2. marraskuuta 2013

Pinkin valmennus

Tähän alkuun Kissen kuulumisia. Jalka tai kavio ei ole muuttunut miksikään, mutta edelleen vähän ontuu käynnissä. Kuitenkin varaa painoa, nostaa jalan ja kävelee myös omatoimisesti vähän. Ravia saatika laukkaa en ole kokeillut. Kaviohaude jätettiin pois ja tyttö on päässyt kentälle syömään heiniä ja ulkoilemaan. Maanantaina soitto klinikalle.


Lähdettiin aamulla Pia Varjosen tallille Orimattilaan, josta Akrolle ja Muselle oli varattu myös yökarsinat - eli jäivät täksi yöksi sinne. Päädyinkin ottamaan Musen, kun Vespalla olen niin vähän ratsastanut muutenkin, suurempi hyöty varmaan on olla Musella täällä.Tutustumisluokan kouluohjelma Helppo C:n olen mielessäni jo ratsastanut useasti ja tunnilla päästiin myös menemään radat läpi ja vähän useammin niitä radan osia jotka olivat hankalempia.

Verkassa Musen lämmettyä se tuntui tosi hyvältä, kulki pyöreenä ja rennosti. Jännitin itse vähän uutta valmentajaa johon yritti tehdä vaikutusta ja jouduin hirveästi keskittymään siihen että Muse kulki ylipäätänsä eteenpäin kun tyhmänä heitin raipan kättelyssä pois - halusin mennä edes kerran valmennuksen ilman raippaa. Kuitenkin tunti meni jopa paremmin kuin odotin, vaikka ei niin hyvin kuin olisi voinut. Päästiin tekemään meille vähän vaikeampia juttuja, joka toi tuskan hetkiä sekä mulle että Muselle.Aloitettiin alkutervehdyksestä, josta jatkettiin nopeasti meidän molempien ohjelman käynti-ravi osuuteen. Helppo C:hen tulee alkutervehdys, kaksi volttia ravissa, keskiravia lävistäjällä, pysähdys ja keskikäynti. Yksi hyvä keskiravi pätkä tuli omasta mielestä, kaksi ei niin hyvää. Muutenkin olisin halunnut kuulla enemmän meidän keskiaskellajeista. Käyntiosuudesta Pinkki ei maininnut mitään. Tein parhaani että Muse kulkisi muodossa, omalla moottorilla ja tärkein pointtini oli että tiet olisivat juuri eikä melkein, viimeinen kohta jopa onnistukin.


Videolla hieno esimerkki suoraan sanottuna paskasta keskiravin yrityksestä sekä vielä rikkoo käyntiin. Muselle on tunneilta kehkeytynyt paha tapa arvata itse ja lopettaa juttu yhden tehtävän jälkeen. Pitäisi useammin pontso pistää töihin, tehtävää tehtävän perään. 

Jatkettiin laukkaosuuteen, laukannosto, 20m voltti, keskilaukkaa lävistäjällä, ravipätkä, laukannosto, 20m voltti, keskilaukkaa pitkä sivu ja ravi. Meidän pienellä kentällä ei pääse ratsastamaan kunnolla kulmia ja useimmiten laukkaan ympyrää, joten todella suuri vaikeus oli saada Muse kuuntelemaan tarkasti pohjetta ja menemään monen monta ohjelman kulmaa ilman että laskee raville. Tulee olemaan todella hieno saavutus jos onnistunu ilman rikkoja laukkaamaan koko pitkän laukkaosuuden. En tiedä myöskään että oliko meidän keskilaukka riittävä.

Huomenna lisää kisoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti