21. maaliskuuta 2015

Pohjat sulaa!

Kenttämme on kovaa tahtia yrittänyt jo sulaa, mutta yöpakkaset on tehnyt parhaansa estääkseen tämän. Nyt joitakin päiviä ura on jo ollut parempi ja eilen koko kenttä oli täysin sulana! Tuntuu että kaikki hevoset ovat vähän hammasta purren kiertäneet kenttää minkä jaksavat koko talven, varsinkin Elmo. Nyt pääsee taas hyppimään ja kunnolla eteenpäin maastossakin, meillähän on naapurin peltokin käytössä. Kissen kinnerpatin takia tammakin on liikkunut niin vähän kovien pohjien takia, nyt pääsee sekin kunnon kohotukseen kun kenttä pehmeni. Ja mullakin alkaa työt 2 viikon päästä, ootan niin kovasti jo!

Elmo ei ole kuljetuskaluston puuttuessa (ja mun sairaalajakson takia) päässyt käymään Miksun tai maneesien luona, joten taukoa hyppäämisestä tuli reilu 2 kuukautta. Ja se on harmi, koska Elmo on ihan liekeissä kun pääsee hyppimään, niin kovasti yrittää vaikka ei vielä täysin tiedäkkään minne kaikki neljä koipea pitäisi asetella. Marianne tuli auttamaan mua yksi päivä että irtohypytetään ruunaa, pääsee ensin vähän muistelemaan mitä pitikään tehdä.

(c) Marianne Kriikkula
Nyt on myös neuroottinen, tarkka ja säännöllinen hevosen omistaja päässyt kotiin ja meininkiin vuokraajien kiusaksi.. ;'D Tässä viikon sisällä meillä on melkein aina ollut eri suojat, eri loimi ja eri varusteet.. Elmollahan on neljät omat suojat ja välillä ollaa lainattu Bambenkin suojia. Kevätsiivousta odotellessa, saa turhat kamat piiloon ja korjattua kaikki rikkinäiset, sitten parempi lähteä miettimään selkeämpiä varusteita vuokraajiakin ajatellen.

Irtohypytyksen jälkeen Elmo lähti selkeesti varmemmin hyppimään ristikkoa Elisan kanssa seuraavalla viikolla. Ensimmäinen este oli Elmosta järkytys, mutta siitä jatkui hyvin sujuvammin.Myös Elmon liikutuskalenteri pääsi takaisin käyttöön, johon siis suunnittelen max. 4 viikkoa eteenpäin ruunan liikutukset. Aina joutuu säätämään aikataulujen, terveyssyiden tai sään takia, mutta näin suurinpiirtein soveltaen on edes jonkinlainen suunnitelma, johon on huomioitu rokotukset, kengitykset, valmennukset, kisat yms. Elmo kääntyi 5 vuotiaaksi vuoden vaihteessa ja se meinaa muutosta vähän treeniinkin. 4krt ratsastus muuttuu 5krt ratsastus per viikkoon. 2 vapaaksi jäävää päivää on pyhitetty vapaapäiviksi tai maastakäsittelyyn. Jos ja kun löytyisi sopivat vermeet ja kärryt, niin yksi päivä olisi ajopäivä. Tarkoitus olisi myös opettaa Kisse ja Elmo toimimaan käsihevosina, niin että heitä voi vetää perässään jos aikataulut menee tiukoiksi joku päivä. Elmo näytti jo lupaalta kun kävimme maastossa, Elisa ratsasti Elmolla ja minä menin edellä Lotan (shettis) ja kärryjen kanssa. Elmo ei välittänyt kärryistä mitään, sen sijaan kuin Kisse tuskin olisi suostunut ravaamaan perässä kovin mielissään. Kokeilin tuolloin myös uutta GoPro Hero3 White -kypäräkameraani, mutta menee tovi että saan videon tänne. Heti aluksi näkyy kuinka kaadan meidän paksun shettisparan.. Myös Roosa kokeili Akron ja esteiden kanssa kameraa ja alku on kyllä tuntunut lupaavalta kameran osalta! Äänenlujuutta pitää viedä säädellä, ei videossa ääniä oikein meinaa kuulua. Ostin kameran vähän käytettynä, joten siinä ei ollut ohjeita mukana. Niinpä jouduin paskalla englannillani katsomaan opetusvideoita youtubesta että saisin edes kameran vesitiiviin kuoren irti. Sain mukaan 2GB -muistikortin, isäni lupasi sponssata isomman. Tuo muistikortti pystyy kuvaamaan vain 15min, uuteen korttiin pitäisi mahtua ainakin tunnin verran materiaalia.


Elmo on mennyt tasasen paksua koulua viimeiset 2kk, nyt on aika siirtyä "ulos"! Treeniin sisältyy enää yksi koulupäivä, jos sitäkään. Muut on esteitä, puomeja ja erilaisia maastoja. Ja treenien pituus/vaativuus kovenee. Esimerkiksi käyntimaastot ovat pidempiä ja pellolla mentäessä mennään lujempaa. Kentällä taas mennään lyhyempiä pätkiä, mutta vaativampia tehtäviä.
Maastot Elmolla sujuu kokoajan paremmin. Välillä jotain hätkähtää tai ravatessa ohi vilkuilee postilaatikoita yms, mutta ei pysähtele tai pyri kotiin päin. Pysyy myös pellolla kaahatessakin kuskin hallinnassa.Ajattelin tehdä superpostauksen viikonlopun Ypäjä reissusta, ensin oripäiviä, Kyran klinikkaa ja lopuksi hallikenttäkisat. Aika ei riitä kuitenkaan kaikkeen, oripäivät jää näkemättä, Kyran klinikalta mulla on tuskin mitään fiksua sanottavaa ja hallikenttiksistäkin kuvaan (tai yritän kuvata) vain maasto-osuuden kun siskollani on samana päivänä rippijuhlat joita vietetään keskipäivästä hetki ennen kuin lähdetään Ypäjälle takaisin Turusta. Sen sijaan yritän saada laadukkaita kuvia hallikenttiksistä, jos en muuta päivitettävää blogiin viikonlopusta keksi niin saadaanpa kuvista blogin täydennettä.

Alla vielä muutama fiilistelykuva viikon (?) takaisesta kun kellään ei ollut ulkona loimia!

Elmo

Salli


Bambe

Vespa, taka-alalla Putte

Alla oleva videonpätkä olkoon GoPron testausvideomme siihen asti kun saadaan hevosaiheista videokuvaa!

9 kommenttia

 1. Hieman häiritsee tuo pohja, jolla hyppäätte. En tiedä, onko se vain vettä vai jäätä, mutta kumpikaan ei kamalan hyvää tee jaloille... Vaikka eihän se ole mun ongelma jos hajotatte hevosenne... Kunhan vaan eivät ole jonkun muun hevosia.
  Oletko kiinnittänyt huomiota hyppytyyliisi? Roikut aika rankasti kaulalla. Hevosen hyppääminen helpottuisi, jos painopisteesi pysyisi etukaaren takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettä se on, mitä haittaa se tekee jaloille? Meidän kentällä joutuu lähes 5kk menemään pienien vesilätäköiden seassa.. :D
   Ja en siis hyppää hevosella vaan Elmon toinen vuokraajista.

   Poista
 2. Vesi on pohjana melko liukas. Tai ei vesi, vaan kura. Ja kura tulee vedestä. Sitä hain.
  Myös oma hyppytyylisi on samanlainen, ihan vaan hyppykuviasi katsoneena ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, kyllä hyppiminen lopetetaan jos hepat näyttää liukastelevan.
   Jaajaa, kommentoit vain tähän niin luulin että kommentoit postauksen juttuja. :D

   Poista
  2. Siinä vaiheessa kun hevonen jo liukastuu esim alastulossa niin on vähän myöhästä :D mutta, kukin tyylillään

   Poista
  3. No jos hevonen liukastuu jo meidän kentällä niin siitä ei kyllä kenttäponia tarvitse miettiä.. :D Toivottavasti et nyt järkyty, mutta maastossa olen paljon liukkaammassa ravannut hevosen kanssa joten ehkä kenttämme on pieni huoli.

   Poista
  4. En mä ravaamisessa tms mitään ongelmaa näe. En onneksi ihan niin kukkahattu ole :D

   Poista
 3. On vähän tallin katto homeessa. Mahtaako teillä hevoset yskiä paljon?

  VastaaPoista