11. kesäkuuta 2015

Finnderby 2015

Onkohan mulla jotkut asetukset päin honkia kun kuvat muuttuvat bloggeriin lisätessä ihan rakeisiksi?!

Väinö ja Sulo

Mikael Wahlman
Finnderby jäi osaltani hyvin vaatimattomaksi, niin seuraamisen kuin kuvaamisenkin merkeissä. Penina ja kumppanit olivat päättäneet jo aikaisemmin lähtevänsä Just Dressagelle töihin Finnderbyyn, mutta itse olin suuntaamassa HäkRan kisaviikonlopulle. Vähäisten treenien, autopulan ja rahapulan vuoksi suuntasimme kuitenkin koko tallipoppoo paikan päälle Ypäjän Finnderbyyn. Lauantaille lähti lisäkseni Penina, Löppö, Jesse ja EA. Koiratkin pääsi mukaan, vaikka saivat mennä välillä autoon sadetta karkuun. Rahapussi ei ollut painava kun lähdettiin ja ei se juuri siitä keventynytkään onneksi.

Aikomukseni oli seurata silmäkovana maasto- ja rataesteitä, sekä lempibloggaajani Noora Peltolan >(Kootussa Ravissa) koulurata. Turhauduin kun en löytänyt mistään karttaa maastoradasta! Oliko tällainen infossa? Enhän perussuomalaisena kysynyt keneltäkään apua.. Finnderbyn kartassa oli kahden vesiesteen kohta merkitty, toisella oli niin julmetut ihmisvallit ettei kuvien ottaminen ollut mahdollista. Toista estettä yritin etsiä, mutta pyörin jossain pöpelikössä maastoesteiden seassa ja häivyin äkkiä ennen kuin kukaan hyppää niskaan. :D Niinpä maastoesteeni rajoittuivat tähän toiseen vesiesteeseen sekä osuuteen joka ratsastettiin derbykentällä. Sielläkin esteet olivat niin kaukana katsomosta että antauduin vain katselemaan kuvaamisen sijaan.

Peltolan koululuokka alkoi klo 13, Tärisin katsomossa kun tuuli ja satoi. Noora oli lähtövuorossa numero 8 ja rata oli omaan makuun todella pitkä. Siitä huolimatta en hakenut lisää vaatetta autosta, vaikka olisi aikaa ollut. Kuvasin vain virolaisen Dina Ellermanin ja Nooran radat. Nooran jälkeen oli tauko, joten lähdin autolle kusettamaan koirat ja jäin kännykällä facebookkaamaan ja lämmittelemään itseäni auton (ja uuden lämpökerraston) lämpöön.


Sadetta tuli silloin tällöin ja enempi vähempi, joten en halunnut riskeerata järjestelmäkamerani elämää kuvaamalla estekisoja. Katsomohan oli katettu, mutta olisi pitänyt kuvata vain vielä kauempaa. En ansaitse mitään kuvistani, joten hyötysuhde oli nolla, näinpä jätin kameran autoon. Estekarkeloissa voitti Mikael Wahlman. Jouduin juoksemaan autolta derbykentälle jotta ehdin nähdä radan.. Ansaittu voitto!

Expoalue oli yksi kuja, sekä muutama koju oli vielä katsomon alla. Vähän köyhähkö tarjonta! Muutama teltta oli vain esittelyä varten, ei siis vartavasten myyty mitään. Erityisesti odotin Horzen ja Agrimarketin kojuja. Horzen teltta oli isoin (jos ei lasketa Parkanon ratsutarvikkeen bussia + telttoja), mutta tarjonta ei ollut niin hyvä kuin odotin. Agrimarket sen sijaan ei edes myynyt mitään. Monille tuotti ongelmaa kun satoi, tavaraa joutui siis laittamaan vähän piiloon ahtaiden telttojen sijaan tai peittää kokonaan pressuilla.
Buffettarjonta oli odotuksien mukainen, Jesse kehu kovasti hodareita, mutta itseltä jäi maistamatta. Koirat sen sijaan sai omat makkarat! Metrilakuja oli liian vähän, olin menossa ostamaan niin lähes kaikki oli loppu! :D
Pienemmille (ja miksei isommillekkin) löytyi kanihyppelyä ja keppareita.
Mukaan tarttui 10 eurolla QHP:n vihreä kouluhuopa, jossa on vähän erikoisempi leikkaus. Sekä tarjouksessa olleet kaksi elektrolyyttipastaa Elmolle ja levottomuutta vähentävä pasta Kisselle lastaustilanteisiin.

Kuva lainattu netistä.

2 kommenttia

  1. Oisit nyt hyvänen aika hakenut vaatetta päälle kun ehdit! :D ypäjällä oli törky kylmä... Kesää odotellessa... :)

    VastaaPoista
  2. Ei ole asetuksista kiinni, blogger on vamma :D Laita flickriin tai johkin vastaavaan

    VastaaPoista