6. joulukuuta 2012

Ärsyttävä Alex

LUUKKU 6

Syvennytäänpä lissöö muhun ja piirteisiin josta itessäni en tykkää;

1. En ymmärrä. No ymmärränhän mä, mutta hitaasti tai totaalisen väärin. Mulla on dysfasia, eli kielenkehityksen häiriö, jossa on vaikeuksia tuottaa puhetta ja ymmärtää sitä. Tämä näkyy änkyttämisenä, sanojen lausumisen vaikeutena, r-vikana ja saatan vähän myöhässä vastata kysymyksiin. Olen oppinut elämään asian kanssa, välttelen r-alkuisia sanoja ja muodostan valmiita lauseita päässäni. Ärsyttää kun olen sulkeutunut tämän asian takia, vaikka olen skarpannutkin paljon menneisyydestä.

2. Turhaudun. Oon nykyään tosi levoton. Pitäisi saada koko ajan tehä jotain ja turhaudun helposti kun istun hetkeksikään. Siksi esimerkiksi katon telkkaria tosi vähän. Jos en muuta tekemistä keksi ni heiluttelen varpaita.. 

3. Oon ärsyttävän äkkipikanen. Nykyään olen yrittänyt hallita itseäni niin, etten tee mitään ajattelematta useamman kerran, joka on kyllä tuottanut tulosta. Olen monta tyhmää ideaa jättänyt toteuttamatta, mutta aikasemmin olisin päässyt helpommalla isommilla aivoilla.

4. Tuohdun helpolla. Äkkipikaisuuten vähän liittyen, ärsyynnyn helposti ja sanon asioita joita en tarkoita. Nykyään en niin helpolla, mutta varsinkin ennen kyllä tuli mun suusta aikamoista settiä.

5. Edelliseen liittyen, pyydän anteeksi. Joskus liiankin helpolla ja äkkiä, ilman että toinen edes pyytää sitä. Vaikka en olisi edes tehnyt mitään ja se olisi toinen vastapuoli jonka pitäisi anteeksi pyytää, se olen silti yleensä mä.

6. Oon katkera. Oon katkera vanhoille asioille, vaikka en myönnäkkään asiaa. Katkerin oon unohdetuista lupauksista. Oon myös katkera niille jotka saa aina kaiken menettämättä mitään.

7. Oon saamaton tietyissä asioissa. Oon yksinäinen ja sosiaalinen, mikä mun ongelma on että en saa mentyä ulos? Aina mun luo pitää tulla ja sillonkin yleensä vastaan kieltävästi. Tosin oon luvannu itelleni että skarppaan.

8. Puhun leffojen päälle. Paha tapa joka ärsyttää muakin.. Oon yrittäny parhaani että edes vähentäisin tätä, varsinkin kun katson jotakin vähän vieraampien seuras.

9. Tarvitsen hetken mykkäkoulun, kun suutun. Teininä viskelin tavaroita ja huusin naama punasena, mutta nykyään sulkeudun totaalisesti kun suutun,  vaikka ennen sitä saatan heittää jonkun tyhmän kommentin. Sitten vaihtelevasti menee 1-9 tuntia ja olen taas oma itseni.

10. Aavistuksen itserakas, joka taitaa kyllä olla hyvä juttu, teiniaikojen angstiin, epävarmuuteen ja itseinhoon. En koe kyllä olevani ehkä liikaa (useimmat itserakkaus-kommentit heitän läpällä), mutta kyllä ärsyttää helposti jos joku tulee kommentoimaan mun esimerkiksi mun työn jälkeä tai pituutta.

11. Perfektionisti, jos toi sana on oikein ees kirjotettu. Useimpien asioiden pitää olla just eikä melkee, tässä asias oon tyypilline neitsyt. Siks esimerkiksi teen mieluusti parityöt koulussa yksin enkä antanut muiden hoitaa mun hevosen nahkatavaroita.

Alisan mieliksi kuva Teuvosta, ja taaempana Simo :D2 kommenttia

  1. Kivan oloinen uusi blogituttavuus tämä ! :) Ja voi vitsi miten monesta näistä kohdista tunnistin ittenikin... !

    VastaaPoista