aattelin sitte kirjottaa kokonaisen päivityksen aiheesta.

1. Hevoskuvien lisääjät
Ymmärrän että nykyään kaikki omistavat järkkärin ja sillä saa hienoja kuvia helposti. Ja hienointahan on kun saadaan kuvaaja kun ratsastat ja menette hienosti sen 200 kuvan verran. Ja tietenkin ne kaikki 200 ja yksi kuvaa lisätään fbhen. Kaikissa sinä ja hevonen näyttätte ihan samalta. Ja näillä ihmisillä tämä reaktio tapahtuu aina kun käydään ratsamassa, eli suht usein.
Olisi hauskempaa katsoa muutamaa hienoa kuvaa kun menette hyvin ja sekaan ehkä pari vauhtikuvaa, pukki yms. Eri asia siis esimerkiksi blogit, mutta tässä tarkoitan fbn tai irc-gallerian hevoskuvien lisääjiä.

2. Ääripäiden tappelijat
Riippuen hevosesta, sen on hyvä olla vapaalla heinällä tai säännöllisillä ruokinta-ajoilla. Riippuen hevosesta, sen on hyvä olla kengättä tai kengillä. Riippuen hevosesta sen on hyvä kulkea kuolaimettomilla tai kuolaimilla.
Minusta se on ihan sama miten hevonen elää tai sen kanssa toimitaan, kunhan hevonen voi hyvin ja hevonenhan voi voida hyvin todella monella eri tavoillakin. Mikään tapa ei sovi kaikille hevosille.
Silti on aina näitä jotka ovat vahvasti jotakin mieltä, eivätkä voi ajatella mitään muuta tapaa yhtään missään tapauksessa. Ja heidänhän on pakko päästä pätemään asiasta joka välissä ja sanomaan se viimeinen sana joka on tietenkin ainoa oikea.

3. Asioiden pimittelijät
Tässä tarkoitan hevosten hoidossa tapahtuvia seikkoja jotka joku toinen hoitaja huomaa, mutta ei viitsi asiasta valaista muita hevosen kanssa toimivia, toisia hoitajia ja joskus ei edes ratsastuksenopettajalle/tallimestarille. Jätetään hevosten hoitovihkot kirjoittamatta yms. Sekin olisi joskus kiva tietää että jokin seikka on jo kerrottu "korkeammalle taholle", kuten tallin omistajalle. Todella ärsyttävä vaivata toisia asian takia joka on hälle jo mainittu.
Joskus tietenkin asiat esimerkiksi unohtuvat, mutta harmittavan usein se on vain sitä että yritetään omia hevonen. Minusta pitäisi edes yrittää toimia yhdessä kun hevosen hyvinvointi on kuitenkin tärkein.

4. Toimettomat
Ihmiset joille saa sanoa samasta asiasta miljoonaan otteeseen mutta sille ei tapahdu mitään. Ei tarvitse ehkä enempää kertoa. Esimerkiksi mä olen tallilla aina ahkera ja omatoiminen, autan muita ja teen asiat ripeesti mutta hyvin. Sitten ottaa pannuun kun suostun vaikkapa karsinan siivoamaan joka kuuluisi toisen hommiin ja pyydän että tämä hommasta vapautuva voisi tehdä jonkun helpomman ja kevyemmän homman, mutta sekään ei tapahdu ja loppujenlopuksi mä senkin teen itse.

5. Pelkät ratsastajat
Ymmärrän että kaikkia ei hevoset kiinnosta, joillekkin ne ovat vain urheiluväline ja minulle se on todella ok. Jotkut nauttivat vain ratsastamisesta ja voivat olla tässä hyviäkin, ajatellen myös hevosen hyvinvoinnin. Heidän hevoset ovat täysihoitotallilla ja joku toinen pistää heille hevoset. Siitä huolimatta jokin taito hevosten käsittelyssäkin pitäisi olla ja tarpeen vaatiessa heidän kyllä pitäisi jaksaa ja osata tarpeen vaatiessa harjata se hevonenkin. Tilanteet hevosalalla muuttuvat todella tiuhaan ja joskus voi päästä vaikkapa ori irti kun sinun kultamussukka pitäisi olla valmiina varusteineen. Tässä vaiheessa vaan pitäisi ratsastajankin miettiä kumpi on tärkeämpi hoitaa alta pois? Ja tietenkin se on hoitajien vika että hevonen lähtee aidoista läpi juuri tänään.

5 kommenttia

 1. Tää oli tosi kiva!

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! Joskin taidan kuulua ykkös kohtaan, tykkään lisäillä paljon kuvia, yleensä kuitenkin maksimissa 5-6, mutta kun ne kuvat vaan on niin hienoja ettei osaa valikoida kahta parasta! :D

  VastaaPoista
 3. Asiaa!
  Mutjoo tunnistin itteni tuosta ekasta.. :D

  VastaaPoista
 4. Ykköskohtaan vois lisätä sen että vaikka joku lisää 10 kuvaa, se ei ole läheskään niin ärsyttävää kuin se että YKSI JA SAMA IHMINEN tykkää jokaisesta kuvasta erikseen :DDD se on kaikista veemäisintä

  VastaaPoista