18. joulukuuta 2012

Outi Tuorilaisen kouluvalmennus 17.12.-12

Kun tuli uusi lista Outin kouluvalmennuksesta ni liityin heti joukkoon Asterixilla. Kinkku on tällä hetkellä niin kipeä, Veltsu oli varattu jo toiselle ja Nortti viime aikoina ollut niin villinä, että näin että Asterix olis sitten parhain vaihtoehto. 

 

Nokkis

Mulla oli ensin valmennus pistetty kello seitsemään illaksi, joka otti aika pahasti päähän koska ei koulupäivän ja valmennuksen välissä millään olisi jaksanut matkustella asuntolalle ja takas. No mut yks päikkääjistä vaihto mun kanssa paikkaa, kun tää ei olis kuitenkaan päässyt neljältä valmennuksee ku iltatalli alkaa sillo. 

Hoidettii hevoset kaikes rauhas kun koulun jälkeen oli aikaa, mäki puunasin käytävällä Asterixia oikee neljällä harjalla ja jouhet kans. Tykkään kun Asterix ei ota pahaksee harjaamisesta, toisin ku esim. Make ei yhtään pidä kylkien harjaamisesta. Nätisti anto turpavärkinki harjata. 
Poikkeus oli etujalkojen välistä harjaus ja satulan nähdessää korvat meni luimuu ja hampaat näkyviin.. Tätä jatkukin siihen asti että satula oli selässä ja vyö kiinni. Asterixil on ollu selkäongelmia, joten enne satulaa painelin selkää ja yritin mahdollisimman hellästi asetella penkin ja kiristää vyön, mut ei herra ollu tyytyväine kyl siihenkää. 
Asterixille tuli nivelkuolaimet, jänne- ja hivutussuojat ja Kaijan koulusatula. Näin jälkeenpäin katsoin listaa ja tajusin että Kaija meni seuraavalle tunnille ja tämä pari joutui tyytyy estesatulaan.. : D Olisin tajunnut aikaisemmin niin olisin ite ottanu Asterixin estepenkin.


Lähdettiin puoli neljän aikoihin porukalla ulos ja käveltiin pienes lumikerrokses ratsutallin takaa tietä pitkin maastoesteiden ohi ja kentän poikki maneesille. Outi ei ollu viel tullu, mut mentiin maneesiin alkuverkkailemaan ja Outin tultua ruvettiin myös laukkailemaan iteksemme.

Raoh12 välikoe rata1:sen puomit ja esteet oli vielä paikallaan maneesissa, joten Outi niitä vähän siivoili ja järjesteli uusiksi. Outi tutustutti meidät uuteen harjoitukseen eli "Hannunvaakunaan".  Piirsin teille komean kuvan harjotuksesta. : D 
Tarkoitus on siis tulla ravissa puomin yli, tehdä voltti, puomin yli, voltti, puomin yli, voltti, siirtyä laukkaan ja voltti ja jatkaa tehtävä samalla tavalla kuin ravissa, mutta viimeisen voltin jälkeen lähdetään eteenpäin ja ravin kautta käyntiin ennen maneesin seinää.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhh4_QsQcSP7bCZExxcDEd5e6FaBdOoPdXg4jMKTIut3P2yMLROvVMlL2WeiZ2KDVrmlwpi3Ho00Slpr9nYQtonyT4559G98o_xVybovnDWTMVd4fBd0I2YgILrfqWoKMuG-YsjZxXqQQ5f/s320/Hannun+Vaakuna.gif

Asterix tuntu verryttelyvaiheessa tosi jäykältä ja ekat ravinostot nousi tosi tahmeesti. Yllättävän nopeesti ruuna pehmeni kun tein tempon vaihteluja, siirtymisiä, pysähtymisiä ja voltteja. Sai kyllä patistella maneesin päissä missä tuntui tippuvan käyntiin kokoajan. Koko ajan Asterix oli ihan hyvin kuulolla, mutta pelkkää istuntaa ja pohjetta ei kyllä kuunnellut yhtään vaikka sitä yritin yliampuvasti parhaani mukaan muutaman kerran. Ja mitä pitemmälle päästiin, sitä paremmin ruuna kuunteli. Heti vain kun antoi vähänkin löysempää ohjaa, niin Asterix lähti huitelemaan ihan outoja reittejä jos vain olisin antanut. 

Asterixin käynti oli melko laiskahkoa, mutta pehmeää ja rentoa ja se oli jo edistys alkutunnin jäykkyyteen. Ravi oli lyhyttä ja energistä. Joko se johtui minusta tai hevosen etupainoisuudesta, mutta laukka tuntui aika möykkyiseltä, vaikka pehmeästi ruuna liikkuikin. Oli vaikea mukautua laukkaan, jollen sitten ollut melkein kevyessä istunnassa kokoaikaa.

Tää tehtävä pelotti mua aluks, mutta ekan kerran jälkeen tajusin että hevonen kyllä taittuu vähän pienemmässäkin voltissa ja ei näistä volteista mitään kovin pieniä tullutkaan vaikka tilaa ei kauheasti ollutkaan. Sain Asterixin hyvin ohjattua puomin reunaan ja kokoajan sain pidettyä sen paremmin suorassa, puomin jälkeen kun aluksi yritti itse lähteä kääntyilemään liian aikaisin. 


Muutaman kerran jälkeen sain pidettyä Asterixia juuri sen verran kuin oli tarpeenkin, katsoin todella aikasin puomia ja sain kuin itsestään Asterixin kulkemaan rennosti haluttuun suuntaan. Aluksi pelotti et minne puskiin mennään ku en katso menosuuntaan, mutta ruunaan oli helppo luottaa ja tehtävä helpottui todella paljon katseen käytön kanssa. Asterix kulki melko reippaasti kokoajan, vähän sai patistella muutamassa kohdassa, mutta varsinaisesti tehtävässä itsessään ei ollu yhtä tiettyä kohtaa missä olisi ruuna pistänyt hitaampaa vaihdetta. Parilla kertaa Asterix lähti tehtävään tosi energisesti. (:

Laukassakin tehtävä onnistui hyvin ja ehkä vähän paremminkin. Kuljettiin hyvät reitit ja Asterix kääntyi vasta pyynnöstäni. Kerran unohdin ihan itse laukannoston ja verryttelyissä ja tässä tehtävässä muutaman kerran laukka nousi vähän hitaasti. 

Loppuverkat itsestään, tehtiin paljon voltteja ravissa molempiin suuntiin. Tässä vaiheessa kysyin Outilta mun kehnosta oikeasta kevennyksestä ja mentiin sivummalle tätä harjottelee vielä. Outi käski mun ravata ja keventää, laskeutua satulaan kahdesti ja ruveta keventää. Tällä harjotuksella opin tuntemaan eron oikean ja väärän kevennyksen välillä, vaikka nopeatempoisissa tilanteissa en varmasti tuu eroa huomaamaankaan ilman että katson lavan liikettä. Oon tienny aikasemminkin miten kevennyksen saa muutettua oikeaksi, mutta en ole ikinä onnistunut nousemaan satulasta sen kahden askeleen jälkeen minkä on satulassa istunut. Nyt se kuitenkin sujui tosi mallikkaasti.

Tyytyväisyys: Oon tosi tyytyväinen ratsastusteihin ja Outikin sano et ne oli huomattavasti parantuneet viime valmennuksesta. Asterix kulki tosi rennosti ja pehmeesti, sekä imeskeli kuolainta mukavasti. Osasin pitää ohjia juuri sen pituisena kuin oli Asterixille hyvä ja mukauduin mukavasti hevosen liikkeisiin, laukkaa lukuunottamatta. Molemmat keskityttiin tehtäviin ja osasin heti parantaa asiat mistä Outi mainitsi.
Kaiken kaikkiaan mielipide Asterixista nousi tosi paljo positiivisemmaksi mitä aikasempiin kahteen kertaan vertaa!

Korjattavaa: Jos meen ens kerralla Outin valkkaan Asterixilla ja ruuna laukkaa samalla tavalla niin täytyy kysyä että onko missä vika vai onko missään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti