19. toukokuuta 2015

Rähmäkäpälä esteillä

Ilmoittauduin Korpikylän Spring Touriin vähän extempore, en nimittäin tiennyt aikaisemmin että siellä on myös seuraluokkia. Ehkä se oli virrrhe, tämän päivän estetunnin perusteella..

Alunperin oli ajatus pitää viimeiset ratatreenit jossain isommalla kentällä tai maneesilla, mutta eipä tähän hätään löytynyt sopivaa paikkaa. Niinpä kehitettiin pieni rata meidän kentälle, toiselle pitkälle sivulle sarja, toiselle ristikko/pysty ja keskelle pysty johon laitettiin myöhemmin matto vähän erikoistamaan estettä. 

Tiesin tästä tulevan rankkaa, joten alkukäynnit ja -ravit oli normaalia pidemmät. Ravi ja laukka tuntuivat hyvältä. Laukannostot ovat Elmolla vielä vähän löysähköjä, vahvemmat nostot saatiin pitämällä vähän enemmän edestä kiinni ja reilummalla pohkeella. Penina on ratsastanut nyt enemmän Elmolla ja on tehnyt hienoa työtä! Nostot olivat suoria eikä Elmo työntänyt peppua sisään, mitä on harrastanut aika pitkään jo. 

Aloitettiin laukalla ristikkoa ja alku olikin vielä hyvä. Mua vähän jänskätti, mutta se meni äkkiä ohi kun Elmo hyppäsi paremmin kuin odotin. Vähän reunaan, mutta en antanut sen vielä häiritä.. Ristikon jälkeen jatkettiin toiselle ristikolle ja siitä eteenpäin koko tunti menikin sitten mönkään. Hyppäsihän Elmo, mutta minä en. Roikuin kokoajan jommalla kummalla kyljellä, olin jäljessä, olin aikaisessa. Piti hirveästi kiittää Elmoa, koska se joutui pelastamaan huonoa ratsastajaansa! En ole ikinä tunnin aikana meinaannut tippua noin montaa kertaa. Lopulta se tippuminenkin tuli, suoraan jaloilleni. Kolme kertaa kaadoin esteen omalla jalallani ja ei siis edes hypätty sitä siinä vaiheessa. Ja Elmoltakin puomit tuli alas ratsastajan virheiden takia.


Ensimmäinen varsinainen stoppi tuli kun laitettiin pressu kakkosesteen alle. Elmohan on aikaisemmin ravaillut ihan saman pressun päällä, mutta hevoset.. Jouduttiin laskemaan pysty takaisin ristikoksi, että Elmo uskalsi hypätä. Sen jälkeen ei ollut enää ongelmaa pystylläkään ja itseasiassa tähän esteelle saatiin parhaimpia hyppyjä. 
Sarja oli myös iso ongelma. Sarjalle vei todella lyhyt tie kulman jälkeen, vauhtia ei meinattu millään saada tarpeeksi ja hyppy oli vinoon/reunaan ja seuraavalle esteelle ei ollut senkään verran vauhtia ja tultiin aivan vinossa. Kaksi parempaa hyppyä itse mokasin kääntämällä ohi, kun muka ajattelin ettei Elmo menisi b-osaa. Sitten kohta tulikin toinen tippuminen, tällä kertaa olkapään yli selälleni, mutta pehmeästi kuitenkin.Sitten minä yritin skarppata. Mutta Elmo ei enää viittinyt. Sarjalle tuli ohituksia b-osalle ja kohta jo a-osallekkin. A-osalle ryhdistäydyin parhaani mukaan, mutta b-osan otin ihan liian löysästi ja niin otti sitten Elmokin. Apupuomit käyttöön, mutta ei kun ei. Otettiin ainakin 10 kertaa putkeen ohitus, kunnes jouduttiin laskemaan vähän ja lopuksi RISTIKOKSI että sain tulevan kenttäruunani hyppäämään sarjan.. 

Kyllä minä niin mieleni pahoitin.. En kovin vahvoin mielin lähde torstaina Spring Touriin, onneksi tekosyynä voin sanoa että Elmon ekat estekisat.
Ja onneksi Kisse oli eilen aivan älyttömän kiva! Tänään ei ihan niin hyvä, mutta kiva kuitenkin!


9 kommenttia

 1. Huono tasapaino sulla ja kehonhallinta olematonta. Levoton käsi ei anna tukea, pohje ei tue.Hötkyät ja heilut sinne tänne. Huonot lähestymiset. Hyppäät ennen hevosta ja tomahdat takaisin satulaan kiskaisten samalla suusta.Luin aikaisemmista teksteistä et vielä nuori ja kokematon hevonen joten helposti saa hyppykammon. Symppisheppa näyttäisi olevan muuten.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, poistin vahingossa kommentin. Mutta siis hypättiin kahta estettä ekassa videossa..

   Poista
 3. Jos voit tunnustaa otsikossakin olevasi rähmäkäpälä esteillä, miksi menet ja pilaat nuoren hevosen omalla taidottomuudellasi? Kun selkeästi ymmärrät itsekin taitojesi olevan olemattomat. Olen täysin samaa mieltä ensimmäisen anonyymin kanssa: kohta on hyppykammo eikä varmasti hyppää kenenkään kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska en ole ollut rähmäkäpälä. Tämä oli ensimmäinen huono estetunti Elmon kanssa ja sitä en voinut tietää tunnin alussa.

   Poista
 4. Itsekin olen vasta ihan aloittelija tässä hommassa, enkä varmasti ihan se oikea ihminen neuvomaan, mutta tuohon myötäykseen kiinnittäisin tosiaan huomiota, että ei tulisi sitä suusta nykäisiyä. Nostan hattua että tohdit laittaa videoita "epäonnistumisistakin" blogiisi. Samoilla linjoilla mennään

  VastaaPoista
 5. Hei, tsemppiä teidän treeneihin! Elmo vaikuttaa lupaavalta tapaukselta ja sinultakin tuntuu löytyvän motivaatiota harjoitella. Olen seurannut kaikessa hiljaisuudessa sun touhuja (niin heppailuja kuin muitakin) varmaan kymmenen vuotta eri medioissa, kiva nähdä mihin olet edennyt. Molemmat blogit on lukulistalla ja mielenkiinnolla jatkan lukemista. Yhden huomion ihan teknisiin seikkoihin haluaisin sanoa: videoissasi ei ole (varmaan tietoisesti) esim play/stop-nappia, mikä on joskus varsin ärsyttävää. Samoin olisi kiva saada niistä joskus äänet pois. Koska ne on suoraan Tubesta, oisko mahdollista, että se alapalkki videoissa olisi? Terkkuja Helsingistä ja kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Itseasiassa haluaisin itsekkin sen youtuben alapalkin videoihin, en vaan tiedä mistä sen saisi (enkä ole aikaiseksi saanut tutkia asiaa), mutta muutos on kyllä tulossa samalla kun vaihtuu lähiaikoina koko ulkoasukin (:

   Poista