12. helmikuuta 2016

Kun Ypäjän valtasi Mauno

Elmo on ollut nyt tovin myynnissä. Enempi vähempi on tullut kyselyjä, pakkasten takia useat jättävät hevosten ostelun keväälle. Mun sydän jättää aina lyönnin välistä kun Penina mainitsee että joku olisi tulossa katsomaan ruunaa. Itse en ole mennyt tässä viime aikoina Elmolla ollenkaan. Uskon että on helpompi päästää irti, kun ei ole kokoajan ruunan ihossa kiinni. Sitten kun sen aika tulee.

Lähdinkin jo ajoissa suunnittelemaan uusia hevoskuvioita. Alkuun katselin muunmuassa ylläpitohevosia, mutta ei mikään oikein iskenyt senkään vertaa että olisi mennyt katsomaan. Pari varteenotettavaa vaihtoehtoa löytyi. Osa jätti vastaamatta, osa oli liian kaukana. Joten lopulta käytiin katsomassa vain yhtä hevosta. Hevosella oli samanlaisia piirteitä kuin Musella, eli yritti päästä helpolla eikä liikkunut eteenpäin. Ei minun tyylinen hevonen, vaikka treenillä tästä ruunasta varmasti olisi kiva tullutkin!
Lopetin jo uusien hevosten katselemisen, kun Penina ehdotti että rupeisin treenaamaan Maunolla Ypäjällä. Mauno on kaikkea mitä vähän vierastan, nimittäin jästipää ja suomenhevonen. Lisäksi olisin toivonut hevosta, jonka kanssa ei tartteisi taas aloittaa alusta. Mutta kuinkas kävikään.. Parin sähköpostin jälkeen käytiin katsomassa pientä yksityistallia Hevosopiston vieressä. Tallissa oli juuri Maunon mentävä aukko ja näinpä ruunan rupsukka matkusti Hämeenkoskelta Ypäjälle tammikuun viimeisenä päivänä.

treenin jälkeen saa väsyttää :D


Muuttoa edeltävän viikon yritin putsailla varusteet ja pakata kaiken tarvittavan mukaan. Mä kun ajattelin ettei meillä ole juuri mitään kamaa, mutta tulihan sitä yksi takakontillinen ja kisakaappi pursui loimista ja huovista. Vaikka olen kaiken lisäksi myynyt ylimääräisiä Elmon ja Kissen tavaroita, joille ei ole enää käyttöä. Kuten kisavarusteita, huppu sekä suojat liian pieniä Maunolle. Ja muutenkin, punainen Mauno ansaitsee punaiset varusteet!

Mauno matkusti trailerissa Akron kanssa, joka suuntasi vielä Ypäjältä Vahdolle. Auto + traileri -yhdistelmää lähti ajamaan jälleen isäni, joka on ollut iso apu hevosten kanssa! Pientä ongelmaa meinasi tuottaa traileri, joka ei käsijarrun takia mennyt ekalla kerralla läpi katsastuksesta. Onneksi jarruun riitti kiristys ja kärry saatiin leimaan taas. Matka meni hyvin, neliveto Skoda veti ku pieni veturi, vaikka muutto tapahtuikin nyt liukkaiden aikaan.


Mauno pääsi trailerista suoraan tarhaan tutustumaan uuteen laumaansa, johon kuuluu Maunon lisäksi shettis ja kolme hevosta. Muut olivat tosi kiinnostuneita Maunosta ja tunkivat iholle nuuskimaan, kun tämä olisi tahtonut vain popsia heiniä.. Nyt tässä viikon jälkeen ruuna ei ole muiden mielestä enää ihmeellinen ja tyypit on kuin näin oltaisiin aina oltu.

Pari kertaa ollaan nyt käyty maneesilla ja edellisellä ratsastuskerralla tesmattiin tallin kenttää. Mauno on käyttäytynyt kohtalaisen hyvin, vaikka kaikki on ihan uutta. Ensimmäinen kerta maneesille tultiin aika jännittynyttä käyntiä ja muutama polkupyörä ansaitsi silmien pyörittelyä, kuten myös suojatien valkoiset raidat... Tällaisia pikkujuttuja huomioonottamatta, Mauno on ollut oikein reipas poika! Olen yllättynyt että Mauno ei välitä autoista taikka traktoreista eikä edes metsoista, kun eräs huutava yksilö ohitettiin. Maneesissa ruuna on ku omiaan, itseasiassa oli siellä rennompi kuin mitä kentällä.

Mauno on jonkun verran tehnyt Palomaalla treeniä, niin että on ollut vähän kaulasta ja ryntäistä hikinen. Nyt Ypäjällä Mauno on tehnyt enemmän hommaa että tietenkin uuden paikan takiakin vähän pukkaa jännähikeä. Varsinkin laukkatreenin jälkeen Mauno oli sen verran vaahdossa, että ruuna oli pakko klipata ennenkuin (jos ja kun) yhtäkkiä nyt löisikin uudet kovat pakkaset.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti