4. huhtikuuta 2016

Mauno thö estehirmu

Toissa viikolla aloitettiin ratatreenit vihdoin ja viimein! Olen tehnyt tätä postausta jotakin neljä päivää, joten toivottavasti ei ole kovin sekalainen kun olen lisännyt tekstiä ja kuvia sinne tänne päivien mittaan..

Meillä ei tallin kentällä ole kuin yhdet tolpat ja muutama puomia. Näinpä estetreenit suoritetaan maneesissa. Joka onkin ok, koska pohja on parempi, löytyy erilaisia esteitä ja paaaljon enemmän tilaa. Ollaan nyt käyty vain yhdessä tietyssä maneesissa, vaikka pitäisi varmasti pyöriä myös muissa maneeseissa että tulisi lisää uusia kokemuksia..

Mehän ollaan nyt vaihdettu kuolain D-kuparirolleriin, joka on tuntunut oikein hyvältä. Kuolain nostaa vähän päätä maan pinnalta ja kuolaimeen puremista ei tapahdu. D-muotoinen kuolainrengas myös toimii apuna käännöksissä. Tämähän oli käytössä myös Kissellä, joka puri kuolaimeen ja omasi kuivan suun. Maunolla ei ole onneksi ongelmaa syljen erityksessä.

Lähettiin rollerin kanssa maneesiin treenataksemme esterataa. Mauno kyttäili kun maneesissa oli lisäksemme ainakin kuusi muuta ratsukkoa. Verryteltiin toisessa päässä missä ei ollut esteitä ja sillä aikaa väki vähän väheni. Mauno rauhottui, joten siirryttiin esteille. Penina laski esteitä ristikoiksi ja ensin suoritettiin sujuvasti vain yhtä. Lopuksi jatkettiin ristikolta kahdelle esteelle joiden välissä oli kolmen tai neljän laukka-askeleen väli. Tultiin ekalle esteelle ravissa ja nostettiin laukka hypyn jälkeen. Joka hypyn jälkeen ruuna lähti kuin pieru saharaan joten tehtiin ristikon jälkeen voltti ravissa, ennen kahta seuraavaa estettä. Näin Mauno ehti vähän rauhoittua ja itse kerkesin kokoo ajatukset ennen seuraavaa hyppyä. :D 

Maunolla on paljon meno haluja ja itse haluaisin ratsastaa mahdollisimman pienin avuin. Se hoituu hyvin jo kun väännetään koulua, mutta laukkaaminen ja hypyt saa ruunan liekkeihin, maastosta puhumattakaan. Näinpä Penina ehdotti että kokeiltaisiin gag-kuolainta. Itse en ole ikinä ratsastanut tällä ja oon pitänyt sitä tosi kovana ja kauheana kuolaimena. Penina kerto enemmän kuolaimesta ja konsultoin muutamaa kaveriakin asian tiimoilta. Tuossa googlettaessa tajusin senkin, että gagi-kuolaimella voi ratsastaa kaksin ohjin! En ole kymmeneen hevosvuoteen nähnyt ikinä tuollaista kellään! :D No tajuttuani että ei gag ole kuolemaksi, ostettiin facebookin kautta eräältä forssalaiselta muutaman kerran käytetyt hihnat ja kuolaimet 35 eurolla, kun kaupassa ne olisi maksanut 80 euron pintaan.

Tällä kertaa siis otettiin testaukseen gag.
Verryttelimme alkuun ravissa ja Mauno tuntui todella kummalliselta. Ei malttanut rentoutua ja venkslasi päällään. Ja tähän ei varmastikkaan auttanut se, että itse hain uusia asetuksia ruunasta. Miten herkästi uuden kuolaimen myötä menee puolipidäte läpi ja mikä olisi jo liikaa, näin esimerkkinä. Mauno maisteli kuitenkin pikku hiljaa kuolainta ja loppuun alkoi jo olemaan hyvin tuntumalla. Kuolaimen ero tuntui selkeästi, pehmeämmät puolipidätteet riittivät eikä Mauno vain kaahottanut tehtävien läpi. Tällä kertaa isompi ongelma oli ulkopohje, jonka olemassa olon herra unohtaa välillä tyystin..
Hypättiin kotitallilla yksittäistä ristikkoa, joka nostettiin pystyksi hetken päästä. Hypyt meni ok ja tällä kertaa saatiin otettua hyppyä myös laukassa, joka sujuikin ravilähestymisiä paremmin. Muutaman hypyn jälkeen tuli väärä laukka, jonka herra korjasi ennen kaarretta oikeaksi laukaksi ihan itsekseen! Ensimmäinen vaihto meni sen verta peppu keikkuen et itekki säikähdin. :DParin kevyemmän päivän jälkeen tehtiin uusintareissu maneesiin. Nyt lähdettiin aamupäivällä tallille, jotta kerettäisiin maneesiin ennen kuin siellä olisi kaikki muutkin. Se on hyvä että Mauno saa treeniä kanssaratsastajista, mutta ei haluttais pilata muiden treenejä sillä että Mauno suhaa keskellä maneesia esterataa.
Meillä oli tarkoitus hypätä ensimmäistä pitempää rataa maneesissa, mutta siellä olikin maastoesteet vielä viikonlopun leirin jäljiltä. Joukossa oli pari normaalia estettä, joita päädyttiin sitten hyppäämään. Eli tälläkin kertaa esteitä oli vain kolme.

Mauno oli paljon parempi kuin viimeksi kotikentällä. Rauhallisempi ja kuunteli apuja. Maneesissa oli tosiaan kasa maastoesteitä ja ajattelin että jännittääkö Mauno niin ettei hyppäämisestä tule mitään. Käytiin katselemassa ja puhisemassa parille isommalle esteelle ja hypätessä ruuna ei enää muistanutkaan mitään tukkeja. Kevyt puolipidäte menee tällä kuolaimella läpi, mikä on loistohomma! Vielä kun saataisiin ulkopohje (kääntävä pohje) läpi nopeammin, ni avot! Hypättiin aika haipakalla esteet, mutta ruuna kulki rentona hyvässä temmossa, niin en lähtenyt häiritsemään liiaksi.  Alla rata jonka Penina kuvasi kännykällä. Ja se perus, paras suoritus jäi kuvaamatta, joten tämä kelpanee.


Alla on toinen video yhdeltä toisolta kun hypättiin vika este. Tippuu puomi, mutta tämä oli kuitenkin pakko laittaa, koska katsokaa minkä täydellisen vaihdon Mauno tekee! Ja ihan kyllä ilman ratsastajan apuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti