11. joulukuuta 2012

Koulupäivä

LUUKKU 11

Huomatkaa et rupee ideat loppumaan.. :D

Karkee esimerkki siitä, minkälaine on yks mun normaali arkine koulupäivä.
Nii ja tää on kerrottu vähän siihen tapaan mitä me kaikki n. suurinpiirtein tehtiin.

Herään 6:55, nousen ylös ja puen. Pesen hampaat, takki niskaan ja pihal. Kävelyy kämpilt meidän koulubussipysäkille on vaa n. 50 metrii.
Hetke oottelun jälkee aika tarkkaa 7:15 tulee bussi ja vie kymmenes minuutis meijät koulul.

Aamupalal, mis syön aina puuroo, sämpylää ja jogurttia/vanukasta sekä kahvii. Tän jälkeen on aina se 30-45 min oottelu ekaa tuntia, mut tiistaisi lähen vähä aikasemmin kävelee päärakennukselta ratsutalliin.
Ratsutallis ootellaan meijän ryhmän kans Apsua ja sen estetuntia, puetaa ratsastussaappaat/-kengät + chapsit. Apsu tulee ja jakaa hevoset.

Ruvetaan laittelee hevoset, haetaan ne sisälle ja otetaa loimet pois niiltä joilla on. Harjataan + puhdistetaan kaviot, laitetaan suojat, satula ja suitset + ylimääräiset varusteet jos on. Viltti pepun pääl ja kypärät päähä.
Kävellään hevosten kans tallista ulos riviin ja noustaan selkään. Säädetään jalustimet ja tiukennetaan mahavyötä.

Kävellään maneesissa ja n. 45 min työskennellään rankemmin + alku- ja loppukäynnit. Takasin talliin ja laskeudutaan pihalla rivissä hevosten selästä taluttaen ne sitten talliin.
Hoidetaan hevoset, riisutaan varusteet ja puhdistetaan likaiset suojat, kuolaimet ja kevyesti saippualla vedellään suitset. Harjataan/pestään hevonen, laitetaan loimi ja tehdään henkilökohtaiset toimenpiteet (venyttely, jalkojen kylmäys, bot yms).
Kirjotetaan hevosten tallivihkoihin ratsastustunnista.

Kävellään tallilta päärakennukselle syömään, kello on n. 10:30.
Ruokailun jälkeen on aikaa sellanen 45 min vähintään, jollon mä yleensä tuun koneelle kirjottaa blogia tai tekee koulutehtäviä.

11:30 alkaa kavioteoria, viimeks käytiin läpi kaviosairauksia joista oltii tehty esitelmiä aikasemmi, mun esitelmä koski sädemätää.
12:30 on luokanohjaajan tunti.
13:30 alkaa kolmen tunnin anatomia ja fysiologia tunnit, tehdää esitelmiä siinäki, ite teen hevosen kuulosta.

Koulubussi hakee ti-to päivinä vasta 16:45, eli yleensä siihen on tosi paljon aikaan. Mä jatkan sillo datailua tai meen tekemään passihoitoja.
15:30 päästään päivällisel.

Jeejee, itekki nukahdan näitä ku kirjotan, mut yritän pitää joulukalenterin aiheet ei-hevosena, et pääsisitte vähä sisäl kirjottajaan itteensä.

2 kommenttia