1. joulukuuta 2012

Joulu tulee, tulex säki?

LUUKKU 1 
Joo, en mä oo enää vuosiin saanu lahjoja kuin muutaman ja neki tyyliä villasukat ja suklaata. Mut hei tänä vuonna joululahjaks saan iskält Japanin matkan!
Mutta ainahan voi toivoa ja haaveilla, jollon lista joululahjoista tulisi olemaan suuuri. Oon tähän koittanu listaa kaikki mitä kovasti tartteisin ja muutaman sellaisenkin jota en niin kovasti tartteisi edes.

- Auto
= Volvo v70 on ollu unelma jo pitkään. Loppujen lopuks en haluais sitä juuri nyt, koska tartteisin auton jolla voisin pyöriä kengittelemässä, eli pieni pakettiauto tai sellanen avoauto jossa on katto sen avolavan päällä (joo en tiedä virallista nimeä sellaiselle autolle)

Volvo v70


- Ajokortti
= Eka tunti koululla on 10.12. ja käyn koulua varmasti pitkään, koska mulla ei oo varaa joka kuukausi yli 500 euron laskuihin. Äiti on kuitenkin luvannut joululahjaksi antaa rahaa jotka menee todennäköisesti ajokortin maksuihin. 
- Hevonen
= No joo, rehellisesti sanottuna en ehkä haluaisi enkä voisi ottaa nyt hevosta. Sen verran kallista hevosenpitoa ja haluan keskittyä koulun loppuun, ennen kuin harkitsen hevosta.
Mutta joskus vielä ois kiva saada juoksija suokki ja ratsureimaksi hannoveri.

Hannoverin hevonen

 -Virusturva tietokoneeseen
- Objektiivi
= Canon eos 1000D kameraan objektiivi mulle pliis. Joku 24-105 ois jo iso muutos mun kittiputken sijasta.


- Kamerajalka
= Ei edes maksa paljoakaan (jotakin 30 euroa), mutta nyt ei ole ollut ylimääräistä massia ja en sitä olisi vielä pahemmin edes tarvinnut.
- Sadetta pitävä talli-/ajotakki
- Joku wahlstenin ajotakki ois tosi siisti ja hintava lahja. Mulla on käytössä talvitakki (ei mikään virallinen hevostakki), jonka fleecevuori on tosi lämmin, mutta ei pidä melkein yhtään sadetta ja kylmä ilma pääsee vähän hihansuista takin sisään.- Kuratakki
= Kurahousut on ja takkikin, mutta ainakin 3 kokoa liian iso.  
- Kouluraippa
- Korva- ja niskatyyny ravikypärään
- Huurtumattomat ja likaa hylkivät ajolasit
= Mulla on tällä hetkellä hyvät lasit kesäkäyttöön, mutta niihin tarttuu melko tiukasti lika ja ne huurtuu talvisin.
- Nimellä brodeerattu kypäräpussi
- Farkkuja tallihousuiks
- Aamutohvelit
- Toppahousut 
- Lahjakortti Seppälään, Horzeen, Hööksiin..
- Turvaliivi
= Nyt kun alottaa esteiden hyppimisen yli 20 vuotiaana, voisi tehdä hyvää hommaa turvaliivi kun varmasti tulee tippumisia kun tekniikka ei ole hallussa. En haluu paskoo selkääni.
- Kengitystarvikkeita
= Kalleimmat kengitystarvikkeet maksavat sen 50-90 euroa, mutta edes näiden halvempien saaminen nopeuttaisi sitä, että joku päivä pääsen kengittelee ammatikseni. Kuten purku- tai urarauta.


- Uusi 20mm tunneli- tai plugi venytykseen
- Painavemmat käsipainot

2 kommenttia

 1. Virusturvaksi suosittelen avastia (http://www.avast.com) joka on oikein hyvä ja ilmainen. Mulla oli tuo käytössä kun vielä käytin pc:tä ja se toimi kaikinpuolin hyvin, ei valittamista. Ennen avastia mulla oli käytössä (maksullinen) Norton, joka oli avastiin verrattuna ihan p*ska. Norton jumitti koneen oikein kunnolla ja tökki ihan huolella. Pelkästään koneen auki saamiseen meni 15-20 minuuttia kiitos Nortonin...

  Suosittelen siis lämpimästi avastia, virusturva-rahat voi sijoittaa johonkin muuhun tavaraan tuolla sun listalla :)

  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kiitti! joku joskus puhuki jostai ilmasest ohjelmast, mut olin jo kokonaa tän unohtanu. et nyt on lataamassa toi :p

   Poista