17. marraskuuta 2012

Kahen viikon ravitunnit


Meillä on tässäkin jaksossa ravitunnit aina aamusta, ärsyttävästi nyt vaan aina aamuisin eli sillon kun yön pakkaset on pistäny maan kovaksi ja voidaan vaan kävellä. Radalla voi vielä hölkätä, mutta tällä viikollakin siellä oli treenit ravipuolen tallimestarilla Timolla ja ei voinut sinne mennä.

Torstai 9.11.

Tällä kertaa ravitunnit meillä piti Timo, joka anto kaikille starttareita ja osa meni sitten kahestaan koppakärryillä. Mä menin yhen luokkalaisemme kanssa Vilillä ja hoidettii se kimpassa kuntoon ja kärryjen eteen. Ehin jo iloita että vihdoin päästään menemään kovaa, mutta tällä kertaa se ei ollutkaan ihan niin mukava juttu.


Käveltiin jonossa radalle päin, kun toinen rengas ajoittain piti korkean äänen. Kattelin että rengas on ihan täynnä ja ajattelin että se ois vaa öljyämisen tarpeessa ja lopettaa kohta vikinän. Radalla lähdettii hölkkäämään, jollon rengas rupesi vikisemään kokoajan, jollon Vili otti jalat alle ja mä otin luokkalaiseltamme ohjat käteeni ja ohjasin Vilin jonolta pois sivummalle ettei Vili päättäisi juosta edessä olijan kärryille. Vedin tuhottoman kovaa puolipidätteitä, nojaten taakse ja ottaen jaloilla tukea koppakärryjen etuosasta. Eihän tollanen starttari tajua, että miksi pitäisi hidastaa kun muut porheltaa vieressä tuhatta ja sataa. Kun muut olivat päässeet mukavan matkan päähän, Vili rupesi hidastamaan lopulta kunnolla ja pysähtyi. Odoteltiin siinä kun muut juoksivat radan ympäri ja laskivat käyntiin lähempänä meitä. Huusin Timolle että rengas vikisee, jolloin tämä käski meidän mennä vaihtamaan kärryt ja Timo ajaisi sitten Vilin.
Odotimme että muut olivat menneet vähän edespäin, kunnes lähdimme kävellen tallille päin. Vili tuntui haluavan juosta, eikä olisi halunnut jättää muita, tämä vastentahtoisesti heitteli päätään ja oli rynnimässä juoksuun koko ajan. Yhtäkkiä pisti vain liinat kiinni ja oli peruuttamassa ojaan ja ennen ojaa vain hyppi pystyyn ja potki kärryjen kurasuojuksen puoliksi irti, jollon munkin oli pakko hypätä kyydistä ja ottaa riimusta kiinni. Onneksi oli mukana riimunnaru ja loppu matka meni sitten kävellen hevosen vieressä. Ensin Vili oli kokoajan rynnimässä kovaa käyntiä, mutta rauhottui tallia kohte mennessä ja loput matkasta meni ihan köpötellessä.

Tallilla avattii remmit ja laitettiin ravikärryt Vilille, sekä hetken päästä hoidettiin Timon ajama hevonen että myöhemmin Vili takaisin karsinaan. Pestiin hiestä, loimitettiin ja puhdistettiin varusteet sekä vaihdoin silatyynyn.


Make


Torstai 15.11.

Maa oli taas jäässä ja Timo ajoi radalla sekä ei ollut opettajaa joka olisi tullut meitä vaihtimaan, niinpä kaikki sai tuntsarit ja osa meni pareittain koppakärryillä. Sain Jyrkin, jolla pistin jarrukärryt. Ajettiin jonossa rantatie päästä päähän ja vähän matkaa takasin päin, kunnes käännyttii takasi tallille päin. Neljä hevosta meitä tais yhteensä olla, Viimalla ja Vihurilla meni luokkalaisemme lännensatuloilla toista reittiä pitkin.
Jyrki oli asia mies, vaikka pumpulien laitto on aina yhtä inhottavaa, kuten niiden poistokin. Varusteet niskaan, kärryt perään ja eteenpäin.

Ajettiin rauhallisesti ja ilma oli mielettömän kiva. Jyrki eteni energisesti ja halukkaasti, mutta kuitenkin rauhallisesti ja totteli ohjaa tosi hyvin. Vintiö sen sijaan laahusti aina kauempana ja he ottivat aina vähän ravia että saivat meidät kiinni. :D

Tallille päästyämme loimitin Jyrkin, kylmäsin kaikki jalat ja annoin tälle melassivettä.

Viima

4 kommenttia

 1. VILI PARKA ei voi muuta sanoo .. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut onneks se pääsi juoksentelee Timon kans iha kunnol, ehjil kärryil (:

   Poista
 2. jos rengas vinkuu nii ei ne kärrit oo paskana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos renkaasta meni laakeri, ni kyl mä koen niin että kärryt tarvii tuunausta. :D Mut no ei varsinaisesti paskana ollu kärryt, mut ei niillä voinut ajaa ku korviin otti jo pelkästään ajajaa.

   Poista