13. toukokuuta 2015

Match Show 3.5.2015

Ilmotin Elmon aika päiviä sitten mätsäreihin. Samalla kyydillä kun menisi kaksi hevosta niin mukaan pääsi myös meidän shettis, Lotta. Ilmottautuneita otettiin 50 ekaa ja ilmoitin ponit siinä 40 ilmottautuneen jälkeen, joten otin pienen riskin että päästäänkö edes paikan päälle. Meidän oma vetoauto kun on edelleen rikki ja vielä tuolloin en niin pitkälle työvuorojanikaan tiennyt.

Työt selkeni ja isäni lähti isoisäni autolla taas kuskaamaan ja vetämään poneja. Traileri puunattiin samaisella viikolla ja asennettiin meidän tiimitarrat vihdoin ja viimein. On ollut niin sateisia säitä, mutta nyt saatiin kylkeen nämä!


Kissankulman eläinpiha järjesti match shown Vuorentaan koululla. Alue oli todella tilava, parkkitilaa oli rutkasti ja isolla kentällä pidettiin itse näyttelyt. Paikan päällä oli oma pöytä hieroja Niina Virtaselle, puffetti ja pieni expo. Palkintoja oli runsaasti, rusettien lisäksi löytyi rehusäkkejä, porkkanasäkkejä, satulahuopia, lahjakortteja, yms..
Tuomarina toimi Johanna Vaurio-Teräväinen, joka on kansainvälinen shetlanninponituomari ja Suomen Hippoksen hyväksymä suomenhevostuomari. Otettiin siis riski että hävitään näille roduille! ;D

Mulla itsellä oli töissä hankalat vuorot mätsäreitä edeltävät päivät, joten Peninan piti sienipestä Elmo kevyesti lauantai-illalla. Ja senpä takia piti tavaratkin katsoa jo maanantaina. Sen verran sadetta ja tuulta tuli ettei kokonaan pesu onnistunut, niin Penina pisti pesten vain hännän, jalat ja sienellä likasimmat kohdat. Päivällä itse ratsastin kevyesti Elmon, vaikka eipä ruuna mitenkään erityisen riehakkaaksi heittäydy vaikka vapaapäivän jälkeen lähdettäisiinkin jonnekkin.
Omat varusteet katsoin vasta perjantaina; valkoinen kauluspaita oli edellisistä kisoista ihan hevosen kuolassa, housuissakin jotain hiekkaa (eivätkä meinanneet mahtua päälleni!) ja liivin silkkinen selkäpuoli aivan ryppyinen. Onneksi kyseessä vain mätsärit.

Saavuttiin vähän niukasti paikan päälle, matkan varrella oli pakko pysähtyä hakemaan kahvia! Minulla oli iltapäivällä töitä, joten olin kysynyt aikaisemmin että voisiko Elmo olla luokkansa ensimmäisiä. Myöhemmin katseltiin aikatauluja uudestaan ja piti ilmoittaa että Roosa tai Penina esittäisi Elmon bis-kehässä jos mahdollisesti poni sinne pääsisi, tämä kehä nimittäin alkoi silloin kuin olisin jo töissä.
Meitä suosittiin hyvällä ilmalla, aurinko paistoi melkein kokoajan. Sillon tällöin pilvi meni arskan eteen, mutta kohta se tuli taas esille.

Elmo oli tyystin kuiva peruuttaessaan trailerista, aikaisemmilla reissuilla kun on soijaa jonkin verran pukannut päälle. Kakkaa putsattiin vielä hännästä, muuten lähdettiin suht suorilta käsiltä seisomaan ja odottelemaan omaa vuoroamme hiekkakentän toiseen päätyyn. Elmo käyttäytyi koko reissun tosi hyvin, vähän levottomuutta ilmeni. Varsinkin kun olin jo lähtenyt töihin, niin sain jälkeen päin kuulla että Elmoa olisi pitänyt kokoajan taluttaa tai hiekkapohjan kuopiminen alkoi.. :D
Elmon vuoro oli heti kolmannessa parissa, parina oli 4 vuotias arabiruuna. Jännästi mätsäreiden kaksi ainoaa miesesittäjää olivat parina. :D
Ensin oli Elmon vuoro. Elmo oli näyttelytreeneissämme laiska ja tätä piti vetää perässä. Kehässä meno oli ihan toista, Elmo ravasi mielettömän energisesti! Jonkin verran tepasteli kun piti rakennetta näyttää, mutta pari pitkää pätkää seisoi nätisti. Antoi myös hampaat katsoa hienosti. Tuomarille kuitenkin ilmoitin että Elmo on syntynyt 2010, eikä 2000, kun tälläinen virhe oli listoihin lipsahtanut. Tuomari sanoikin että se muuttaa kaiken. Venasimme hetken kun arabi hoiti oman hommansa ja sen jälkeen jaettiin ruusukkeet. Elmo sai ykköspalkinnon ja pääsi siis jatkamaan voittajien kehään.


Voittajien kehään oli suht lyhyt aika, joten ei ruvettu laittamaan hevosia traileriin odottamaan. Tämä oli Elmolle kuitenkin vapaapäivä treeneistä, joten kävelytin ponia aika paljon. Kuvaajaryhmä pyysi että saisi ottaa ponista kuvia, mutta siinä Elmo vetikin täysin ranttaliksi. Yhden ison pystyyn nousun teki ja loput ajasta vain seilasi eestaas eikä ollut hetkeäkään kunnon näyttelyasennossa.
Sen sijaan seisominen onnistui taas heti kun palattiin nurmikolta hiekkakentälle..Ykkösten kehä alkoi siinä joskus yhden maissa, meitä taisi olla 8 hevosta siellä. 4 sijoittui, mutta me ei siihen porukkaan kuultu, jytkymmät hevoset vei voiton. Kehän voitti mätsäreiden ainut hevosori ja kyseinen hevonen voitti myös biskehän.

En nähnyt Lotan suorituksia, mutta veti kuulemma täysin possuiluksi ja tuomari heitti ponin kehästä. 2. palkinto automaattisesti, mutta poni voitti kuitenkin kakkosten kehän! Biskehä kutsui, mutta siellä jäi sijat saamatta.

Kotimatka meni ilmeisesti hyvin. Elmo ei enää yhtään vierasta traileriammekaan ja heinäverkon safkakin jo maistuu. Ruuna kun ei ole pahemmin trailerissa suostunut syömään aikaisemmin.

Arvostelussa jokaisessa kohdassa oli kehuja, muunmuassa kehuttiin elegantiksi ja ryhdikkääksi sekä päätä kauniiksi. Käynti oli rentoa ja ravi tahdikasta, mutta saisi olla vielä joustavampaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti