15. heinäkuuta 2015

Vähän mahtavampi estevalmennus

Onpa viime aikojen postaukset olleet estepainotteisia. Se on ihan ok, jos tässä yritetään jonkinlaiseksi esteratsastajaksi kehittyä, niin ehkä siitä pitäisi kirjoittaakkin. :'D

Mulla oli kummasti perhosia vatsassa, kun lähettiin Korpikylään viime sunnuntaina. Tiedossa oli Miksun estevalmennus johon en henkisesti ehtinyt valmistautua, kun lähtö ei ollut satavarma. Jesse oli samalla tunnilla Miksun hevosella. Perhoset katosi kuitenkin heti alkuverkassa ja oli ihan mielettömän kiva valkku. Ensin näytti siltä että jouduttaisiin maneesiin, mutta sää suosi sen verran että hypättiin ulkona.

Alkuverkkojen jälkeen työskenneltiin Miksun kanssa ensin molemmat erikseen ympyrällä. Mä en ite huomaa sitä, mutta kädet keventää ylävartalon mukana. Käsky kävi laittaa nyrkit harjaan kiinni ja joustaa kyynervarsista. Pääsin ehkä juonesta kiinni, pitää lisää treenata kotona.
Elmolla on aina ollut ongelma että sen on vaikeampi taipua oikealle ja vasemmalle taipuu jo liikaakin. Tai oikeastaan kääntää vain kaulaa ja menee lapa edellä, erityisesti laukassa. Tätä ollaan kotona ahkerasti korjattu, nyt päästiin jopa vähän helpolla. Miksu käski pitää kaulan suorana, sisäohjan löysänä, kääntäminen vain ulkoavuilla. Elmolla tuntui vähän menevän poro torveen kun suoristin kaulaa. Oikealle ei ongelmaa, meni tosi hyvin.Jessen vuoro oli mennä ympyrälle tarkkailtavaksi, sen aikaa käytiin hetken katselemassa esteitä.
Esteet aloitettiin kavalletti jumppasarjalla, jossa oli pienillä väleillä 3 puomia. Ensin aktiivinen laukka ja sillä puomit. Ollaan menty häpeällisen vähän kavalletteja laukassa, joten tyylikin oli sen mukainen. Elmo suoritti hienosti, itse vain keskityin istumaan ja puolipidätteisiin.
Otettiin aluksi ristikkoa, tultiin vinossa pienessä laukassa, löysä hyppy ja kiemurrellen seuraavalle esteelle. Asennoiduin uudestaan ja kipinä tarttu Elmoonkin. Tähän alkuun Elmo oli laiska, mutta sitten löytyi moottori joka ei enää sammunutkaan!

Tästä jatkettiin erinäisiä esteitä ja lopuksi yhdeksän esteen rataa. Löytyi suhteutettua, sarjaa, okseria, pystyä.. Alkuun hypättiin 70-80cm esteitä, kerran 90cm pysty ja lopuksi vielä palattiin muutama hyppy 70-80 tasolle. Keskivaiheilla huokaisin hymyillen, että ollaan oltu ihan mahtavia. Sitten usutin liikaa, pukki ja ohi esteestä. Ja kaksi seuraavaakin kertaa samalle esteelle Elmo punki ohi. Kolmannella kerralla hengitin syvään, ylitettiin ja lopputunti jatkui yhtä mahtavasti kun se oli ollut tähän astikkin.
Ongelmaa tuotti väärät laukat, joka oli täysin oma moka. En keskittynyt kokoaikaa laukkapohkeisiin, jolloin Elmo ratkaisi itse tilanteen. Pakostakin siis päästiin harjoittelemaan myös laukanvaihtoja, vielä tosin ravin kautta.
Tämä viikko menee tv-projektissa sekä häiden vikoissa järjestelyissä, joten seuraava Korpparireissu tapahtuu vasta ensi viikolla. Mahdollisesti tehdään kaksi reissua, toinen Miksun luo ja toisella vain mennään isommalle kentälle treenailemaan laukan säätöä, nostoja, vaihtoja yms.

Meillä oli Hemu videonkameran takana, mutta jälki on vähän mielenkiintoisen näköistä. Lataan videot youtubeen kuitenkin ja koitan kasata näistä jotain fiksua pätkää blogiinkin. :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti