14. marraskuuta 2013

Lääkärin diagnoosit

Tänään tuli lasku ja diagnoosi-lappu klinikalta. Mukana ei ollut röntgenin kuvia, täytyy vissiin erikseen soittaa ja pyytää niitä kun en paikan päällä älynnyt.

STATUS: Ympyrällä juoksutettuna aloittaa kj jäykästi, erityisesti vtj kintereen koukistus huonoa ja kraniaalinen askelfaasi lyhyt. Oikeaan kierrokseen pysähtelee, ei haluaisi liikkua. Molemmissa kierroksissa laukassa siirtyy helposti ristilaukallae. Pitää selän ojennettuna mieluiten kaikissa askellajeissa. Kovalla alustalla mej liike lyhyempää ja varovaista, vtj spontaaniontuma 1/5 molempiin kierroksiin. 
Kj ilman kenkiä. Kaviopulssit normaaliset, mej kavion pohjissa reilu kaviopihtiarkuus. Mej kavioissa etupinnalla ja reunoila halkeamia. Molemmilla lonkkakyhmyillä palpatoriset vanhat lihasvauriot. Selän lihaksisto kireä molemmin puolin ja satula-alueella lihasatrofiaa. Selän ventrofleksio ja laterofleksiot vastustelevat. Suoralla spontaaniravissa ontuu vtj 1/5 ja mej liike lyhyttä. 

Diagnoosit on selän pehmyskudoskipeytymä, ohuet kavionpohjat mej, kinnerniveltulehdus vtj ja okahaarakekontakti.

Paikan päällä siis ymmärsin väärin, vain vasen kinner kuvattiin taivutuskokeen tulosten perusteella. On myös hyvä että odotin tuloksia, koska olin jo hoitamassa kinnertä kuin kinnerpattia - kinnerniveltulehdusta hoidetaan eri tavalla kuin pattia.
Hierojaan oltu yhteydessä, nyt katsotaan milloin tämä kerkeisi paikan päälle.

Ostoslistalla on nyt MSM-jauhe ja haluaisin ihan kylmäyspussit kinnertä varten linimentin sijaan.

Kisse saa vielä tarhata kentällä kun kelit on näin märät, liikkuu jo vapaaehtoisesti enemmän kuin ilman pohjallisia. (:

6 kommenttia

 1. Tää on tosi mielenkiintoista luettavaa, kun meillä on samantyyppistä ongelmaa ollut hepan kanssa... Epäpuhdas ravi ja välillä ei suostu nostaan laukkaa kentällä ollenkaan, maastossa taas ei oikeastaan havaittavaa ongelmaa. Kaviopaisekin oli mutta se ei liene ainut syy kun ongelmat alko jo ennen sitä. Epäsopiva satula vaihdettiin sopivaan mutta jumeja riittää..hierojakin käynyt. Selän takaosassa näkyy selvästi joku kohouma.. meinattiin hevoskiropraktikkoa pyytää seuraavaks apuun. Katopa sellaista kun horsewell.fi. Kiitti kivasta blogista ja tsemppii Kissen kans, toivotaan että saatte ongelmat kuntoon :) tekis mieli tulla joku päivä kattoo teijän tallia kun asun siel päin mut en taida uskaltaa heh :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Toivottavasti selviää. :/ tuu vaa käymää, ei me purra!

   Poista
 2. Vuolitko itse Kissen ennen ontumaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säteet vaan, juurikin koska Kissellä on ohuet anturat. (:

   Poista
 3. Mielenkiinnosta kysyn, mikä on "tuomio"? Tuleeko kestämään normaalia käyttöä tms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäri ei juurikaan sanonut tästä mitään, ite oon ihan posiitivisella mielellä liikkeellä. Uskon että ainakin harrastekäyttöön tulee vielä hyvin. Jumppaillaan ja vahvistetaan selkää nyt kevääseen, ja sitten kuvataan uudestaan. Jos muutosta ei ole tullut, niin piikitetään kortisonia ja sen jälkeen lääkärikin voi ennustetta ehkä paremmin sanoa.

   Kyllähän olen nyt ratsastanut sillä, laukannut en ole, mutta kulkee kyllä mielellään kunhan laskee kaulaa tarpeeksi että okahaarakkeet venyvät toisistaan irti.

   Poista