7. huhtikuuta 2016

HUMANTOOL - työkalu istuntaan

Postaus on tehty yhteistyössä Humantool Oy:n kanssa.

Ei ole olemassa oikotietä onneen. Mutta olisiko kuitenkin olemassa apuvälineitä jotka parantaisivat elämää pienellä vaivalla? Oli se sitten pieni tai iso muutos, niin se voi merkitä paljon.

Humantool on näitä pieniä valintoja. Tiesittekö että selkävaivat ovat toisiksi yleisin syy työelämän poissaoloihin? Parhaimmillaan ihmiset istuvat 11 tuntia päivästään. Jos et ole istumatyössä, istut silti paljon. Mietitääs.. Istut aamupalapöydässä. Istut bussissa/autossa. Istut lounastunnilla. Istut kirjastossa/ravintolassa/kahvilassa. Istut jääkiekko-ottelussa. Istut telkkarin/tietokoneen ääressä. Ja niin edespäin. Tietokoneella istuessa, suositusten mukaan pitäisi nousta kävelemään joka 15 minuutin välein. Just joo, kuka tekee näin? En minä ainakaan.

Satulatuoli
Kuva: www.isku.fi
Istumisessa kipeytyy selkä ja hartiat. Jännitämme lihaksia jatkuvasti samaan asentoon ja olemme tässä monta tuntia. Kun väsymme, lössähdämme Quasimodo -asentoon. Kun nousemme seisomaan, olemme jäykkiä ja tekisi mieli vain venytellä. Jos selkä pääsisi liikkeeseen myös istuessamme, säästyisimme monilta lihasjumeilta. Tässäpä on Humantoolin juju, jota demonstroi alempana oleva video.
Humantool mahdollistaa selän lihasten ja selkärangan olla jatkuvassa liikkeessä. Satulanmallinen apuväline pitää kokoajan lonkan oikeassa asennossa, joka helpottaa yläkropan ryhdin pitämisessä. Humantoolissa on alapuolella pallomainen rakenne, joka mahdollistaa liikkumisen erilaisiin asentoihin, etkä ole lukittu yhteen tiettyyn asentoon kuten tavallisissa satulatuoleissa.

Sitten itse kokeiluun..
Satula tuntuu alkuun hassulta ja menee hetki löytää oikea asento. Ensimmäisillä käyttökerroilla minulla jumiutui niskat, mutta päivittäisen käytön jälkeen se on jäänyt pois. Pitemmän käytön jälkeen myös reidet saavat hyvää venytystä. Humantooliahan ei tarvitse käyttää koko päivää, jos siltä tuntuu, satula on helppo siirtää tuolilta pois. Sanonkin että alkuun kannattaa käyttää Humantoolia ensin vain vähän kerrallaan ja pidentää aikaa pikku hiljaa. Kun löytää istunnan, satulalla on helppo heilua ja liikuttaa selkää. Tällähän voi vaikka venyttää kylkiä puolin ja toisin.


Humantool ei täysin estä röhnöttämästä selkä pyöreänä. Se kuitenkin pistää kohta havahtumaan että sinulla on väärä asento. Selkä ei kuitenkaan jumiudu heti, vaikka Humantoolilla ei tunnollisesti joka hetki istuisi suorana.

Tämä apuväline tarvitsee pöydän tai tuolin, mitä jompaa kumpaa voi tarpeen tullen laskea tai nostaa. Satula nostaa oman istuntasi noin 10 senttiä korkeammalle kuin se olisi tavallisesti omalla tuolillasi.

Humantool on kotimainen ja tehty yhteistyössä Suomen Selkäliiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti