26. maaliskuuta 2013

Ensi esittelyssä Tade

Tää päivitys tulee ajoissa, nimittäin tän postauksen ratsastustunti pidettiin kaksi viikkoa sitten..

Pyysin Apsulta jotakuta uutta hevosta jota voisin harkita HelppoC:hen ja hän sitten pisti mulle Taden, eli Fagon. Fago on Unkarista kotoisin oleva puoliverinen(?).  Sellanen 12 vuotias ruuna ja tunneilla ihan sellanen perus mitä oon sitä nähnyt ja katellut.


Alunperin Fagoon ihastuin sen ulkonäköön ja on se musta edelleen yks koulun näteimmist hevosista, tai olisi ainakin laihtumisen jäkeen.. :D Aika paljon oon touhunnut päikässä Fagon kanssa, ihan perus polle, mitä nyt kuume pitää mitata käytävällä ja tällä hetkellä se ampasee usein portilta heinäkasalle tuhat ja sataa...


Odotin ihan positiivisin mielin Apsun koulutuntia Fagolla, ruuna oli asiallinen varustaessa paitsi kuolaimien laitossa pää oli katossa.. Varusteina oli iha suojat joka jalkaan, nivelsuitset ja Fagon oma satula joka taisi olla koulu..

En muista juurikaa itse tehtävistä, mutta ainakin pohkeenväistöä vedettiin. Oli kaiken kaikkiaan tosi mukava tunti, vähän uuden hevosen kanssa yhteispelin hakemistahan se oli. En saanut Fagoa taipumaan rungostaan yhtään ja kulmissa tuntui että kaaduttiin. En tiedä missä meni pieleen kun asetusta en saanut yhtään missään vaiheessa. Fago kuitenkin kulki mukavasti eteenpäin, sillä oli suht tasaset askellajit ja pohkeenväistökin meni jotenkuten kunhan muisteltiin taas mulle miten se tapahtuikaan. Ekoilla kerroilla Fago vääntyi rungostaan liikaakin, mutta vikat kerrat meni jo ihan ok. Vähän Fagokin oli kavereiden perään, mutta mukavasti se kuunteli apuja kun vähän ensin testailin kuinka kovaa niitä pitäisi antaa.

Korjattavaa: Pohkeenväistössä rungon pitäminen suorempana

Tyytyväisyys: Olin ihan tyytyväinen tuntiin, Fago tuntui rennolta ilman asetustakin ja koko tunti ei mennyt uuden hevosen totutteluun.

Olin kyllä lähtemässä positiivisin mielin Fagolla uusiksi ensi tunnille mutta hevonen vaihtuikin huomiselle estetunnille Ditteen. Anteeksi pikapostaus. :D


1 kommentti

  1. Voih, noin nättiä heppaa olisi unelma päästä kuvailemaan!

    VastaaPoista