9. helmikuuta 2013

Outin estetunti 9.2.

Outin lauantain tunnille Outi itse valitsee hevoset ja sattumaako että sain just sen jonka olisin halunnutki, eli Veltsun. :D Lisäks en sanonu mielipidettäni tunnin alkamisajast, mut seki oli vast 11, joka oli just se jonka oisin halunnutki.
Eli tänää heräsin puol yheksält et kerkesin hyvin kävellä tallil ja laittaa Veltsun valmiiks, mut se oliki ollu viime tunnil ni ei tarttenu ku hetki enne lähtöö viskaa suitset ja satula sille. Ku oli estetunti ni laitoin sil kuitenki bootsit ja martingaalin, vaik eihän me isoja esteitä mentykkää.
Veltsu tuntu alust asti tosi laiskalt, tai sitten se oli väsyny viime tunnista kun ainakin oli hikonu ihan mukavasti sillon. Patistamisen jälkeen se liikku reippaasti muutaman askeleen ja sitten taas lysähti koko koni. Aluksi ravi oli tönkköä mutta ku molemmat rentouduttii vähän niin se kulki mukavasti.
En tiedä kuvittelenko vaan mutta Veltsu veti heti tönköks kun mulla oli väärä kevennys, tai sitten musta itestäni tuntu vaan oudolt kun oon ruvennu tuntemaan eron ku meen väärää kevennystä.
Laukka ei oikee pyöriny viel alussa, mutta mitä pitemmälle mentii ni sitä mukavammalt se tuntu.

Ekana tehtävänä oli ihan vaan pienen ristikon hyppääminen ja kahden seuraavan esteen välistä meneminen laukassa, mutta mä kyllä hyppäsin ristikon sekä pystyn kun en älynny tehtävän antoa. :D
Veltsu hyppäs reippaasti ja mielellää, vähän löysältä se tuntu. Ajottain tuntu että etu- ja takapää ois lähteny eri suuntiin..

Ristikkoa suurennetiin ja hypättiin perään myös pysty, joka pysy kyllä koko tunnin tosi pienenä. Tehtävä oli aika helppo, keskityin oikeastaan vaan siihen mitä Outi sano, että selkä pysy myös hypyn aikana suht suorana koska hypyt ei kovin suuria ollu. Isommissa mukauduin hyppyihin enemmän ja selkä hieman meni automaattisesti hypyn yllä etukenoon, siis sillä tavalla kuin on ok. Muutaman kerran kuitenki unohtu nousta takaisin suoraan, mutta ei mitenkää pahasti.

Seuraavaks laitettii pieni rata, ravilla vinottain ristikko, laukalla vasempaan käännös takaisin päin, suoralla ristikko ja pysty sekä vielä käännös takaisin päin vasemmalle ja ristikko. Tässä vaiheessa Veltsu rupesi olemaan enemmän löysä, joka askel piti suunnata tai muuten koni ois lähteny iha omille teillee.
Ihan suht hyvin kuitenkin meni, piti vaan patistaa kunnon raviin ennen ekaa ristikkoa, Veltsu on onneks sellanen ettei se välitä ratsastajan virheistä ainakaan esteillä. Koulussahan en oo Veltsul menny.
Jotkut hypyt tuntu tosi hyviltä, joissakin liian vähän annoin ohjaa kun keskityin istuntaan, jollon ohjat löysty ja heppa oli hetken ilman kunnon ohjattavuutta. Hypyt olis ehkä onnistuneet asteen paremminkin jos oltais menty kevyes istunnas. Ja muutamia kertoja tuli väärä laukka, yritin ottaa puolipidätteen ja vaihtaa laukan mutta ei jätkä oikee kuunnellu vaa vaihto useimmiten sen itse. Mut muutaman kerran kyl onnistuin siinä itekki ja yks vaihto erityisest onnistu tosi hyvin.
Säälittävän näköne Veltsu pesulla :D

Viimisel kerral ja kun mentiin ihan vikaks koko rata toiste päin, Veltsu rupes kuumuu ja painaa aika kovaakin vasemmalle. Laukka oli aika kaahottavaa, mutta ymmärs heti kun pidätteli. Toiste päin rata ei sujunu alust alkaen niin hyvin, ristikko hyvin mutta sen jälkeen Veltsu käänty väärään suuntaan kavereiden luo. Otettii uusiks ja valmistauduin esteen pääl menemään oikeeseen suuntaan niin suju mukavasti, hätäilin ja ohjasin vaan liian aikasin esteelle kun olis pitänyt jakkara kiertää.

Outi kehu et meni taas paremmi ku viimeks. (:
 
Tyytyväisyys: Oli ihan ok tunti, ihan vähän paremmin odotin sen kuitenki menevän. Sain tuntumaa hyvin Veltsuun ja opin istuu sen laukassakin, joka ei sitte ollutkaa niin pomppuilevaa milt se viime kerral tuntu. Muutaman kerran sain jopa oikee kevennyksen sil, mut oikeastaa vaa sillon ku Veltsu meni sellast suht reipast ravia - vähänki reippaampi tai laiskempi ni ei onnistunu.
Korjattavaa: Laukanvaihtoja pitäis harjotella enemmän sekä oppia keskittymään sekä istuntaan esteen päällä että myötäämiseen.

2 kommenttia

  1. Kiva postaus :) Toi on hyvä idea toi " tyytyväisyys " ja " korjattavaa " . Olisi ollut mukava nähdä jotain kuviakin, mutta ainahan ei kuvaajaa saa paikalle ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä tosi harvoin saan kuvaajaa ku ratsastan. :/ Nyt melkein jo oli mutta ei se sit tullutkaa. Yleensä kyl otan sit vähintää jonkun kuvan hevosesta, mut nyt unohtu seki kokonaan.

      Poista