15. marraskuuta 2012

Apsun ratsastustunti - ratsastusleikkejä

Apsu mainitsi heti aluksi että nyt olisi vuorossa ratsastusleikkejä - ja joo, en mitenkään hyppinyt ilosta. En oo ikinä ratsastusleikkejä pahemmin mennyt ja ei niissä sinällään mitään vikaa ole, pitää vain olla oikeanlainen hevonen ja mä en tällä kertaa ihan sellaista saanut.
Sain Asterixin, jonka ensi tapaamisesta olis tarkotus lähipäivinä raapustaa päivitys kanssa. Sinällään mukava valinta kun kuitenkin leikeissä auttaa ainakin jo hieman tuttu hevonen ja Asterix on muuten ihan kelpo peli, mutta aika laiska ja jäykkä. Ja joko se on minä tai hevonen, mutta painaa toiselle ohjalle aika kovaa välillä.
Tällä kertaa mentiin kaikki samaan aikaan maneesiin ja mukaan tuli Ditte, Veltsu, Fago, Kinkku, Nortti, Tiikeri ja Taisto.

Mutta kuitenkin, haettiin toisen luokkalaisen kanssa Fago ja Asterix tarhastaan, harjasin kevyesti, viskasin varusteet päälle, viltti selälle ja pihalle. Satulavyötä kiristäessä luimistelu alkoi ja kuolaimia ei olisi millään ottanu suuhunsa, muuten oli asia polle.


Maneesilla alkukäyntien aikana Apsu otti oranssin ison jumppapallon josta Asterix tykkäs ja automaattisesti hakeutu ite pallon luo potkimaan sitä. Ditte oli toinen rohkea, muille pallo oli vähän hurjempi juttu.

Asterix tuntu melko laiskalta, tukeutu ohjaan ja raippaa joutu käyttämään  melko lailla koko ajan.

Ensiksi jaettiin ryhmä kahteen osaan; Asterix ja minä sekä Taisto, Veltsu ja Fago muodostettiin toinen ryhmä. Tehtävänä oli pistää jalan ja satulan väliin paalin naru ja näitä piti toisilta napata, askellajilla ei ollut väliä. Asterixia ei pahemmin innostanut, laiskasti ravasi ja pienessä tilassa laukka lähti tosi nihkeästi. Lisäksi piti suunnata tietystä kulmasta, ettei Asterix olisi luiminut ja yrittänyt purra toisia hevosia.
Sama jatkui myöhemmin jalkapallossa ja vielä pahempana. Tarkotuksena oli potkia hevosten kanssa jumppapallo toisen maalin tolppien välistä. Asterix tuntui olevan halukas potkimaan palloa, mutta sen verran kovaa yritti toisia purra, että päätin pysyä pakkina. Ditte ja Fago sitten veivät peliä hienosti. Tiikeri oli kanssa kovin halukas, mutta Fago oli hampaat irvessä koko ajan ruunaa kohtaan.
Viestikään ei sujunut kovin kummoisesti; hypättiin ristikko, kierrettiin kaksi tötsää, kosketettiin seinää ja takaisin sama reitti. Asterix hyppäsi reippaasti, mutta tötsät kiersi tosi jäykästi.
Yhtenä leikkinä oli vielä tämä ns. "tuolileikki". Kierrettiin ravissa suurta ympyrää, jossa oli tötsiä yksi vähemmän kuin ratsastajia. Musiikin loppuessa, piti mennä seisomaan hevosen kanssa tyhjän tötsän viereen. Asterix suostui vain lönköttely raviin ja siksipä taidettiin neljäntenä tippua pelistä pois.

Loppukäynnit, jonka aikana Asterix rupesi vihdoin virkistymään ja pehmenemään.. Heitettii viltit niskaan ja talliin.

Tyytyväisyys: No meni kyllä tosi penkin alle tämä, hätäilin avuissa ja Asterix ei todellakaan pistänyt parastaan.

Korjattavaa: Selkä oli seuraavana päivänä vähän kipeä, eli vissiin jotain istunnassa möhläsin ja pahasti. Ensi maanantaina on kouluvalmennus Nortilla, jossa toivon että kuulen ongelmat istunnassa, vaikka mun istunta on alusta asti ollut hyvä omasta ja ratsastusopettajieni mielestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti