19. helmikuuta 2013

Harjoitusestekisat 19.2.-13

Joo, uus kokemus tämäkin. Joka ei sujunut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. :D
Raoh10 -luokka piti harjoitusestekisat koulun maneesissa tänään ja oli ihan kivaa vaihtelua kyllä, lisää osallistujia ois ollut kiva olla.

Luokat oli ristikko, 60cm ja 80cm, kaikissa oli se 3-4 osallistujaa.

Ite menin siis Veltsulla, aamulla tuli aika kiire hoitaa ristikkoluokkaan osallistujien hevoset kuntoon, mutta me oltiin parhaita. :D Olin edellisenä päivänä puhdistanu suitset ja satulan ja Veltsu oli tosi puhdas, joten ei siin kauaa menny et se oli kunnossa. Kaheksalta oli rataan tutustuminen ja en sen jälkeen edes rataa muistanut enää, mutta se kyllä oli piirtyny muistiin aika hyvin ja muistu heti radalla mieleen.

Tiesin että Veltsu saattaisi olla menossa radalla, mutta siitä huolimatta en tehnyt kovin hyvää verryttelyä. Jolkottelin konin vaan lämpimäksi, aikasempiin kertoihin verrattuna jouduin kyl aika paljon pistää vauhtia ruunaan - jota sitten oli radalla kuitenkin liikaa.. Ajattelin jo tarttevani raipan, mutta eipä se ainakaan radalla ollut yhtään tarpeen.


Mun vuoro oli ekana, alku lähtikin hyvin. Ekat kaksi ristikkoa eivät ees tuntunu hypyiltä, mutta kolmannessa sattu jotain. Mulla oli liian löysät ohjat niin Veltsu ohjautu sivuun, lisäksi se itse lähti vaihtamaan jo laukkaa juuri ennen estettä ja ohjautui vielä lisää sivulle. Olin varautunut tolppaan törmäykseen/kieltoon, mutta esteponi Veltsuhan hyppäs esteen hyvin ja tähän en ollu varautunu, ohjat oli vieläkin löysemmät ja Veltsu joko mun epäselvillä avuilla tai omaa viisauttaan vaihto laukan väärään ja lähti siis sinne minne laukka vei - joka oli siis väärä suunta.
No otettiin uusiks seuraava este, siitä kuvittelin kaiken sujuvat loppuun paremmin mutta ei. Viidennelle esteelle oli kehno lähestyminen, Veltsu hyppäs pitkältä enkä pysyny mukana. Veltsu vissiin epäröi mennä vikalle esteelle kun omat pohkeet oli ties missä ja ohjastuntuma ihan uusi käsite.
Tultiin vika este sitten ravissa.
3/3 sija ja mä sain hei tsemppipalkinnon, eli karkkipussin! :D

Kaiken kukkuraksi vedettiin upeaa kaahotuslaukkaa kun tuli kuulutus "otetaan kunniakierros oikeaan rauhallisesti".... En tiedä mitä tapahtui, olin viemässä palautepaperia ja palkintona toimivaa suklaapatukkaa katsomoon kun Nokkis lähtee meidän edessä (ja jälkeenpäin kuulin että ilmeisesti Kinkkukin jotain touhusi meidän takana?) niin Veltsuhan ampas täyttä höyryä Nokkiksen ohi ja mullahan oli ohjat ihan löysällä.. Olisin varmaan tippunut jos Kinkku ei olisi ollut tiellä ja tämän perse hidastanut Veltsua niin että sain koottua itteni ja ruunan raviin..

Kaiken kaikkiaan oon kyl tyytyväinen, tehtiin parhaamme, Veltsu varsinki!
Veltsu hyppäs sitten vielä toisen kerran 80cm luokan ja tuli siinä ykköseks, joka oli hyvää vastapainoa. :D
Tää oli kyllä loppu huipennus. Outin valkka Tiikerillä meni vähä nii ja näi, Apsun tunti Ditellä meni säälittävästi ja tää oli sitte just passeli veto, tuntuu et meitsin ratsastustaito vaa laskee ku lehmän häntä. :DD

blogger vammaa eikä suostu pistää tätä oikei päi! :D

Täst on hyvä jatkaa, ens kerral rökitetää kaikki ruunan kans!

3 kommenttia

  1. No hei, aina ei voi onnistuu. Mut tärkeintä et on hauskaa ja kivaa heppojen kans, eiks nii? :D

    VastaaPoista
  2. On sun ratsastustaito mennyt kyllä eteenpäin ainakin edelliseen videoon verrattuna. Ja tosiaan fiksu päätös tulla ravissa viimeinen este, jos yhtään tuntuu siltä että niin on parempi, niin ehdottomasti sitten niin. Hyvä Alex!

    VastaaPoista