26. helmikuuta 2016

Vierailu Satula.comilla

Ollaan onnekkaassa asemassa kun Opiston lisäksi naapurissamme on hevossairaala ja Satula.comin yksi toimipaikoista, joka on kehujen mukaan yksi parhaimmista satulapajoista Suomessa. Itsekin olen saanut positiivisen kuvan, vaikka olenkin ollut heihin tähän asti yhteydessä vain kyselemässä neuvoa ja ihastelemassa kotisivujen kirjoa.

Vihdon ja viimein pääsin sopimaan omalle putelle aikaa, joka sekin jo jouduttiin sumplimaan kertaalleen uusiksi kun työvuoro pukkasi päälle. Satula.com sijaitsee Vitostallin "kellarissa", joten käytiin ensin treenaamassa kun maneesi siinä naapurissa sattuu olemaan. Lopeteltiin sen verran hyvissä ajoin että ainakin satulansija kerkeisi loimen alla kuivua. Onnistuin Maunon kanssa lähes eksymään, Penina tuli perässä autolla neuvomaan meidät perille asti. Onhan siellä täällä Opistolla opaskylttejä, mutta en minä sokea nää kuin vasta kohdalla että mitä niissä lukee, Lähdettiin toiselta maneesilta varttia ennen ja mietin että oltaisiin hyvissä ajoin paikalla. Talutin Maunon, kun olisi ehkä pitänyt ratsastaa. Herra nimittäin katseli maisemia eikä mitään kiirettä.. :D


Oltiin kuitenkin juuri oikeaan aikaan perillä, Satu Peltomäki otti meidät ystävällisesti vastaan. Kävelymatkalla Satula.comiin mietin ääneen että eihän me tajuttu ottaa ollenkaan riimua mukaan. Tää ei ollut ongelma, Mauno seisoi nätisti ja pidin vain ohjista kiinni. Saikin kehuja käytöksestä! Väsynyt suokki ei jaksanut hääsätä hikitreenien jälkeen.. Pyh ja pah, Mauno on oikeasti  mitä kiltein.

Satu paineli ja tarkasti ensin selän sekä kokeili meidän Passier Papillonin sopivuuden. Niin kuin meinasinkin, satula istuu sivuttaissuunnassa hyvin ruunalle. MUTTA, paneelit eivät ole Maunolle passelit. En siis oo ihan hakoteillä oo ollut kun oon katonut leveyden ja kaarevuuden oikein. Harmittelin mielessäni, sillä tuo Passier on erinomainen istua!
Satu katsoi silmämääräisesti muutaman muun sopivan satulan ja kokeili niitä. Kertoi myös ammattilaisten elkein että miten satula istuu ja mitä kannattaa välttää satulaostoksilla. Pari uutta vinkkiä tarttui mieleen ja nyt osaa amatöörikin taas vähän paremmin katsoa satulan istuvuutta.
Satu myös neuvoi vyön valinnassa ja nyt onkin sellainen etsinnässä, kun messuilta bongaamani S-vyö olikin liian pitkä Maunolle.

Satu otti telineistään kokeiluun (ainakin) Prestige Roman, Prestige ja Presence Jumpin, jotka istuivat kaikki lähes yhtä hyvin selkään. Maunon selkä voi vielä muuttua suuntaan ja toiseen ja noh, rahatilannekkaan ei ole niin hyvä että lähtisin ostamaan yli 2t penkkiä. Vaikka varsinkin tuo Prestigen Roma oli ihana, joutui se palaamaan hyllylle ainakin toistaiseksi. Valittiin Presence kokeiluun, edullisen hintansa takia. Ihastuin myös satulan polvitukiin, jotka ei ole äärimmäisen isot. Hypätään vielä niin pieniä, että liian isot tuet on vain häiriönä. Penkissä on myös leveät ja muhkeat paneelit. Lisäksi vaikka satula on halpa, se löytyy Satula.comista, joten en epäile laatua siitä huolimatta! Presence on Satula.comin oma merkki, joka on suunniteltu laadukkaaksi "ratsastuskouluhevos"penkiksi. Meillä on viikko ilmaista kokeiluaikaa ja sitten päätös että ostetaanko vai kokeillaanko toista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti