7. joulukuuta 2012

Ulkomaanmatkat

LUUKKU 7

Tulevan matkan kunniaks voisin vähä selittää mun aikasemmista ulkomaanmatkoista.

Pienempänä, ehkä joskus 10 vuotiaana olin äidin, sillosen isäpuolen ja isosiskon kanssa käymässä Hollannissa. Asuttiin muistaakseni isäpuolen työasunnossa, mutta asunto oli kuitenkin kakkoskerroksessa jonkinlaisen ravintolan/baarin yläpuolella. Yksi seinistä oli kokonaan tai ainakin melkein kokonaan lasia, joka oli vähän pelottava. Lisäksi mun ilmapallo tippu sieltä alas ja en muista löydettiinkö sitä alhaalta.
En muista juurikaan mitä tehtiin, vissiin vaan kateltiin paikkoja.
Käytiin siskon kanssa joka päivä yhdellä jäätelökioskilla ja viikon lopussa myyjäkin osasi sanoa suomeksi kiitos.
En oo varma olisiko matkasta enää kuvia jäljellä, yhtä lukuunottamatta, mutta se on niin kauhea ettei pysty laittaa tänne. :D

2006 käytiin isosiskon ja isän kanss USAssa = New Yorkissa. Tarkotus oli ihan vaan kattella ja shoppailla, sisko keräs pelejä kauppakasseihin, iskä vissiin ainakin jotakin cd-levyjä, mä ite tuhlasin iskän rahat leluihin ja muuhun krääsään, John Cane -dvdhen, cäplippikseen ja New York -tpaitaan.
Mestana ihan jees, vaikka ihmisiä on iha liikaa, tosi sekavaa ja aika paskasta kaikkialla.
Kauppoja oli monen näköstä ja ihan suht halpaakin joissakin.
Me asuttii aika ylellisen näköses hotellis (käyn tosi vähä hotelleis, et voi olla et tää oli iha normiluokan), mukavan kokonen huone jossa oli telkkari.
Ainiin ja nähtiin me Paris Hiltonkin! :D Käveltiin ihan sen vierestä ja isosisko ja iskä ei olisi edes tunnistanut ilman mun kommenttia.
Nii joo ja tällön oli mun ekat lentokonematkat. Menomatkalla ramppasin vessassa jännityksen takia viiden minuutin välein, mut tulomatka oli jo parempi. Ruoka oli iha hyvää ja matka kyl meni suht nopeasti.

2008 olin ihan kikseis ku kuulin et iskä voi maksaa mut Japaniin sen, isosiskon ja isosiskon kaverin kanssa. Mun isosiskohan on ihan japanifani, puhuu sitä ja on useammankin kerran jo käyny siel. Tollon reissu Japaniin oli vissiin siskon ja iskän toinen.


Asuttiin kapselihotellissa, eli nukuttiin vaan tuollaisissa putkissa. Tää oli helppo ja halpa majotus, ja minusta ihan hyväkin. Ei me juurikaan tehty tuolla muuta kuin käyty suihkussa ja nukuttu. Putkissa oli myös telkkarit, mutta minä en katsonut sitä hetkeäkään.
Suihku- ja vessatilat olivat avoimet ja puhtaat sekä alhaalla oli nettikäyttönen kone.
Ainut miinus oli se että tiettyyn kellon aikaan (olisikohan ollut jotain 9-16) piti olla poissa hotellilta, eli ei voinut tulla välillä lepäämään tai tuomaan ostoksia.


Paljon tuli shoppailtu, katottua maisemia ja syötyä. Syötiin useimmiten päivällä jossain ravintolassa, mutta välillä tyydyttiin ihan johonkin kuppilaan tai aamupala paikkaankin. Välillä käytiin marketeista ostamassa jotain purtavaa. Useimmat japanilaiset ruoat ovat hyviä tai edes syötäviä, vaikka ne näyttäis tai haisiskin vähän oudolle. Misokeitto on tosi hyvää, vaikka merilevästä en juurikaan välitä siinä. Sen pitää olla murskattu tosi pieneksi tai niin isoksi että sen voi noukkia pois. :D Löysin myös aivan uskomattoman hyvää jotakin juustotaikinaleipää, en keksi parempaakaan kuvaavaa sanaa sille..


Shoppailin ainakin ruutukauluspaidan, lippiksen, cd-levyn, kuvia artisteista.


Käytiin myös kissakahvilassa. Pahemmin ei pöytiä tai tuoleja ollut, vaan kissoja roikku joka nurkassa. 


Oli nastaa ja koht hei uusiks! Niin joo ja käytiin tosiaan Tokiossa, Osakassa ja muistaakseni ainakin kolmessa muussakin kaupungissa.


2009 lähdettiin Saksaan asuntoautolla iskän ja silloisen tyttöystävän kanssa. Mentiin laivalla Ruotsiin, sieltä lautalla Tanskaan ja autolla Saksaan. Matka tuntui kestävän ikuisuuden, ja samanmoinen vielä takasin päin..
Kateltiin maisemia, shoppailtiin ja käytiin eläintarhassa, huvipuistossa sekä jonkinlaisessa museossa, iskä taas kävi siellä jossain olympiakilpailuissa. Oltiin Berliinissä ainakin, mutta tähä hätään en muista missä muualla.
Kaksi viikkoa oltiin reissussa, nukuttiin asuntoautossa ja otettiin paljon kuvia. Vaikeuksia tuli tyttöystävän sairastumisen ja ruoan kanssa (keliaakikko), mutta niistäkin selvittiin kohtuu hyvin kielimuurista huolimatta.
Hienointa oli nähdä jääkarhu Knut, josta sain vanhaan puhelimeen kuvankin, mutta valitettavasti kännykkä on jo kuollu. RIP kännykkä, sekä nykyään RIP Knut : (


Muutaman kerran on tullut vähän pienemmissäkin reissuissa käytyä. Virossa on tullut käytyä shoppailemassa ainakin neljä kertaa, Virossa myös olin kutosluokalla vaihto-oppilaana muistaakseni kaksi viikkoa jonka asuin virolaisperheen luona. Ahvenanmaalla käytiin myös luokkaretkellä pyöräilemässä. 

Viro 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti