7. heinäkuuta 2015

Pitkästä aikaa esteillä

Pitkästä (tai "pitkästä") aikaa hyppäsin Elmolla tuossa yksi päivä. Ristikkoa ja maapuomeja tosin vain, mutta kuitenkin. Ruuna oli oikein mainio. Meillä ei hypyt ole oikein sujuneet Elmon kanssa viime aikoina, joten ensiapuna olen ruunaa myös irtohypyttänyt. Seuraava estetreeni olikin Mikael Wahlmanin kanssa. Oli lämmin päivä ja esteet suht korkeita verrattuna meidän ristikoihin. Siitä huolimatta ratsukko oli hieno! Yksi kielto tuli ja sekin oli vain spedeilyä. Otettiin yksi hyvä hyppy metrin esteelle, muuten korkeus oli siinä 70-80cm.


Parin päivän päästä tästä oli mun vuoro ja Elmo oli mieletön! En ollut varsinaisella tunnilla, mutta Penina katsoi että kaikki menee ok. Ensin otettiin kolmea maapuomia ravilla sekä siirymisiä ravi-käynti-ravi, laukka-ravi-laukka. Jatkettiin tästä matalalle pystylle. Videolla se ei juuri näy, mutta perseessä tuntui miten Elmo imi esteelle! Ei paljon, mutta aikaisemmin tämä imuvoima on ollut enemmän taaksepäin. Käytin joka soluni myös siihen, etten itse pilaa suoritustamme. Katse eteen, pohje lähellä, käsi rauhassa, hyppy. Treenattiin 20 minuuttia (+ alku- ja loppukäynnit), näin lyhyttä pätkää ei olla vuoteen menty. Molempiin suuntiin hyviä hyppyjä ja Elmo sai siihen kiitokseksi sen että lopetettiin. Tästä on kiva jatkaa taas treenejä! Tämä viikko menee pitkälti hääjutuissa ja roadtripissä vanhemmilleni Turun suuntaan, mutta katsotaan josko ehdittäisiin viikonloppuna taas Miksun luo.


Ennen Elmon estetreeniä, menin samoja tehtäviä Bamben kanssa. Bambe on ollut hävyttömän vähän liikkeellä, siksi on jäykähkö ja lihaksia ei ole nimeksikään. Kovasti tamma kuitenkin yrittää ja haluaisi edetä enemmän kuin jaksaisi. Olisi myös mukavampi kulkea selkä notkolla ja katsoa yläkautta silmiin.. Bambe ei juuri tunnu koulusta välittävän, mutta rakastaa esteitä. Näinpä otettiin ristikkoa ja matalaa pystyä, ettei liian isoilla olisi tamma maitohapoilla heti. Jos Elmo imi esteelle, niin Bambe veti sen jo överiksi. :D Jo kaarteessa esteen nähdessään, rupesi etenemään banaanina kiihdyttäen. Muutaman överin hypyn jälkeen sain vähän tatsia menoon ja ei oltu enää niin mahdotoman näkönen ratsukko. Pieniä vaikeuksia tosin tuotti koulusatula. Kun olin sairaalassa, Bambe oli ilman kenkiä. Kun aloin taas hällä reenaamaan, laitoin takakavioihin kengät, mutta täytyy kyllä etupääkin kengittää ennen seuraavaa ratsastusta. Ihan niin hyvin ei liiku kuin kengillä voisi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti