16. helmikuuta 2013

Outin koulutunti 15.2.

Tää lauantai mentiin Tiikerillä koulua. Hyppään raoh10 -luokan järjestämis harjoitusestekilpailuissa tiistaina ristikkoluokan ja ois ehkä kannattanu pyytää et voisin harjotella Veltsulla, mutta lahjattomat reenaa. :DD

Olin tähän jo alotellu vähä tekstiä, että Tiikeri on vaikuttanu sivusta seuraajan silmään melko kivalta nykyää, ei nii laiskalta mitä se kesällä oli. Perun puheeni, tuntuu etten saanu mitää otetta koko valmennuksee ja oli kyllä hyödytön tunti kerta kaikkiaan, Outiki tuntu vähä pettyneelt.

Harjasin Tiikerin läpi, äksyili jo siinä vaiheessa, luimisteli ja nosteli jalkojaa minkä jakso. Koitin painella oisko sil kipuja, mutta se pahantuulisuus meniki jo sit ohi. Onneks oli tiedos koulutunti koska estetunti ois menny varmaa viel kehnommi. :D


Tikru alkuun tuntu ihan mukavalt, se kuunteli hyvin pohjetta ja käveli suht reippaasti. Sit se kangistu tyystin, aattelin että kyllä se tästä kun verrytellää. Tehtiin itsenäisesti alkuverkka, ravia ja laukkaa molempiin suuntiin. Tikru alko pikku hiljaa tuntuu vähän pehmeemmält, mut aika ajoin kyl yritti parhaansa vääntäytyä sinne missä muut on ja kulki kyllä paremmin jonkun perässä. Nakkeli mukavasti niskojaan heti jos jonkun perästä lähdettiin voltille. Ja laukka sortu heti raviin kun käännyttiin kavereista pois, vähän se parani kun valmistauduin tähän ja pyysin sitä menee käännöksenki jälkeen eteenpäin.

Noo, sit alettiin reenaa. Maneesis oli ravipuomeja ja keskellä oli sitten vain ämpäri ja ylimääräinen puomi.

 
Eka tehtävä oli siis tulla keventäen ravissa ekat 3 puomia, puolessa välissä volttia nostaa oikea laukka, laukata seuraavat 6 puomia ja laskea käyntiin nopeasti. Tehtävän tarkotus oli ratsastaa keskeltä puomeja ja puomien jälkeen käyntiin mahdollisimman pian, vaikka sitten seinää apuna käyttäen. 
En edes tajua miten vaikea tää tehtävä meille oli, vaikka musta tuntuu että esimerkiksi Asterixilla tää ois ollu iha helppo keissi. 
Lähdettiin ravissa tehtävään, puomien ylitys onnistu läpi tehtävän hyvin. Tiikeri paino tosi paljon alusta lähtien vasemmalle ja mä en ollut vielä valmistunut siihen, niinpä ajottain ruuna pääsi kulkemaan liikaa vasemmalle. Mä ite hätiköin koko tunnin oudon paljon, epävarmuus nousi luultavasti vähän kun Tiikeri ei toiminutkaan samalla tavalla kuin muut millä oon mennyt. Laukan nostot onnistu hyvin, vaikka siinäkin oli pohkeet kiinni ja lyhyet ohjat, siitä huolimatta Tikru teki kaikkensa että ois päässyt voltilta änkeämään kavereiden luo. Keskityin tosi paljon siihen että Tikru pysyisi oikealla tiellä ja näinpä tuossa volttikohdalla mun ryhti katosi kokonaan. Tiedä sitten yritinkö kevyttä istuntaa automaattisesti kun kerta laukattiin. Piti myös jatkuvasti olla ohjat tosi kireellä, tai Tikru ois ollut heti kavereiden luona.
Ekat käyntiin laskutkaan ei sujuneet kovin hyvin, ekalla kerralla mentiin ihan vinottain seinää kohti, samaten tokalla kerralla. Kolmannella mentiin jo seinää päin.
Loppua kohden Tikru rupes kans kuumuamaan ja kun kokoajan tultiin kavereita kohti, niin viimeisiä puomeja päin tultiin aika vauhdilla ja oli kyllä sormissa tunto pois kun sitä pidätteli.

Ylläoleva tehtävä tehtiin muutaman kerran molempiin suuntiin, erityistä parannusta ei kauheasti tapahtunut.
Tehtävä vaikeutettiin;


Tehtävä alotettiin samalla tavalla kuin aikaisemmin, mutta kuuden puomin jälkeen ei laitettu käyntiä, vaan jatkettiin laukalla käännös toiselle puomiriville, laukalla puomit, voltin puolessa välissä ravi ja ravilla viimiset 3 puomia sekä puomien jälkeen pysähdys.

Ei meidä meno onneks tässä pahemmaks mennyt. Laukannostot onnistu tosi hyvin, sekä raviin lasku. Onnistuin saamaan Tiikerin aika hyvin keskelle puomeja, vaikka se vaatikin mun mielestä turhan tiukkoja ohjia ja pohkeiden painamista kylkiin. Volttikohdassa ryhti meni joka kerta notkolle, mut muuten oon tyytyväinen istuntaan. Pysähdykset onnistu kans suht hyvin.


Tyytyväisyys: Plääh, ei kyllä menny mitenkää päi hyvin. Ratsastaja ja ratsu tekivät iha omia juttuja koko tunnin ja mitää yhteispeliä ei löytyny. Mut hei, ainakin yks täydellinen pysähdys, täydellinen laukannosto käynnistä ja oikea kevennys suju!

Korjattavaa: Lisää puomitehtäviä ainaki..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti