16. joulukuuta 2012

Neitsyt

LUUKKU 16

Oon syntynyt 22.9., eli oon neitsyt. Sanon aina etten oo pikkutarkka, siisti tai herkkä niinku neitsyet yleensä, mut loppuje lopuks oon aika neitsyt.

Laatu: Muuttuva
Elementti: Maa
Hallitsijaplaneetta: Merkurius
Aurinko merkissä: 23.8.-23.9.

Eläinradan kuudes merkki on analyyttinen, kriittinen, työteliäs, siisti ja tarkka Neitsyt. Kuten Kaksoset, Neitsyt on Merkuriuksen hallitsema merkki, joten maamerkeistä Neitsyttä voi pitää älyllisimpänä.
Neitsyet pitävät itseään usein herkkinä, mutta tämä voi näkyä ulospäin lähinnä ujoutena ja huonona kritiikinsietokykynä. Nämä asiat muuntuvat Neitsyen elämässä helposti perfektionismiksi, suorituskeskeisyydeksi, ankaraksi itsekritiikiksi ja huonoimmassa tapauksessa pikkumaisuudeksi ja arvostelevaksi käytökseksi muita kohtaan. Neitsyt on hyvä näkemään yksityiskohtia ja hänellä voi olla suunnaton määrä nippelitietoa, jolla sinänsä ei tee yhtään mitään.
Neitsyt on työn, palvelun, tekniikoiden ja terveyden merkki. Maamerkkinä Neitsyt on hyvinkin kätevä käsistään ja käsillä luominen on ammatista riippumatta tälle merkille hyvää terapiaa. Terveysasiat korostuvat Neitsyellä monellakin tapaa. Jotkut ovat suoranaisia ravitsemustiedon käveleviä tietosanakirjoja, jonka lisäksi kuntosalin laitteet ovat ahkerassa käytössä, kuten myös lenkkitossut. Neitsyen tarkoitus ei ole liikunnan kautta kilpailla siten kuin tulimerkeillä, kyse on terveyden ylläpidosta. Moni Neitsyt ajautuu ammatillisestikin terveydenhuoltoalalle. Tämän merkin edustajissa on kuitenkin myös runsaasti todella boheemeja tapauksia, jotka ovat vastoin kuvauksia siivottomia, taipuvaisia kaikenlaisiin addiktioihin ja polttavat kynttiläänsä molemmista päistä, joten terveys romahtaa heillä mitä todennäköisimmin jo nuorella iällä. Näissä tapauksissa - mikäli hurja elämä ei ole vienyt henkeä - Neitsyen potilaskansio on paksu ja itsestään huolehtimisen taidosta tulee ikään kuin elämän oppiläksy.
Ihmissuhteissaan tarkka Neitsyt on odotetusti valikoiva. Valintakriteerit kumppania kohtaan voivat olla ylimitoitetut, jonka takia Neitsyen sinkkukaudet voivat venyä hyvinkin pitkiksi. Mikäli ihmissuhde on kuitenkin päässyt kehittymään, Neitsyen kriittisyys voi romuttaa sen lyhyehkössä ajassa. Joillakin Neitsyillä on myös vaikeuksia tunne-elämänsä kanssa, he analysoivat ja älyllistävät tunteita pikemminkin kuin tuntevat niitä, jolloin heistä voi jäädä ulkopuoliselle hyvinkin viileä vaikutelma. Kaksosten tavoin jotkut Neitsyet harrastavat irtosuhteita, mutta myös pitkittyneet selibaatit ovat varsin tavallisia. Parhaimmillaan Neitsyt on kuitenkin ihmissuhteissaan ystävällinen, huomaavainen, luotettava ja huolehtiva. Rakkaudessa hän on herkkä, hienovarainen ja uskollinen. Neitsyelle sopii tyyppi, joka mullistaa ajoittain hänen arki- ja työkeskeisen maailmansa.
Ammatillisesti Neitsyt sopii tehtäviin, joissa tarvitaan analyyttisyytta, tarkkuutta, ahkeruutta, kätevyyttä, kurinalaisuutta, kärsivällisyyttä, rutiinien hallintaa, rationaalista ajattelua ja organisointikykyä. Hän voi olla matemaatikko, erikoisasiantuntija, laboratorionhoitaja, ravitsemusterapeutti, tietotekniikan ammattilainen, palkanlaskija, kirjanpitäjä, käsityöläinen, siivooja tai liukuhihnatyöntekijä, mikäli siinä tarvitaan tarkkuutta. Merkuriuksen hallitsemana merkkinä myös kirjoittaminen sopii Neitsyelle hyvin. Koska Neitsyt on terveystietoinen merkki, terveydenhuoltoala on hänelle omiaan. Jotkut Neitsyet ovat kiinnostuneempia vaihtoehtoisista hoitomuodoista kuin perinteisestä lääketieteestä. Taiteellinen Neitsyt on yleensä hyvin boheemia renttutyyppiä, ja hän muistuttaa enemmän vastamerkkiään Kaloja kuin perinteistä Neitsyttä.

Neitsytmies tuntuu osaavan järjestää sinunkin elämäsi kohdalleen. Hänen kanssaan tunnet olosi turvatuksi koska hän tuntuu osaavan paljon ja hänellä on vastauksia valmiina ongelmiin ja elämän pulmatilanteisiin. Hän on aina jossain olemuksesi pohjalla varustautuja ja viimeistelijä, tarkkanäköinen asioiden ja ihmisten ja esineiden huoltaja. Siksi Neitsytmiehen tunne-elämä on usein varmistelevaa ja kriittistä. Neitsytmies ei hyväksy mitä vain, vaan luo huolekkaan katsauksen ihmisiin, jotka pyrkivät hänen lähelleen. Hänessä on suuri tarve ymmärtää onko tunnesuhteissa toimivuutta ja pelaako yhteinen elämä arjessa hyvin yhteen kumppanisi kanssa. Hän on periaatteessa valikoiva ja nirsokin.
Neitsytmies ei pysty noin vain heittäytymään ihmissuhteisiin tai rakkauden hurmokseen vaan jarrutus tulee heti. Hän haluaa tarkistaa kumppaninsa perinpohjin ennen kuin pystyy luottamaan häneen. Senkin jälkeen hän voi säilyä kriittisenä häntä kohtaan. Mutta hän on myös itsekriittinen ja pystyy korjaamaan ilmenneitä virheitä ja parantamaan heikkoja alueitaan. Hän on aina kehittämässä itseä ja myös parisuhde tulee yhdeksi kohteeksi. Hyvä on jos hän ei heti suhteen alussa laatisi viisivuotissuunnitelmaa kuinka edetä kumppanin kanssa. Et välttämättä innostu ajatuksesta.
Maaelementin merkkinä, tunteet ovat usein sekoittuneina järkeviin periaatteisiin ja elämänhallinnan pyrkimyksiin. Puhdas elämä, siivot tavat, siisti ja vaatimaton käyttäytyminen voivat olla hänen tavaramerkkejään. Rakkaudessa hän voi myös kaivata moraalista puhtautta hän arvostaa palvelualttiutta kumppanissaan. Elämä on kehittymistä täydellisyyttä kohti ja rakkaus voi olla tärkein koetin, jossa selviää kuinka paljon hän on valmis tekemään rakastettunsa hyväksi ja kuinka paljon pelaa omaan pussiinsa. Silti hänen ei ole tarkoitus ruveta kynnysmatoksi. Hän voi tutkia rakkauttasi pitkään, epäillä sitä, asettaa se koetuksille. Hänellä on silmää tyyliseikoille ja ulkonäölle, hyvälle maulle ja elämäntapojen virtaviivaisuudelle, mutta eivät nekään ratkaise kenelle hän sydämensä luovuttaa.. Mutta jos kumppani täyttää ulkoiset vaatimukset ja omaa sisäistä nöyryyttä ja itsensä kehittämisen kykyä, ne yhdessä ovat hänelle hieno yhdistelmä. Rakkauden testaaminen voi johtaa kiintymyksen vahvistumiseen tai paremman kumppanin etsimiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti