25. helmikuuta 2014

Saaran istuntatunti

Mun ja Peninan käytössä on kolme läppäriä, ikivanha, vanha ja täysin uusi ja siitä huolimatta on mennyt 4 päivää siihen että saatiin youtubeen asti video Saaran tunnilta. Pitkästä aikaa siis videota ratsastuksesta, vaikka varsinaista ratsastusta kaikkine apuineen yms. ei videolla näykkään - kuitenkin!

Perjantaina oltiin siis taas yksäritunnilla Saaran käsittelyssä. Ensin kokeiltiin Kisselle satulaa, viidestä satulasta kolme oli varteen otettavia vaihtoehtoja ja näistä parhainta kokeiltiin myös ratsastuksessa. Ajattelin vielä hierojan mielipidettä tästä satulasta kysyä, mutta ainakaan Kisse ei reagoi siihen mitenkään ja siinä on munkin kiva istua. Kissen vanha satula menikin hyvin Elmolle, siihen saa myös vaihdettua kaaria niin voi vaihdella kun poika kasvaa ja saa lihaksia.


Oltiin keretty tässä Saaran tuntien välissä vain muutamia kertoja harjoittelemaan mahan alle astumista vatsalihasten kanssa, mutta siitä huolimatta Kisse näytti hienosti polkemisen kun Saara pyysi molempiin suuntiin tätä vanhaa juttua ensin näyttämään. Niinpä jätettiin tämä ja Saara oli keksinyt uuden tehtävän meille, nimittäin opeteltiin rentouttamaan hevosta jostakin merkistä. Taputus on ihmiselle yksinkertainen tapa, joten sillä mentiin. Taputin maasta käsin Kisseä kaulalle intensiivisesti, lepuuttaen itse jalkaani ja muutenkin rentona ja välillä haukotellen ja huokailen. Taputus lopetettiin heti kun Kisse rentoutui jollain tavalla, lepuutti jalkaansa, laski päätään, pärskähti, huokaisi, lepuutti alahuultaan. Parin kerran jälkeen Kisse ymmärsi asia, vaikka välillä kesti rentoutuminen kun joka suunnasta tuuli, autot meni tiellä ja hevoset leikki tarhoissaan.

Tehtävää jatkettiin selästä käsin; käveltiin vain eteenpäin, otettiin pysähdys ja taputeltiin kunnes hevonen rentoutui. Välillä tuntui turhalta, mutta loppujen lopuksi Kisseä ei tarvinnut enää erikoisemmin taputella, että tämä pysyi pitempään rentona kuin alussa. 
Otettiin vähän myös ravia, Kisse hakeutui rennoksi itse tosi nopeaan ja se on just sitä mitä oon yrittäny hakee Kissen kans.

Alla vielä turhauttavan pitkä ja tökerö kooste tunnista, se puhukoon puoleestaan.

1 kommentti

  1. Hyvä idea tuo rentoutumisen opetus merkistä, voisin kokeilla omankin kanssa.

    VastaaPoista