11. toukokuuta 2015

Tuotetestauksessa: Harry's Horse kevlar-bootsit

Niin kuin joitakin postauksia sitten ilmoitin, saimme Playsson.netin yhteistyökumppanilta Just Dressagelta tuotetestaukseen Harrys' Horsen bootsit, joita olemme nyt pari viikkoa testannut eri hevosilla eri lajeissa.

Olen jo pitkään etsinyt epäaktiivisen aktiivisesti Elmolle kenttäbootseja. Joko tulee vastaan hinta, ulkonäkö, tilaamisen vaikeus tai epäluotettava myyjä. Samalla haluaisin tarpeeksi kestävät. Halvalla ei saa hyvää, mutta Harry's Horsen bootsit tuntuvat olevan poikkeus!?

Just Dressagen sivuilla bootseista on lyhyt teksti, joka kertoo;

"Harry’s Horsen erityisen vahvat, kevlarilla vahvistetut neopreeni-bootsit pyörähtämisen estävillä pehmeillä stoppareilla vuohiskuopan kohdalla. Kaksinkertainen velcro-tarrakiinnitys. Bootsit ovat pidemmät kavion takapuolella, suojaten paremmin iskuilta.
Koot: M, L ja XL."

Hinta on 29,90e/pari, naurettavan halvat!

Ulkonäkö

Bootsit koostuvat neonpreenista ja kevlarista. Takaosassa on iso neonpreen-stoppari, joka estää bootsien pyörähtämistä. Bootsien takaosa on vähän etuosaa pidempi ja suojaa näin kunnolla.
Just Dressagelta löytyy kokoja M, L ja XL, mutta ainakin ulkomailta löytyy suojia myös S kokoisena. Värejä on vain musta. Bootseissa on kaksiosainen tarra.

Mitä on kevlar?

Bootseissa on kevlaria n. 7x7cm, joka siis peittää bootsien takaosan, johon tulee kovimmat iskut takakavioista.

Wikipedia kertoo kevlarista näin;

"Kevlar on aramidikuituihin kuuluvan synteettisen kuidun polyparafenyleenitereftaaliamidin kauppanimi.
Kevlarin lujuus on samaa luokkaa kuin lujimpien teräksien. Se sietää lisäksi hyvin lämpöä ja kestää 400 °C lämmön sulamatta.
Kevlaria käytetään yleensä luodinkestävissä liiveissä, kypärissä, extreme-urheilun välineissä ja lentokoneiden osissa."

Vanhat bootsit


Uudet bootsit pääsivät Elmon, Kissen ja Bamben yhteisomistukseen. Nimenomaan Elmolle halusin kenttään nämä bootsit, mutta tammat saavat maastoon ja isoimmille esteille lainaan näitä. Uskon että bootsit kestävät kolmella hevosella pitkään ja hintakin on alhainen niin myöhemmin voi ostaa tammoille omatkin. Tällä hetkellä ollaan menty tavallisilla neonpreen bootseilla ja kumibootseilla. Neonpreeniset kuluvat helposti reunoista kun kavion takaa bootsi osuu vähän maahan. Kumiset taas saavat iskua liian helposti hokeista. Jos jommatkummat sattuvatki kestämään kauemmin, viimeistään tarra antaa periksi.


Käytössä


Tällä hetkellä bootsit ovat päässeet kokeiluun Elmolla maastossa ja esteillä, Kissellä maastossa, Bambella koulussa. Elmo ei varsinaisesti bootseja tarvitse, mutta ovat hyvä suoja varmuuden vuoksi. Kisse ja Bambe sen sijaan välillä innostuksessaan tallovat takasilla etusia, hokkiaikaan saattaa tulla helpostikkin kantoihin haavoja.
Bootsit ovat sopineet näihin jokaiseen eri kavioon täydellisesti. Meillä on ollut useammat bootsit stoppareilla, mutta nämä ova ainoat jotka pysyvät kaikessa menossa ilman että kierivät. Myös bootsien yläreuna on pyöristetty, joten bootsi ei hankaa. Tarrat ovat todella vahvat ja kaksiosaiset, joten pito on vielä vahvempi. Tarrat ovat pitkät, joten bootsit menevät sekä isompaan että pienempään kavioon.

Bootsit ovat edelleen kuin uudet, naarmuakaan ei ole tullut! Maastoesteillä ei valitettavasti olla vielä ehditty tuotetta testaamaan, mutta sekin tulee vielä ajankohtaiseksi. Kokeilin huuhdella bootsit kauttaaltaan vedessä ja laitoin bootsit kuivumaan, yössä olivat +10 asteessa kuivuneet täysin. Märkinäkin bootsit olivat kevyet ja kuivana vielä tuplasti kevyemmät.


Lyhyestä virsi kaunis;


+ kestävyys
+ kuivuvat nopeasti
+ kevlar
+ pehmustettu ylä- ja alareuna
+ tarrat
+ pysyvät paikallaan
+ halpa hinta

- musta ainut väri
- Suomesta ei löydy S-kokoa?


-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti