4. toukokuuta 2015

Tampereen hevosmessut

Tampereen messut tuli ja oli tänäkin vuonna ja kattaus oli melkeinpä jopa parempi kuin viime vuonna! Olimme paikalla molempina päivinä, lauantaina vain minä, Penina ja Roosa, sen sijaan sunnuntaina tuli meidän lisäksi mukaan vielä Anni ja EA. Toisin kuin viime vuonna, myös Tampereen messuille sai hakea blogisti-passia. Olin oman hakemukseni kanssa tosi myöhässä, mutta ehdin vielä passini saada (Aamulla: "Tänään teen sen!" Yöunilla: "Äh, mä unohdin!".

Lauantaina lähdettiin heti aamutuimaan liikkeellä koska MINÄ MINÄ MINÄ (!!!!1) pakotan ja haluan nähdä Elmo Jankarin kenttäklinikan. Oltiin hieman myöhässä ja mennessämme yli sadan metrin lippujonoon, mietin etten ikinä nää Jankaria. Muutamat ihmiset käveli jonon ohi oville päin, niin otettiin riski ja mentiin myös katsomaan että pääseekö lipun jo omistavat ohi jonosta. Ovilla oli lappu joka selvensi että lipun omistajille oli toinen tiski josta pääsi lähes tulkoon heti sisälle, onneksi ei siis jonotettu varsinaisessa lippujonossa kuin jotakin 5 minuuttia. Vartin Jankari ehti höpöttää ilman mua!

10.00–11.00Kenttäratsastusklinikka presented by Horze
Klinikan vetäjinä Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi

Vuonna 2013 nuorten kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuden voittanut Elmo Jankari on Suomen lupaavimpia nuoria ratsastajia.
Sanna Siltakorpi on ratsastanut kahdeksat EM- ja kahdet MM-kilpailut sekä sijoittunut useasti World Cup-osakilpailuissa. Lisäksi hänellä on lukuisia SM- ja PM-mitaleita.
Jankari ja Siltakorpi saapuvat Tampereelle vetämään kenttäratsastuklinikkaa, jossa käydään 2-3 ratsukon kanssa läpi kenttäratsastuksen tekniikoita.

Klinikka oli myös viime vuonna, muistaakseni vain ilman Siltakorpea, joka tänä vuonna oli ratsastajana klinikassa mukana. En nähnyt viime vuonna klinikkaa, joten en osaa verrata näitä toisiinsa. Itse pidin klinikasta, se oli tarpeeksi kattava, mutta ei liian sekava vähemmän ratsastaneille. Mukana oli myös kokemattomampi hevonen, jolla Siltakorpi ratsasti hyvin esteistä yli. "Se jokin" jäi kuitenkin puuttumaan! Jonkinlainen loppuhuipennus? En tiedä.

Päätin ryhdistäytyä ja katsoa/kuunnella kerrankin ajatuksella jonkun ohjelmanumeron. Ohjelmia oli todella paljon erilaisia, jokaiselle jotakin. Pidin myös siitä, että liian paljon samanlaisia ohjelmia ei ollut. Ohjelmia oli kentän rakentamisesta ratsukoulutukseen ja siitä polocrossen lajiesitykseen. Myöskään ravi- ja valjakkoharrastajia ei olla unohdettu, vaan heille löytyy yhä enemmän ohjelmaa. Matkaratsastus taisi unohtua kuitenkin? Vaikka no se onkin todella pieni osa suomen hevosharrastuksissa.

Mitä tulee hevosen hoitoon ja hyvinvointiin, olen hyvin tiedonhaluinen. Niinpä lähdin kuuntelemaan ihon hoidosta puolen tunnin luennon.

14.00–14.30 Hevosen ihon hoito ja tyypilliset iho-ongelmat biokemian maisteri ja yrittäjä Saija Pihkanen
•    ihon rakenne ja toiminta
•    perushoito
•    tyypilliset ongelmat
•    tulehdukset - hoito
•    allergiat - hoito

Hingunniemessä ollaan käyty hyvät anatomian tunnit ihosta ja sen koostumuksesta, mutta tämä puoli tuntia valisti minua parista uudesta jutusta taas lisää! Yllätyin todella positiivisesti. Asiat selitettiin niin että tyhmemmätkin varmasti ymmärsi. Eikä luennolla paasattu vain kesäihottuman hoidosta, vaikka siitäkin vähän juttua oli, luento oli kasattu niin että kaikki tajuaisi että tervettäkin ihoa täytyy hoitaa ettei ongelmia tule. En paasaa luennosta lisää, nimittäin teen tästä ohjelmanumerosta kokonaan oman päivityksen, kunhan olen tarkastanut Pihkaselta että se on ok hänellekkin!

Lauantaina kierreltiin aika vähän expossa, lähdettiin aika ajoissa ylipäätänsäkkin pois.

Sunnuntaina lähdettiin vähän myöhemmin, porukassa käytiin laittamassa hevosetkin aamulla ulos ennen lähtöä. Mahduttiin onneksi yhteen autoon, huristeltiin taas Tampereelle. Tällä kertaa prokkiksena oli tehdä Playsson.netin haastattelut, katsoa kun tutut heppatytöt hyppi kepparikisoissa ja pyöriä expossa. Iso miinus oli kepparikisat! Ne eivät edes minua mitenkään liikuttaneet ja silti rupesi ärsyttämään. Järjestejät olivat ihan hukassa, huusivat toisilleen ja ratakin oli ihan epälooginen..

Exposta löytyi vihreäruudullinen pitkä salmiakkiriimunnaru, vihreä puuvillainen riimunnaru, musta nahkariimu, vihreäsiniruudullinen talli-/kuljetusloimi. Ei tainnut muuta, en muista enää itsekkään.. Expo oli jälleen kerran kattava ja alennuksia oli ihan mukavasti. Vähän liiankin mukavasti kun tällä kertaa ei ollut mukana kovin paljoa tuhlausrahaa.

Sunnuntaina meni pitempään, kotona taidettiin olla iltakuuden maissa. Kaiken kaikkiaan kivat messut, paremmat jopa kuin viime vuonna! Ensi vuonna taas!
Suuret pahoittelut älyttömän huonoista kuvista..

1 kommentti

  1. Kiva blogi sulla ja liityinkin lukijaksesi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista