Kuten pitempään blogia lukeneet tietävät, Kisse oli viime vuonna pitkällä sairaslomalla. Odotettiin kinnerpatin luutumista, Kisse liikkui hyvin kevyesti eikä blogiin löytynyt oikein mitään kerrottavaa tammasta. Talvella aloitettiin hiljalteen liikuntaa, mutta kovat pohjat ei tee patille hyvää. Kesää kohden ollaan treenattu enemmän ja kaikkia askellajeja, laukkaa vielä hyvin pieniä pätkiä.
Kisselle ei ole vieläkään löytynyt satulaa, joten lainaamme Akron stubbenia. Se istuu hyvin, mutta eipä ole kaupoilla näkynyt samanlaista penkkiä. Käyntipäivinä käytämme ratsastusvyötä, mutta sillä ei harmillisesti voi keventää, muuten menisin tällä useamminkin. Säännöllisesti Kisse myös juoksee liinassa ja pessoassa, sekä pääsee irti kentälle.
Tällä hetkellä uskallan jo sanoa että Kisse on taas kunnossa! Lihaksia ei ole yhtään, jonka takia ratsastus pidetään vielä alle tunnissa pitkillä alku- ja loppukäynneillä. Myös alkuravit pidetään pitkänä, jotta kintereet pääsevät kunnolla lämpenemään. Mahaa on vähän kasvanut (alapuolelle, kylkiin ei vain rasvaa tule..). Kissellä on ihan mielettön aineenvaihdunta, talvella sai kolmen kertaiset heinät ja silti tuntui että on vaikea saada kylkiluita piiloon. Kai se on joku täykkärijuttu? Sairasloman aikana Kisse oli jatkuvasti kiukkuinen eikä tahtonut liikkua. Se kaikki on ohitettu, Kisse liikkuu taas eteenpäin mielellään ja välillä jopa liiankin innokkaasti. Tamma ei jaksa vielä kantaa itseään pitkiä pätkiä, mutta yrittää kovasti.
Tänään pitkästä aikaa sain kuvaajan ja vielä niin että sääkin oli edukseen, ei satanut tms. Tänään myös ensimmäistä kertaa Kisselle laitettiin gramaanit. -13 kesällä ratsastin silloin tällöin Ramsesta gramaaneilla, mutta siitä on jo sen verran aikaa, että itsekkin olin vähän hukassa aluksi monen ohjan kanssa. Alkuun mentiin ihan gramaanit löysinä. Kun otettiin gramaanit käyttöön niin piti tehdä paljon työtä että Kisse rentoutui ja tahti pysyi samana. Kokoajan joko himmailtiin paikallaan tai tamma lähti alta. Oikea kierros oli selkeästi hankalampi! Hieroja on tulossa taas lähiaikoina, kuulee että löytyykö jotain jumia. Oikeaan kierrokseen tammalla meni ihan hermokin, kun vaadittiin käyttöön ylälinjaa eikä pelkkää alakaulaa, mitä tamma olisi mielellään tarjonnut. Lopulta löytyi tatsi ja lopetettiinkin nopeasti onnistuneiden pätkien jälkeen.
Kerroin blogissa jokunen aika sitten miten kiva Kisse oli yksi päivä ratsastaa. Olen niin helpottunut että takapakit tuntuvat olevan takanapäin ja toivon et tästä vain paranee. Kisse tuntuu taas niin omalta itseltään. On tuntunut jo tovin siltä, että oon saanut terveen ja iloisen ystäväni takaisin.
kuva joulukuulta -14 |
Kiva postaus, hyvä te! :)
VastaaPoistaHyvä että ootte päässy treenailee pikkuhiljaa! Ja kyllä ne kylkiluutkin siitä peittyy kun saa lisää väkirehuja (jos saa enhän tiedä :D) liikunnan lisääntyessä ja lihakset tulee takasin :)
VastaaPoistaKommentit menevät tarkistuksen kautta, joten kannattaa miettiä tarkoin miten asiat kirjoittaa/kysyy.
VastaaPoistaYpäjällä voi käydä kengityksen ammattitutkinnon, mutta pääsyvaatimuksena on useamman vuoden kengitykset. Eli kaikki ovat joutuneet aloittamaan ilman tutkintoa. Itse olen kengittänyt aktiivisesti vasta pari vuotta, joten en koe asiaa vielä tutkintoon. Hingunniemessä olen oppini saanut kengityskursseilta.
Miksikä voisin tituleerata itseäni? Työnkuvaan kuuluu kengitys. Otan ehdotuksia vastaan! Mutta kyllä esimerkiksi ratsastuksenohjaajia ja valmentajiakin löytyy ilman tutkintoa ja ihan asiansa osaavat ja nimittävät itseään näihin. Olen ollut myös siivooja ilman tutkintoa :'D
VastaaPoistaSairaanhoitaja/lähihoitajan ammatti nimikkeet ovat suojattuja niitä ei voi käyttää ilman tutkintoa.
VastaaPoistaKengittäjä nimitystä voi käyttää kuka vaan jolla on taitoa oppin on voinut hankkia työn kautta monet vanhat kengittäjät ovat oppipoikina saanet opit.hevosenhoitajanakin voi toimia ilman koulutusta opin voi hankkia työnkautta näihin ei tarvii vältämättä koulutusta.
Taas hoito työhön vaaditaan luvat lääke/pistoluvat. Itse opiskelen lähihoitajaksi ekaavuotta ja olen kesätöissä nimikkeenä kesätyöntekijä minulla ei ole vielä lupaa käyttää lähihoitaja nimikettä vaikka teen sen alantöitä kokeneen ihmisen valvonnassa.