ALEX


ALEX MUURINEN
s. 22.9.1991, kutsumanimeltä Allu

Olen vuonna 1991 syntynyt miehen alku, alunperin Turusta kotoisin. Perheeseeni kuuluu jo eronneet vanhemmat ja kolme siskoa. Asun Ypäjällä vaimoni, kahden koiran ja kissan kanssa.
Sarkastinen ja mustanhuumorinen luonteeni ei pure kaikkiin. En ole helposti lähestyttävä, mutta kun pääsee tutustumaan, ystävystyn helposti. Minun on helppo avautua vähän tuntemattomillekkin ja puhun avoimesti asioistani - niin hyvistä kuin huonoistakin.

Nuoruuteni ei ollut kovin ruusuinen. Löysin ratsastuksen ja hevoset, kun psykologini ehdotti että aloittaisin ratsastusterapian. Saisin toimia enkä vain puhua. Silmäni avautuivat miten hienoja ja fiksuja eläimiä nuo ovatkaan. Samanlaisia "ahaa" -elämyksiä on vaikea saada muiden eläimien kanssa. Olin tuolloin 16-vuotias. Minulla eikä vanhemmillani ollut varaa säännöllisiin ratsastustunteihin. Näinpä kehitin teoriapuolta lukemalla useita hevoskirjoja ja opiskelemalla muista hevosalan materiaaleista. Pääsin töihin suhteiden avulla ja 17-vuotiaana ostin oman hevosen, lämminveriruuna Haksun. Työt kuitenkin loppuivat ja jouduin luopumaan hevosesta, mikä oli kova paikka. Satunnaisesti ratsastelin ja kävin hoitamassa muiden hevosia.

Vuonna 2012 lähdin opiskelemaan hevostalouden tutkintoa, aikaisemmin olin käynyt Hingunniemessä kengityskursseja. Tämän jälkeen olen ollut eri lajien talleilla töissä ja saanut perspektiiviä ja oppia eri asioihin. Samalla rupesin aktiivisemmin treenaamaan koulua ja esteitä. Unelmani olisi tavoitella Elmo Jankarin jalanjälkiä kenttäratsastuksessa.
2015 menimme naimisiin vaimoni kanssa. Pidimme Hämeenkoskella yhdessä tallia pari vuotta, mutta päädyimme onnellisten sattumien kautta lopulta Ypäjälle pitämään viiden hevosen täysihoitotallia.

Entinen hevoseni, risteytysruuna El Fragante

55 kommenttia

 1. Uaaah panisin woo-o-ooo

  VastaaPoista
 2. Tykkään susta <3 Toivottavasti vielä joku pvä uskallan sanoa sen kasvotusten!

  VastaaPoista
 3. Pikku-Tuima <3

  VastaaPoista
 4. Koska oot Fannilla ratsastanu?

  VastaaPoista
 5. No sitten tiedän kyseisen ponin. Asui ennen Ratsutalli Uusmattilassa:)

  VastaaPoista
 6. Sä oot kyllä sen olonen, että suhun ois kiva tutustuu!

  VastaaPoista
 7. minkä ikänen oot?

  VastaaPoista
 8. Vähänkö kiva et tytöt eivät vain ratsasta, vaan että pojatkin ratsastaa!!:)
  Ja oon samaa mieltä Anonyymin 11/5/13 Että suhun vois tutustuu:)

  http://www.elamani-hevonen.blogspot.fi/

  Ps. Kiva blogi!:) Tykästyin heti!

  VastaaPoista
 9. Oli kyllä pakko liittyä!! :) Hieno blogi, kerrankin hevosmiehiä liikkeelä :)
  Käy ihmeessä kurkkaa minun (kohta 17-vuotiaan)ja risteytysponi Maisan blogi! :) http://askeleidenkopinaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. aaawws you are so cute :)!

  VastaaPoista
 11. Missä käyt koulua yms kun siellä on noita 'ravi, varsa, traktorin ajo..' yms juttuja:D Itse haluaisin jatkaa ylä-asteen jälkeen jonnekkin hevos-opistoon yms:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hingunniemessä hevotenhoitajaksi, tosin nyt syksyllä jatkan samoja opintoja Asikkalassa tuossa Lahden vieressä. (:

   Poista
  2. Millä perustein sellaisiin pääsee?:) Ja minkä ikäisenä

   Poista
  3. Hevostaloutta pääsee opiskelee aika helposti! Hinunniemessä ja Asikkalassa ei ole mitään keskiarvojuttua eikä vaadita edes aikaisempaa kokemusta hevosista, tietenkin se on plussaa. Vaatimuksena on ettei fyysisesti ole allergioita yms ja että on kiinnostusta. Jos ei suoraan pääse, niin molempiin näihin pääsee varmasti myös varasijalta tai syksyn uusintahaussa.

   Poista
  4. Niin ja koulutukseen pääsee tietenkin heti kun on peruskoulu suoritettuna. Myös vanhempia tietenkin otetaan, meillä Hingunniemessä vanhin nuorisoasteella opiskeleva oli jotain 26. (: Ja itsekkin vasta 21 vuotiaana menin.

   Poista
  5. Okei! Alkoi kiinnostamaan tällanen ala, jos menis kun telkustakin tuli se Ypäjän hevosopistolla kuvattu ohjelma! Ois unela! Harrastanu säännöllisesti ehkä 5 vuotta ratsastusta:)

   Poista
 12. Aivan loistava blogi! Vaikutat todella hyvältä tyypiltä tämän perusteella :) En tiedä kiinnostaako sarjakuvat, mutta blogini löytyy osoitteesta http://yksinaisiabanaaneja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Aivan mahtava blogi :)! Kivaa lukea muidenkin kuin tyttöjen blogeja ;) Susta varmasti kuullaan tulevaisuudessa!

  VastaaPoista
 14. Aaah panisin!

  VastaaPoista
 15. Oot sulonen :3

  VastaaPoista
 16. oij, olet sulonen :3 kerrankin oikeasti kiinnostava blogi ! :)

  VastaaPoista
 17. Kiva sukunimi :D

  VastaaPoista
 18. Alex hei useemmin postauksia pliiiiiiiiis ja kuvapostauksia enemmän jne =)

  VastaaPoista
 19. oi muse on ihana :3 oon ratsatanu sill pari kertaa silloin ku se oli viel ratsutalli uusmattilassa :)

  VastaaPoista
 20. seurusteletko peninan kanssa?

  VastaaPoista
 21. Oletko käynyt joskus ratsastamassa Alvan tallilla? Listassa oli ruskelan start point

  VastaaPoista
 22. Tässä selaillessani listaa hevosista joilla olet ratsastanut, bongasin oman heposeni niiden joukosta! :D kylmäveritammuli Saga. :) Ilmeisesti Astikaisen Marian tykönä olet ko. tammaa ratsastanut? :) -Sagan omistaja.

  VastaaPoista
 23. Alex haluaakin sivun täyteen ''panisin'' kommentteja :D

  VastaaPoista
 24. sun on helppo saaha paljon lukijoita ja kommentteja, ko oot jätkäjolla on poni harrastus. :D ihan söpöä. :3 mutta löysin blgis ihan sattumalta tuolta fbn uumenista kai? tai ainakin tänne mä ilmestyin :DD kun oon miettiny että onks salpaus, siis asikkalan piste hyvä paikka opiskella hevostalouden koulutusohjelmaa, ja nyt kun se siirtyy lahteen, siis koko piste. Niin onko mukava paikka, kivat opettajat? Ite siis haen ensviikon alussa salpaukselle ::)

  VastaaPoista
 25. Niinhän se kai on! :D
  Nooh, jos saisin ehdottaa jotakin hevostalouden koulua niin ehdottomasti Hingunniemi! Salpaus ei ole mitään verrattuna siihen. Opettajat on plääh, opetuksesta en ole vielä oikein saanut kiinni kun vasta koulua vaihtaneena en oo viel ehtiny olla mukana hevostalouden kursseilla, nyt ollut vasta työssäoppimista ja atto-aineita. Kyllä Salpaus menettelee ja varmaankin kolme vuotta siellä jaksaa istua.

  VastaaPoista
 26. Oletko ratsastanut Haukakalliossa? :)

  VastaaPoista
 27. Remo on kiva poni. Oon menny muutaman kerran.

  VastaaPoista
 28. Mikä hevonen on tos sun bannerin vasemmas alalaidassa?

  VastaaPoista
 29. Ihana blogi joten jäin seurailemaan :) Ja oot jo nyt yks mun lempibloggaajista :D

  VastaaPoista
 30. Koska oot mennyt moondelight ronaldolla? Sanotaanko sitä roniksi!? Se on alunperin ollut rontti, olen kouluttanut kyseisen ponin❤ voi ei kuulostan aivan joltain pikkutytöltä, sori:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekkiössä ratsastin sillä hätätilanteessa kun kaveri loukkasi itsensä juuri ennen ratsastusta. Itse tipuin ponilta.. :D Kutsutaan Rontiksi ja Roniksi, nykyinen omistaja ei tykkää Rontti nimestä.

   Poista
 31. Ei hitsi, sun blogis on niin kiva ja kaikkea, pakko alkaa seuraamaan enemmänkin! :D
  Minäkin kirjottelen blogia, mutta vasta hevospuolen blogilla aloitellut, joka tapauksessa olen itsekkin ratsastanut pian kolme vuotta ja sä olet nyt jo noin edistynyt, damn sentään.. :D Kaikkea hyvää sulle!

  http://www.unelmienumore.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 32. Löysin blogisi Hevarin-nettisivujen kautta ja heti meinasi leuka tippua laittiaan, että kirjottaako tää jätkä blogiakin?! Oon seurannu sun kengitysvinkki-kommentteja Facebookissa ja #sairaankaunis julkaisua. Voisin jopa sanoa, että oot mun esikuva... :D Mahtavaa jatkoa sulle ja toivottavsti joskus törmään mun esikuvaan ihan livenä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta äkkäsin tän kommentin! Kiitos paljon! (:

   Poista
 33. Heiheihei mikä mahtoi Haksun oikea nimi olla?

  VastaaPoista