18. elokuuta 2015

Mikael Wahlmanin esteklinikka

Mun ja Elmon pääsy klinikalle varmistui aika myöhässä, nimittäin meidän Saab hajosi katsastuksen jarrutestissä. Jarruputki meni ja auto seisoi korjaamolla jonkun aikaa. Lopulta saatiin se vedettyä autokorjaamolle ja neljän päivän päästä auto oli ehjänä kotona. Päästiin siis edustamaan Team Playssonia!
Olin itse töissä edeltävänä lauantaina, mutta Elmo oli oppilaan ratsastettavana Jessen valmennuksessa. Mun pitkien työpäivien takia ei olla juuri ehditty kotona hyppiä, joten vähän jännitti että minkäläinen Elmo on.

Hevoset ovat olleet jo pidemmän aikaa yöt ulkona kun sateet on väistyneet edes hetkeksi. Silti oli aikainen herätys, kymmeltä oltiin tallilla. Penina harjasi Elmon, kun itse laitoin omat ja hevosen varusteet kuntoon. Traileri kiinni ja menox. Haettiin matkalla Elmolle seuralaiseksi Elli-tamma, joka osallistui ensimmäiseen ryhmään. Pari kimakkaa huutoa pääsi, mutta sitten oltiinkin jo ystäviä.
Oltiin ajoissa Korpparissa, senkin takia että kerettiin laittaa kuntoon paikat. Pari painavaa penkkiä roudattiin, sekä puomit ja paikka EAlle joka hoiti lipunmyynnin. Katsomossa oli hiljaisempaa ekan ryhmän aikana, mutta tasaiseen tahtiin rupesi ihmisiä valumaan. Yhteistyökumppanimme Chia de Gracia lahjoitti näytepusseja klinikalle osallistuville.
Puoli tuntia ennen ryhmän alkua lähdin purkamaan Elmoa. Pienemmässä osassa kenttää oli verryttelytila, johon suuntasimme. Ruuna oli vähän jännittynyt ja utelias tiirailemaan muita hevosia, mutta rupesi nopeasti keskittymään. Tehtiin hyviä laukannostoja ja reippaita pätkiä laukkaa sekä pieniä ravivoltteja. Kahdelta alkoi meidän ryhmä, Elmon lisäksi oli kolme muuta hevosta ratsastajineen.

Aloitimme kevyesti isoilla volteilla. Toisessa voltissa oli 3 puomia jotka oli tarkoitus suorittaa ravissa ja vastakkaisessa päädyssä oli 2 puomia jotka mentiin laukassa. Ravipuomit oli ok, laukassa tuotti vaikeuksia. Elmo ei tiennyt minkä jalan laittaisi mihinkin ja itse en ollut riittävän nopea niin pari kertaa tippu raville puomien keskellä. Toistojen jälkeen saatiin sujumaan.
Seuraavaksi tuli minulle vaikein tehtävä, nimittäin kavalletit! En vain osaa tehdä mitään saatika istua näissä. Tosin mennään näitä kotonakin niiiiin harvoin. Eka kerta tultiin vinossa ja liian hitaasti, mutta seuraavilla toistolla Elmo lähti ihan imemään näille hurjille kavalleteille.
Kavalleteilta matka jatkui pystylle joka meni ok joka kerta. Koko tunnin aikana oli vain sellainen iso ongelma, että Elmo meni hyvässä tempossa 10 metriä ennen estettä. Juuri ennen estettä vauhti hiipui tyystin ja Elmo hyppäsi löysästi. Elmo meni kyllä mielellään, hypyt tulivat helposti eikä tarttenut patistella, mutta sellainen kipinä puuttui. Aikaisemmin meillä oli ongelma että Elmo hyppäsi kuin kenttähevonen, ei niin korkealle mutta pitkälle. Nyt hypyt on enemmän ylös kuin eteen, joka taas toimii esteradalla, mutta näillä vauhdilla ei päästä yli metrin esteitä. Paljon enemmän tempoa siis!


Lopuksi mentiin pientä rataa; ensin okseri, kavalletit, pysty, toinen pysty, kavalletit, okseri ja kahden esteen sarja. Rata oli ok, mutta erityisesti sarjalla huomasi että tempo on liian hidas. Otettiin pari uusintakierrosta pelkälle sarjalle ja saatiin vähän aktiivisempia hyppyjä. Vaikka tempo on nyt meidän isoin ongelma, uskon että harjoittelemalla päästään pian uusiin svääreihin. Tarkoitus olisi tällä viikolla käydä Korpparissa niin että pääsee isolle alueelle baanailemaan! 
Mulla on mielettömän kiva tunti ja Elmokin tuntu tykkäävän. Ei tarvinnut Elmon kanssa kinata pikkuasioista, vaan päästiin keskittymään oikeasti asiaan. Pohje meni läpi, Elmo taipui, yms. Itse yritin parhaani myös keskittyä. Olis nii paljon helpompaa vain röhnöttää jalat edessä. :'D Mun tämän hetken isoin ongelma taitaa olla kädet? Ei ehkä niinkään kouluratsastuksessa, mutta heti kun esteitä tulee näkyville, kädet liikkuu kokoajan ylös alas oikealle vasemmalle.

Valmennus oli omasta mielestä tosi mukava, rento ja lämmin ilmapiiri. Ihmisille sattui epäonnistumisia, mutta siitä ei vedetty itkupotkuraivareita. Miksu huomioi kaikkia tasapuolisesti ja puitteethan on Korpikylässä ihan loistavat. Itse en ehtinyt buffetissa käydä, mutta kisojen aikana siellä on ainakin hyvät tuotteet!
Kiitos Playsson.net, Korpikylä, Mikael Wahlman ja Chia de Gracia!

Pahoittelen ettei ole tämän enempää kuvia taikka videoita! En tajunnut sanoa Peninalle että videoisi paljon, erityisesti radat. Jospa hypätään seuraavaksi kentällä, niin saadaan hyviä kuvia. ;D 

3 kommenttia

 1. Ois olluna kiva saada pidempää videoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ja Elmosta on tosi vähän videoita, varsinkin ratana. :/ Itseäkkin jäi kaivertaa ennen pyytäny varsinaisesti ketään videoimaan.

   Poista
 2. Joo ois ollut kiva pitempi pätkä videoo ollut.

  VastaaPoista