25. elokuuta 2015

Testauksessa Derriere Padded Shorty -ratsastusbokserit


Yksinoikeutetusti Just Dressage jälleenmyy ainoana Suomessa Derrieren ratsastusvaatteita. Ratsastushousuja ja alusvaatteita. Minulle aikaisemmin tuntematon merkki, joten oli hienoa kokeilla ensimmäistä kertaa jotain täysin uutta! Saimme häälahjaksi reilun lahjakortin Just Dressagelle, omalla puoliskollani kustansin itselleni Derrieren pehmustetut bokserit, 69,90e.

Pätkä lainattu Just Dressagen sivuilta;
"Miesten DE Padded Shorty on teknisestä kankaasta valmistettu bokseri-alushousumalli. Muotoilu ja kangasvalinnat on tehty niin että ratsastushousujen läpi ei näy alushousujen saumoja, eivätkä saumat myöskään paina tai hierrä ihoa ratsastaessa. Housuissa on myös innovatiivinen Derriere Equestrianin kehittämä Padded Support System: ratsastuskäyttöä varten suunniteltu, anatomisesti muotoiltu pehmuste, joka vähentää ratsastuksessa syntyviä hiertymiä ja lyöttymiä, ja tekee ajastasi satulassa yksinkertaisesti mukavampaa! Ei enää hankaumia, haavaumia tai kipeää takapuolta ratsastuksen jälkeen.
Derriere Equestrianin tuotteet on kehitetty yhteistyössä fysioterapeuttien, ratsastajien, tekstiilialan sekä pyöräilyvaatetuksen ammattilaisten kanssa sekä uusimpien tutkimusten valossa. Alusvaatteiden materiaali on italialaista huippulaatuista urheiluteknistä polyamidi-elastaanisekoitetta, joka takaa käyttäjälleen mukavuutta, tukea sekä ratsastusurheilussa vaadittavaa joustoa. Alusvaatteiden pehmusteet on toteutettu käyttäen uusinta teknologiaa, ja niiden materiaali sekä muotoilu perustuvat lukuisiin anatomisiin ja fysiologisiin tutkimuksiin, sekä jatkuvaan testaukseen kaikkien eri ratsastuksen lajien ammattilaisten toimesta."

Osa lukijoista ehkä on lukenut myös toista blogiani, joten se ei ole salaisuus että minulla on haaruksissa pahoja arpia. Rehellisesti sanottuna peppureijän seutuvilla ja yksi pienempi arpi reiden sisäsyrjällä nivustaipeen lähellä, veritulpan avauksen takia. Edellisellä lääkärireissulla ei siis oltu kovin myönteisiä siihen, että lähtisin heti taas ratsastelemaan. Suht pian leikkauksen jälkeen olin hevosen selässä, tämä ei todennäköistä edesauttanut arpien paranemista ja arvet ovat ehkä paksumpia miksikä ne olisivat levossa muodostuneet. Edelleenkin olen havainnut boksereissa verenvuotoa ratsastuksen jälkeen, vaikka arvet ovat parantuneet. Minulla on myös peppukarvoja, jotka kinnaavat tuupatessa.

Vietimme häitä 18.7. ja siinä joskus juhlien jälkeen pääsin kokeilemaan Derrieren boksereita ekan kerran. Bokserit istuivat hyvin, koot siis täsmäävät. Housujen elastisen osan takia bokserit venyvät, joten liian isoa kokoa ei kannata valita. Pehmustettu osa ei näy ratsastushousujen läpi, mutta tuntuvat kyllä jalassa. Vähän kuin olisi ohut vaippa ja siihen kestää hetki tottua.. :D Normaalisti lahkeellisissa boksereissa tuppaa nousemaan lahkeet, kun ratsastushousut vetää ylös. Derriereissä kuitenkin ratsihousut liukuvat päältä kevyesti. Minulla on kaikki "normi"bokserit kokoa M ja joissakin on siitä huolimatta penispussi kokoa "supermolo". Tätäkään ongelmaa ei ole Derriereissä - bokserit menevät kroppaa myöden, ylimääräisiä pusseja, ryppyjä, ei synny.

Ensimmäistä kertaa ikinä en miettinyt ratsastuksen aikana että toinen istuinluu olisi kipeämpi, karvat hinkkaantuvat, satula on kova yms. Meillä on käytössä Stubbenin estepenkki ja vaikka mullakin on pepussa tätä löysää, satulassa kevyt istunta ei ole mitään nannaa. Nyt tuntui ihan erilaiselta, pehmustettu osa ikään kuin pomputti liikkeen mukana.

Tuoteselosteessa lukee että sekä joustava että pehmusteosa olisi hengittävä = ei hikoa. Tämä toteutuukin joustavan osan kanssa, mutta pehmusteen alta kyllä hikoaa jonkun verran. Selkeä ero kuitenkin tavis boksereihin ja kuivuvat nopeammin. Konepesun jälkeen meni n. tunti, että bokserien pehmusteosa oli kuiva.

+ istuvuus
+ ulkonäkö
+ mukavuus
+ kuivuvat nopeasti
- vähän värivaihtoehtoja
- pehmuste saisi tulla aavistuksen ylemmäs edestä
- hinta

Osta omasi täältä; www.just-dressage.fi !!

3 kommenttia

 1. Ei vitsi kuinka hyvin kirjoitettu teksti! :D onko naisillekkin omansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, pitääkin lisätä tähän osoite mistä kalsarit löytyy! Mutta tosiaan kyllä, naisille löytyy kahta eri mallista pehmustettu ja yhdet ilman pehmusteita. (:

   Poista
 2. Ihana kun joku puhuu asioista niiden oikeilla nimillä :D Go Alex!

  VastaaPoista