8. huhtikuuta 2013

Ensi esittelyssä Muse

Penina ei antanut mun ratsastaa shetiksellä niin "jouduin" tyytymään Museen eli virallisesti Mustang III. Ruuna on eestinponi ja syntynyt 2000.

Haettiin poni sisälle, harjasin ja varustin sen koulusatulalla, suitsilla nivelkuolaimella(?muistaakseni) sekä hivutus- ja jännesuojat. Penina heitti mulle kans kouluraipan joka tuliki kyllä tarpeeseen.
Asia heppu ihan käsiteltäessä, seiso super kiltisti.

Mulla on vaan muutama asia hevosen varusteissa joista en tykkää missään nimessä, sen sijaan kun en ole vielä ihan täysiä lemppareita löytänyt. Nyt kuitenki löyty, nimittäin niinkin pieni asia kuin muovijalustimet. Musen satulassa oli tällaiset ja olivat kyllä tosi mukavat, kevyet ja tuntui että jalka heilui paljon vähemmän mitä se metallisilla. Sekä Musen satula tuntu tosi kivalta, mä oon ennen vinkunu siitä että en löydä mulle sopivaa koulusatulaa, mutta Musen satula oli hyvä! Se istu mun takamukseen hyvin, ei ollu liian kaareva ja siipien pehmusteet ei ollu yliampuvat mun jaloille.

Penina kirras satulavyön ja mitoitti mun jalustimet. Mulla on koulussa ollut se ongelma että mun vielä tuntemattomasta syystä johtuvan toispuoleisuuden takia vasen tuntuu olevan kokoajan joko liian pitkällä tai liian lyhyenä. Tätä ongelmaa ei ollu nyt.

Käveltiin hetki molempiin suuntiin, kun vertaa Ditteen joka on ainoa poni jolla oon aikasemmin mennyt, niin Muse ei tuntunut sellaiselta pieneltä joka lähtee alta ja kaatuu kulmissa. Muse oli vankempi ja varmemman oloinen, joskin myös laiskempi. Käynti tuntu vahvalta ja siin oli helppo mukautua.

Katottiin ja Penina muuttikin mun istunnan hevosen taputtamisesta lähtien.. :D Penina huomasi heti mun heikkouden, eli huono ryhti ja olkapäiden tiputtaminen eteen. Yläselän pitäminen ylhäällä ja olkapäät takana olikin asia josta sitten jaksettiin huomauttaa urakalla. Korjattiin myös mun kyynerpäät kylkiin, kädet alemmas ja kauemmas toisistaan. Tämän asennon pitäminen yllä koko tunnin oli kyllä vaikeampaa kuin olisin kuvitellut. Sen lisäksi piti toimia jalasta, ohjasta ja painolla hevoseenkin.

Perusasiat istunnasta oltiin katsottu niin ruvettiin ratsastamaan hevosta pyöreeksi ja itse olin loppujen lopuksi tyytyväinen, koska tämä oli eka tunti jossa opin miten hevosta ylipäätänsä voi ratsastaa muotoon. Käytiin asioita hevosen ratsastamisesta pohkeesta ja mitä pitää tehdä että hevonen antaa sitten edestä periksi. Lähellä Peninan mukaan käytiin, ehkä ens kerral menee jo muotoon.

Muse yritti jossain vaiheessa parhaansa päästä helpolla, pysäytti juuri kun oli nousemassa ravi ja pukitteli vähäsen. Ei siinä auttanut kuin raippa ja pohje, aika hitaasti nekin. :D

Musen ravikin oli helposti istuttava, hain aika pitkään istuntaa taas, loppu tunnista käsien löytyminen oikealta paikalta oli se helpoin homma. Aina kun Penina kehui minua, ylävartalo lyyhistyi persheelleen.
Mulla löytyis lisääkin selitettävää tunnista, mutta jospa tää ois viel sopivan suppee paketti.

Tyytyväisyys: Ihan oli ok tunti, opin hurjasti uutta ja tästä on hyvä jatkaa! Nyt pitää vain muistaa Peninan ohjeet.

Korjattavaa: Sen oikeanlaisen asennon voi ylläpitää myös kehujen jälkeen, sekä yhä enemmän pitää muistaa olla liikkeen takana. Oikea istunta pitää muistaa ylläpitää jatkossakin.

2 kommenttia

  1. Jos etsit uusia kävijöitä ja potentiaalisia lukijaliittyjiä (vaikka se kiva tasaluku nyt rikkoutuukin :D) sekä kaipaat ilmaista mainontaa, on aktiivisia eläiblogeja listaava Omituiset otukset juuri sinua varten! Listassa on tällähetkellä sivuja jo lähes 50. Täytä vain hakemus omilla tiedoillasi, minä hoidan mainonnan ja kävijät arvostelun helpoilla tykkäysnapeilla. Jäsenyydessä ei ole velvotteita, ainoastaan vastalinkitys enemmän kuin suotavaa, muttei pakollista sekään.

    VastaaPoista
  2. Vautsi, ihastuin sun blogiin samantien. Harvinaista, että mies kirjoittaa blogia. Tervetuloa vastavierailulle :)

    http://elsanblogitus.blogspot.fi/

    VastaaPoista