1. maaliskuuta 2015

Maaliskuu tarmoa täynnä!

Tai otsikko on ehkä vähän harhaa johtava.. Aivot raksuttaa ja toimii, kroppa ei vielä pysy mukana ja koitan muutenkin ottaa rauhallisesti. 5,5 viikkoa makasin sairaalassa ja perjantai illalla pääsin vihdoin kotiin oman kullan kainaloon ja koirien pusuteltavaksi! 3,5 viikon kohdalla pääsin fysioterapeutin kanssa seisomaan sängyn viereen kahdeksi minuutiksi. Toisella kerralla pyörryin ja myöhemmin pyörryin uudestaan vessareissulla. 5 viikon jälkeen kävin 3 kertaa alakerran kahviossa ja seuraavana päivänä pohjelihakset olivat täysin jumissa.. Eilinen meni hyvin, mutta saatoin vähän liikaa liikkua yhteen päivään nimittäin tänään on heikottanut enemmän.

Eilen kävin tallilla kun Penina laittoi äitinsä kanssa hevoset ulos. Hepat voi hyvin. Elmo oltiin jo jokunen aika sitten kengitetty Ismon toimesta, Kisse odottaa seuraavaa Ismon tuloa. Bambe jäi ilman kenkiä kun liikkuu sen verran vähän ja pohjat vielä pehmeät. Saa uusiksi kengät taas kun pääsen selkään ja tammaa treenaamaan kunnolla. Kisse on säilynyt haavoitta, vaikka on surullisen kuuluisa itsensä vahingoittamisestaan. Kisse on jo pitkään saanut kasvattaa tukkaa, mutta Elmokin on talvella saanut kasvattaa lettiään. Ennen kisakautta siistitään kuontalo kuosiin.

Kun tästä olo vähän vielä paranee, etsin Elmolle koulusatulan ja jonkin koulu- tai yleispenkin Kisselle. Nythän tammalla on käytössä vain ratsastusvyö jossa on jalustimet, itse en vaan ole vielä päässyt testaamaan sitä. Samaten Kisse tarvitsee uudet suitset, nyt tammalla on x-full meksikolainen joka on liian iso eikä istu kunnolla.

Elmoa on säännöllisesti ratsastanut Roosa ja Peninan löytämä nuori nainen, Marianne. Molemmat ovat menneet vain koulua kentällä, vähän oon huolestunut että miten tylsistynyt Elmo on. :D On kuitenkin kuulemma toiminut hyvin molemmilla. Todennäköisesti keskiviikkona tulee uusi tyttö kokeilemaan Elmoa, jonka tarkoitus olisi useampana päivänä viikossa ratsastaa ruunalla ja ihan maasta käsittelystä maastoiluun, niin pääsee Elmo taas monipuolisemmin liikkeelle. Onhan ruuna vähän paisunutkin kun on kevyemmin liikkunut niin joutuu pienelle kuntokuurille.
Kisse sen sijaan pysynyt kunnossa, nyt ruvetaan taas astettain rankemmin liikuttamaan. En itseasiassa tiedä onko tammaa ohjasajettu, mutta sitä ruvetaan harrastamaan nyt myös Kissen kanssa.

Maaliskuussa on jonkun verran touhua, tietenkin hevosala elää kokoajan ja vointini mukaan mennään. Penina sai tänäkin vuonna bloggaajapassin (ja toivottavasti minäkin), niin meidät näkee taas Horse Fairissa Helsingissä (la-su 7.-8.3.) molempina päivinä. Laaja postaus viikonlopusta tulossa sen jälkeen. Tarkoitus olisi etsiä Elmolle kisoihin edustusloimi ja löytää uudelle yhteistyökumppanille joku tuliainen. Uudesta yhteistyökumppanista tulossa lähipäivinä postausta myös!

14.3. on Voistiossa koulukisat, joissa Elmo menee KN Specialin luultavasti Memmun kanssa. Se viikko meneekin treenatessa siihen. Peninan selkä on kipeä niin hän ei pysty ratsastamaan. Samaisena viikonloppuna olisi estekisatkin joissa Elmo voisi hyppiä, mutta ruunalla ei ole kukaan muu kuin minä hyppinyt niin paljon että kannattaisi lähteä.

Viikolla 12 on esteklinikkaa ja oripäivää Ypäjällä, saa nähdä mentäisiinkö käymään. Saman viikon sunnuntaina 22.3. olisi myös Aulangolla irtohypytyskurssi. Jos laskujen jälkeen jää rahaa sen verran, voisi sinne lähteä ruunan kanssa.

Huhtikuussa olisikin jo seuraava kenttävalmennus, mutta täytyy katsoa lähempänä missä kunnossa olen. Epäilen että en ole vielä ratsastuskunnossa, ainakaan esteille. Ja en usko että aluevalmennuksiin saa luvan lähteä eri ratsastaja vaikka hevonen olisikin sama.

1 kommentti

  1. Mä oon kans tulossa kaverin kanssa lauantaina Horse Fairiin! Ehkä törmätään :)

    VastaaPoista