5. elokuuta 2015

Ostoslistalla..

Hevosihmisillä on aina ostoslistoja, niin tarpeellisista kuin tarpeettomistakin asioista. Vaikka olisi jo suitset ja satula, niin kuka tahansa ostaisi hienomman jos olisi rahaa. Yleensä kuitenkin joudumme tyytymään vain tarpeelliseen. Minulla on kaksi hevosta ja Bambellekkin olen ostanut mm. sadeloimen, joten tavara tulee tarpeeseen. Kaikilla on myös erilaisia tarpeita. Kuolaimet eivät sovi kaikille, satula istuu vain yhdelle, joku tarvitsee bootsit kun toiselle riittää pelkät pintelit. Yhdet suitsetkin riittäisi, mutta kuka jaksaa säätää niitä joka kerta hevoselle sopivaksi?

Mulla itsellä on nyt suht koht hyvä tilanne varusteissa. Kaikkea melkeinpä on, ja kaikki kestävät vielä tovin, ainakaan eivät näytä olevan hajoamispisteessä. Tietenkin aina jotain voisi ostaa, mutta alla on nyt vähän sellaista oikeaa tarpeellista, vaikka nyt pärjäänkin tämän hetkisillä varusteilla.

- Ratsastuspinteleitä ja -patjoja. Fleecejä ja paksuja tallipatjoja on, mutta ratsastukseen ei oikein löydy. Tai kaikki eri paria ja eri pitusia. Pinteleitä käyttää Bambe ja Kisse luuliian takia.

- Bootseja. Elmo sai kevlarin bootsit Just Dressagelta, mutta Bambe tarvitsisi kaikkiin jalkoihin uudet bootsit. Vanhat neonpreeniset alkavat olemaan jo aika kulahtaneet. Talven Bambe oli kengättä ja nyt tamma on kengitetty hieman leveämmin, jotta kavio pääsee kasvamaan. Polkeamisen mahdollisuus on siis isompi. 

- Suitset. Kissellä on vanhoista suitsien osista kootut suitset, vaikka ei sitä helposti huomaakkaan. Panta on muotoiltu ja timantteja täynnä. Kisse on kuitenkin maailman ihanin ja ansaitsisi uudet.


- Kylmäyspatjat. Olen käyttänyt kylmäykseen apteekista saatavia patjoja, mutta nämä hajosivat ja nyt pitäisi käydä ostamassa uudet. Kylmäyssavi on tehnyt näiden homman tällä aikaa.

- Toppaloimi. Kissellä ja Bambella on hyvät toppaloimet, mutta Elmolta puuttuu istuva ja lämmin loimi vielä. Viime vuonna Elmo ulkoili paksussa sisätoppiksessa jonka päällä oli vuoreton sadeloimi. Ensi talvena toivottavasti pärjättäisiin vain ulkotoppiksella.

- Satula. Jos olisin varakas, ostaisin mittatilaussatulat koko tallille. Nyt kuitenkin joudutaan menemään niillä mihin on varaa. Olemme lainanneet Jessen koulusatulaa, joka istuu Elmolle. Satula on ihana ja olen onnekas, nimittäin Jesse myi satulan meille! Nyt kuitenkin tarvittaisiin istuvampi estesatula ja Kisselle oma penkki, tamma kun vielä lainaa Akron penkkiä.

1 kommentti