8. helmikuuta 2014

Kissen treenejä

Tänään suon itselleni vapaapäivän (olin töissä sekä siivosin kotona karsinoita, laitoin talliin vedet ja kävin illalla tunnilla, mutta..), mutta huomenna toivon mukaan saatte tekstiä Saaran istuntatunnista.

Nyt tuli päivitystä Kissen treeneihin, kiitos Saaran, joka antoi meille vinkkejä ja keinoja jumpata myös selästä käsin Kissen selkää ja lapoja, niin että saataisiin etuosaa enemmän auki.

Viikko-ohjelmaan tulee kuulumaan siis alla olevia seikkoja. Joku fiksu huomaakin ehkä, että alhaalla on liikaa tekemistä yhdelle viikolle. Tarkoitus ei ole siis änkeä kaikkea yhteen viikkoon, vaan soveltaa vähän omien menojen mukaan, miten pääsen valmennuksiin, minkälainen sää yms. Jos taivaalta tippuu mummoja juuri maastopäivänä, jätän väliin ja keksin kentällä jotain.

1-2x pitkä maasto. Ollaan välillä selästä käsin ja välillä talutellen oltu maastossa. Kisse on välillä vähän hermona ja stressaantunut aluksi, välillä taas alusta saakka rauhallinen. Nyt lähdetään tutustumaan maastoon tiheämpään, tähän asti ollaa vaan samoiltu tuttuja reittejä sillon tällöin. Yritetään saada Kisselle tästä rutiini ja kun tamma rupeaa rentoutumaan maastossakin ja saadaan lisää lihasta ylälinjaan, voidaan ottaa muutakin kuin käyntiä.


3-4x käyntijumppaa. Saaran ohjeita itsenäisesti toteuttaen, tasapainoista ja hidasta käyntiä, takaosaa alle ja lavat liikkumaan. Käynti on parasta selälle ja vaatii lihaksistoltakin paljon, vaikka ei aina siltä tunnu. Joskus tuntuu ettei hidas käynti saa aikaan mitään, mutta sitten kannattaa miettiä että onko heppa oikeasti töissä vai laiskotteleeko se vai? Hevoselle on helpompi mennä lujaa kuin hitaasti.


1x valmennus, joka on suhteutettu Kissen kipeään selkään ja selän vahvistamiseen. Tempon muutoksia, takaosakäännöksiä, väistöjä yms. Näistä saadaan lisää vinkkejä itsenäisiin jumppiin.


1x läpiratsastus, jonka suorittaa Penina tai Janita, tosin Janitalta en ole vielä edes kysynyt. Samoja juttuja mitä itse teen ja näillä kahdella on vielä enemmän annettavaa Kisselle kuin mulla. ;)1x vapaapäivä. Vähän kuitenkin jotain, taluttelua maastossa, kevyesti hankitreeniä, juoksutusta irtona tai liinassa tai henkisesti jotain rankkaa; esim. totuttelua puomeihin, pressuihin yms.


Jos saadaan Kisse autoon ja päästäisiin käymään ohjasajokurssilla, niin sitä olis tarkotus tosiaan ruveta harrastamaan. Vielä ei sinne asti olla päästy, niin jätän suosiolla väliin etten sössi yksinäni.

2 kommenttia

  1. Hei kyllähän toi Kissen läpiratsastus mulle passaa, oonkin tässä oottanu et pääsen ihanan tamman selkään! :)

    VastaaPoista