3. huhtikuuta 2013

Opetusharjoitukset ristikoilla

Apsun tunnin tilalla meillä oli opetusharjoitukset, Toikan joku aikuisopiskelijoista piti meillä kevyen ristikkotunnin. Mulle oltiin aikasemmin viikolla laitettu listaan Fago ja ootin sitä jo innolla, muttaah se hyppäsi jo ennen keskiviikkoa 2 kertaa joten mun hepo vaihtu Ditteen. Toisaalta ehkä parempi näin kun Fago on vähän ollut.. sanottaisiinko että oikukas. :D Ja tiesin et Ditte osaa hypätä kellä tahansa.

Hoidettiin hevoset kondikseen ja mentiin maneesille, Ditte oli vanha tuttu itsensä, kipitti reippahasti. Viime tunnilla Ditte kokoajan viskeli päätään liian kovan käden merkitsi, mutta nyt en edes koko asiaa muistanut kun ei poni tuota tehnyt. Tosin ratsastin itsekkin yllättävän paljon pelkällä istunnalla ja pohkeilla, mutta kyllä käytin ristikoilla aika lailla pidätteitäkin.


Opettajana oli nuorehko nainen joka kyllä oli mukava, kertoi mikä on vialla ja miten korjata se. Nainen ensin katsoi vain ratsastustamme, kierrettiin maneesia ja tehtiin voltteja päätyihin. Ditte oli mukava, rento ja totteli hyvin puolipidätteitäkin. Vilin potkusta jäykkänä oleva yläkroppa vähän vaikeutti selän suorassa pitämistä ja hartijoiden pitämistä takana, ja siitä opettaja mainitsikin useasti kun en kuitenkaan kehdannu mainita että ei oikein onnistu.


Siirryttiin itse tehtävään, mentiin yks ristikko, laukattiin päätyyn ja käännyttiin sieltä toisen puolen uralle. Tarkotus oli pitkä myötääminen ja onnistuttiin Diten kanssa ihan kohtalaisest. Eka hyppy meni siten että mun kevyt istunta oli kuin metrin esteillä ja pitkä myötäys unohtui. Ditte myös lähti omia aikojaan kääntymään kun mun etupainoisuuden takia en oikein pysyny poni ohjaksissa.
Toinen hyppy meni jo paremmin, yritin pitää selän suorempana ja myötäys oli hyvä, poni pysyi myös siellä missä halusinkin.

Nopeasti vaihdettiinkin kahdelle ristikolle, samanlaisesti mentiin mutta ristikoiden välissä sai istua alas. Ditte hyppäsi tosi pehmeesti ja rennosti, ja mullakin meni kai ihan hyvin. Kevyt istunta tosiaan aika liioiteltu ristikoille, mutta ei kai se iso virhe oo. Onpahan istunta kunnossa kun siirrytään isompiin.. :D
Varsinkin tässä vaiheessa poni tuntui olevan kyllä ihan avuilta poissa kun lähdettiin ristikkoa kohti, ympyrällä vielä Ditte kulki maltillisesti mutta ampaisi melkoiseen kaahotukseen kun näki ristikon.. 

Tyytyväisyys: Ihan ok meni! Ditte meni tosi hienosti ja ite olin rento eikä suorituspaineita ollut missään vaiheessa, joka oli positiivine yllätys.

Korjattavaa:  Ehkä tuota kevyt istuntaa vois harjotella useammin kun tällä kertaa se sujui ihan vähän heikommin kuin ennen, voi kyllä olla ihan hevosestakin kiinni. Ja se selkä suoraksi!

Ps. alkaa jo vähä paineita olla siitä HelppoCstä, kunhan se edes järjestetään kisoihin. + en tiedä kellä menisin sen. Tarjotkaa mulle heppaa Pohjois-Savosta. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti