9. syyskuuta 2015

Näkemiin Kisse


"Kisse rakastaa liikkua. Kun haen joka päivä ainoastaan Elmoa tarhasta ratsastamaan, joudun joka kerta särkemään tamman sydämen. Ei Kisse, et pääse tänäänkään kentälle."

Kirjoitin pitkän stoorin muutama päivä sitten. Poistin lopulta kaiken muun, paitsi yllä oleva pätkä on "alkuperäisestä" tekstistä. En tiedä mitä kirjottaisin. Ensimmäinen teksti oli sumuinen ja huonosti kirjoitettu. Ja ilman punaista lankaa. Ajatuksena kuitenkin oli se, että kirjoitan tämän luonnoksiin ja minun tarvitsee vain oikealla hetkellä painaa "Julkaise".

Kisse oli kipeä. Kun tamma tuli meille, kävimme melkein heti kuvauttamassa sen Kangasalan klinikalla. Kavioluu oli kääntynyt jonkin verran. Nyt se oli kääntynyt lisää aiheuttaen jo kipua. Myös selässä oli kroonista vaivaa. Etupää tokenisi ehkä lääkkeillä ja levolla, sen sijaan kinnerpatit tarvitsisivat säännöllistä liikuntaa että kintereiden tilanne ei pahenisi. Ei ollut juuri vaihtoehtoja siis.

Soitin ensin Kangasalan klinikalle, jossa on tamman tunteva henkilökunta. Kangasala ei tee hevosten lopetuksia, joten seuraava vaihtoehto oli Orimattila. Soittoa sinne siis. Keskiviikkona oli ensimmäinen vapaa aika, sovittiin se. Ennen kuin ihmisen tyhmät tunteet ottaisi vallan ja peruisin koko homman. Se ei olisi oikein Kisselle, joka on niin paljon luottanut ja rakastanut.
Tiistai iltapäivällä lastasimme Kissen autoon. Kisse hämmästeli traileria tovin, mutta alle vartissa lastautui lähes itse koppiin. Matka meni hyvin, mutta liian nopeasti. Tamma jätettiin nukkumaan klinikan boxiin.

Syysaamu oli kaunis. Viileähkö, mutta aurinko paistoi. Hyvästelin Kissen karsinassa, mutta sain vielä taluttaa tamman ulos ja olla ihan vieressä, kun Kisse nukahti.
Kiitos Kangasalan ja Orimattilan klinikat Kissen hoidosta.

Kisse nukahti ikiuneen 9.9.-15, keskiviikko aamuna.

CLASSIC KISS XX
2 / 2002 - 9 / 201512 kommenttia

 1. Voimia sinulle! Teit ihan oikean päätöksen♥

  VastaaPoista
 2. Oikea, mutta kova päätös.

  VastaaPoista
 3. Tuo alin kuva... <3 voimia!

  VastaaPoista
 4. Voimia ihan valtavasti <3

  VastaaPoista
 5. Voi kurjuus! :( Varmasti kuitenkin oikea päätös. Voimia!

  VastaaPoista
 6. Voi surku :( Kisse oli hieno tamma!

  VastaaPoista
 7. Oikea päätös, vaikkei se mieluisin. Voimia!

  VastaaPoista
 8. Paljon voimia <3 Olit rohkea kun uskalsit tehdä tuon päätöksen!

  VastaaPoista
 9. Helppo, oikea päätös. Kuitenkin äärimmäisen raskas, vaikka helppo nimenomaan siksi, ettei tuollainen tilanne jätä vaihtoehtoja. Paljon voimia! ♥

  VastaaPoista