10. maaliskuuta 2015

Horse Fair -messut päivä 1

Sairaalasta pääsystä on vasta reilu viikko, mutta eihän Horse Fairia voi missata! Saatiinhan Peninan kanssa tänäkin vuonna vielä bloggaajapassitkin. Treenailin kävelyä viikon, uskalsin kevyesti lähteä Helsinkiin. Löysin onneksi kaapista myös puhtaana ainoat löysemmät farkut, ettei tarvinnut lökäreissä lähteä! :D

Perjantaina pakattiin kamat kassiin, katsottiin ohjelmaa läpi ja listattiin vähän ostoslistaa. Mulla oli kerrankin astetta enemmän rahaa ottaa mukaan ja se huoletti, vaikka nykyään olenkin pihi ja tarkka mitä ostan. :D Miran hienon tekstin takia päätin vihdoin satsata itseeni. En omista enää saappaita, johdpurit homehtuu tallissa, ratsastushousut on perseestä puhki ja hanskatkin reikiä täynnä. Niinpä ostoslistani tärkeimmät oli kengät + chapsit tai saappaat, ratsastushousut ja ratsastushanskat. Näiden jälkeen voisin miettiä muuta tarpeellista. Tarpeellista ja vähemmän tarpeellistahan olisi monta monta asiaa, mutta mä olen sellainen että ostan niitä pikku hiljaa enkä kaikkia kerralla. Elmolle tärkeimmät olisi uusi satulavyö, palaromaani ja kenttäbootsit. Kisselle suitset. Bambelle sisätoppaloimi. Ja koirille luita ja jotain muuta lisäksi.

Lauantaina laitettiin hevoset ulos, joten lähtö viivästyi aamupäivään. Horse Fairissa on ainakin nyt kahtena viime vuonna ollut lähes samat ohjelmat molempina päivinä, joten toisen päivän poissaolo ei ohjelmissa vaikuta. Minusta tuntuu aina että tunnit loppuvat kesken. Ohjelmia on kattavasti ja paljon erilaisia, kaikille jotakin. Minun on kuitenkin vaikea löytää itselleni sellaista ohjelmaa, mitä jaksaisin kuunnella. Ei sillä että ohjelma olisi tylsä, vaan siksi että olen itse vain liian levoton. Mielenkiintoisia ohjelmia lauantaina oli muunmuassa;

- Hevosen hyvinvointi hevosen näkökulmasta
Liisa Harmo, eläinlääkäri
- Ratsastajan ryhti/ryhtivirheet, sekä istunnantoiminnallisuus ja avuilla vaikuttaminen
Aira Toivola, AT Ratsastuspilates
- Turvattu alku - siitostamman varsottamisesta varsan ensimmäiseen viikkoon
Pia Raistakka, Suomen Hippoksen eläinlääkinnän asiantuntija
- Satulansovitusnäytös
Katja Rikassaari, Satulapaja oy

Harmillisesti ei ollut mitään kengitykseen liittyvää, että olisin saanut jonkinlaisen artikkelin kirjoitettua. Kengitysseppien osastolla ei myöskään ollut mukana ketään sellaista seppää jota olisin halunnut haastatella. Niinpä päätin yrittää tehdä vähän kattavampaa postausta ohjelmasta "Kevään trendit ratsain! Powered by Keravan Horse & Rider Oy, juontajana Ronja Salmi" Tätä en ehtinyt tehdä lauantaina, joten se siirtyisi sunnuntaihin.

Paljon pyörittiin expo-osastolla. Katselin oikeastaan silmämääräisesti kaikkea vähän läpi, ajatuksena että sunnuntaina on enemmän aikaa ja katselen kaikki kojut kunnolla läpi. Expossa oli aikalailla samat yritykset kuin aina hevosmessuilla, harmillisesti halpa saksalainen yritys (jonka nimeä en nyt muista) ei saavu näihin "pieniin" suomalaisiin hevostapahtumiin. Muutama minun mielestäni turhakin yritys oli taas paikalla, en tiedä miten he voittavat rahansa takaisin kuin pelkkä pöytäpaikkakin on melko kallis messuilla. En missään vaiheessa nähnyt heillä asiakkaita edes keskustelemassa mistään.  Muunmuassa paikalla olleet Hevari, Horze ja Dogfani taisivat tehdä mukavaa voittoa! Negatiivisessa mielessä jäi eniten mieleen Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymä, sen verran naama norsun vitulla istuttiin osastolla. Muissa osastoilla sain hyvää palvelua ja muutama myyjä rupesi small talkkaamaankin. Tietenkin ihmisiä oli mielettömästi ja osastot ahtaita, mutta sille ei myyjät voi mitään. Niin ja muistaakseni hevarilla taisi olla vain yksi pukukoppi ja se oli todella pieni! Muiden pukukopit oli selvästi isompia ja niitä oli useampi. Horzella oli vähän sekavasti 2 vaiko 3 kassaa. Plussaa siitä että useammalla osastolla oli erikseen myyjä käteis- ja korttimaksuille, näin jonot lyheni nopeammin. Itselläni oli tämän takia sekä kortilla että lompakossa rahaa.

En itse vielä jaksa kauheasti kävellä, joten jätin suosiolla muut GoExpon osastot katsomatta. Harmitti vähän, muualla olisi ollut vaikka mitä tekemistä, kuten värikuula-ammuntaa ja seinäkiipeilyä! Myös pressihuoneen luksukset jäi suurimmalta osalta käyttämättä, sinne vei rappuset joita en jaksanut lähteä kävelemään. Kuva ja Kamera puolella käytiin sen verran että kysyttiin olisiko kellään kypäräkameraa myynnissä, mutta palattiin tyhjin käsin. Katsottiin myös taideseinät läpi että löytyisikö Wilma Hurskaisen kuvia sieltä, mutta tänä vuonna ei ollut. Iltapäivällä hengailtiin isäni kanssa joka tuli nimenomaan kamerapuolen takia käymään tapahtumassa. Iskä myös kustansi meille Hesburger -reissun, jossa oli järkyttävät hinnat "normaaliin" Heseen verrattuna.

4 kommenttia

 1. Sama fiilis jäi niistä Salpauksen opiskelijoista.. Tein tänään yhteishaun, ja vielä ennen messuja Salpauksen hevosenhoitajalinja oli ykkösenä, mutta messujen takia jätin sen kokonaan pois hausta.

  VastaaPoista
 2. Tiesitkö, että koirille ei kannattaisi antaa hirveästi luita, koska jos ne menevät rikki, koira voi niellä pienet luunpalaset ja tukehtua. Jos kuitenkin ostit luun, toivottavasti se on sellainen, ettei se mene kovin helposti rikki.
  Tämä ihan vain vinkkinä, ei pahalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule ano, eiköhän ne koirat ole iät ajat syöneet ne luut kuolematta jokainen siihen... :D

   Poista