23. helmikuuta 2016

Tuotetestauksessa: Acavallon geelipatjat

Hevari Oy lähestyi jokin aika sitten tuotepaketilla Playsson.nettiä. Mun kiinnostukseni herätti Hevarin myymät geelituotteet, jonkalaisia en ikinä ennen ollut kuullut taikka nähnyt missään. Sivuilla on myös tosi niukat tiedot tuotteista, joten pakkohan ne oli siis itse testata! Paketista löytyi minulle Acavallon geelipatjat takasiin sekä geelipatjat etusiin.

Hevari Oy:n sivuilta lainattu teksti etujalan geelipatjoista:
"Muhkeat geelityynyt jänteiden kohdalla.
Vaihtosisukset Acavallon Ultimate suojiin"

Etujalan geelipatjat on kehitetty siis vaihdettavaksi Acavallon Ultimate suojien sisään, mutta toimivat missä tahansa suojissa. Paras olisi kuitenkin jos suojissa olis irroitettava tai ainakin mahdollisimman ohut sisus.

Nopealla googletuksella näitä Acavallon geelituotteita jalkoihin ei myy kuin Hevari ja Nethorse. Joku muukin saattaa siis myydä, mutta jos on hätä etsiä! :D
Hinta on 36,00e / 2kpl patjoja ja 17,00e / 2kpl vaihtosisuksia.
Minun eli tavallisen tallaajan mielestä 36 euroa kahdesta patjasta on suht korkea hinta, sen sijaan tuo etusten hinta on ok! Varsinkin kun samanlaiset etusten sisuspatjat tulee mukaan myös Acavallon Ultimate -suojien mukana.Ulkonäkö

Tuotteet on neonpreeniset, joissa toisella puolella on geeli. Takasten patjoissa se yltää koko patjan leveydeltä, etusten patjoissa geeli on vain keskellä ja näissä on porkkanana vielä geelityynyt jänteiden kohdalla. Puikulaiset tyynyt jäävät siis sääriluun ja jänteiden väliin.
Patjoja löytyy vain yhtä kokoa, joka on mitoituksiltaan reilu full.
Elmo on kokoa cob/pieni full ja Mauno taas full. Maunolle tuotteet istuvat hyvin, Elmolle isohkot. Käyttää siis voi kylläkin Elmollakin, mutta patjojen reunat jäävät väkisinkin näkymään pintelien alta. Geelityynyt eivät istu Elmon pieniin sääriin, Maunolle taas istuvat kuin nakutettu. Etusten patjoissa tarvitsee olla juuri oikeanlainen sääri, jotta geelityynyt asettuvat oikealle kohdalle. Liikaluu, yms, väärässä paikassa ei siis käy, ettei geelityyny paina.
Molemmista tuotteista pystyy helposti leikkaamaan ylimääräistä pois. Esimerkiksi patjoista saa leikattua pienelle ponille 4 kappaletta, jolloin hintaa jää 9e/per patja!

Vanhat patjat

Olen käyttänyt aikaisemmin ratsastuksessa puuvillaisia, neonpreenisia ja villaisia patjoja. Neonpreenisten ja puuvillaisten ongelma on huono hengittävyys, jalka on aikajoin ollut märkä hiestä. Puuvillaiset myös kastuvat herkästi ja kuivuvat hitaasti. Villaiset hengittävät vähän ja kuivuvat suht nopeaan. Neonpreenit on helppo putsata ja kuivuvat pikaisesti. Puuvillaiset on helpoin asetella jalkaan, mutta huonoimmat muuten.

Käytössä

Kokeilin patjoja ensin omaan sääreen. Geeli on pehmeä ja nahkea, näin ollen pysyvät hyvin paikallaan, kun kokeilun vuoksi laitoin pintelin vähän löysälle. Patjan alla ei nouse lämpötila ja paketti tuntuu mukavalta.

Seuraavaksi testasin hevosilla. Patjat on paksut ja näin ollen estää paremmin kolhuilta kun ohuemmat patjat. Geeli antaa iskuille myös vaimennusta. Jämäkät, paksut ja uudenkarheat patjat on vähän hankalammat asetella paikalleen pintelöidessä, kun esimerkiksi lerput puuvillapatjat. "Hengitysreikien" takia hevosen jalat pysyvät kuivina vaikka tehtäisiin kunnon hikitreeniä. Estekisoissahan myös pintelit on sallitut ja näitä voisin harkita sinne jos suojia ei jostain syystä voida käyttää. Nihkeä geeli ei valu ja kovassakin menossa patjat pysyvät paikallaan.
Patjat kuivuvat salamana eivätkä märkänäkään paina sen enempää kuin kuivana.

Vielä kun näihin lähtisi yhdistämään Acavallon geelipintelit niin avot, jotka ovatkin seuraavana ostolistalla! Itse innostuin muutenkin geelituotteista, seuraavaksi lähtee pinteleiden ohella kokeiluun Acavallon niskapehmuste suitsiin.


Lyhyesti;

+ kuivuvat nopeasti
+ hengittävät
+ isot koot
+ etusten hinta

- etusten iso koko
- etusten muoto ei säädettävissä
- ainoana värinä musta
- patjojen hinta

1 kommentti

  1. Jännittävää! Noita Acavallon suojia ja geelibuutseja oon nähny Börjesillä, mutta patjat on uusi tuttavuus. Plussaa, että ne on mustat :D Mulla on froteiset pintelipatjat valkoisina, niistä oon muuten tykänny mut heti näkyvä lika vähän häiritsee niissä.

    VastaaPoista