25. heinäkuuta 2014

Pinkin kouluvalmennus

Yritin laittaa "sinnepäin" asetukset järkkäriini, mutta kuvaaja ei osannut niitä enää sitten muokata. Joten kuvien laatu on kehno, pahoittelen.

Torstaina päästiin vihdoin ekalle valmennustunnille Elmon kanssa, Pia Varjosen silmän alle. Pitkästä aikaa muutenkin olin ylipäätänsä valmennuksessa ja Pinkin kanssa olisi tarkoitus jatkaa ihan säännöllisesti tästä eteenpäin.
Kaksi viime päivää Elmo on tuntunut jotenkin hirveän vaikealta, jännittyneeltä ja on vähän säpsynyt asioita joista ei normaalisti välittäisi. Tänään meno ei ollut enää yhtä pahana, mutta kyllä Elmo oli alkutunnista kuin viritetty jousi ja ainakin tuntui siltä kuin olisi vain tikittänyt paikallaan.


Alkulämppien jälkeen kokoonnuttiin kertomaan hevosista ja pääsin mainitsemaan ongelmista, Elmon jännittymisestä, kuolaimelta pois nousemisen, oikean suunnan vaikeuden sekä vasemman laukan tarjoamisen oikeassa kierroksessa. Meidän "ruosteryhmässä" oli Elmon lisäksi toinenkin nuorempi poni sekä Akro, jonka ratsastaja oli itse vasta pari kertaa ruunalla mennyt. Keskityttiin siis yksinkertaisiin asioihin niin että hevoset kulkisi tahdissa ja oikeinpäin, erityinen teema tunnilla oli keskivartalon lihakset (joita minulla ei tunnetusti ole). Tällä kertaa ei niin takerruttu pikkuseikkoihin, onko katse edessä ja nyrkit oikein päin yms.
Pinkki neuvoi yksityiskohtaisesti mitä teen ja antoi aikaa minun huomata muutos Elmossa. Aika ajoin Elmo lähti nostamaan vatsalihaksia ja rentoutumaan, eron huomasi selkeästi. Elmolla ei vielä ole riittävää kuntoa jotta voisi kulkea oikeinpäin pitkiä aikoja, mutta tämä oli jo edistystä.
Tehtiin muutamia pysähdyksiä harjotusravista, käyttäen vain keskivartalonlihaksia. Tämä osuus meni nappiin, joskus tuntuu että Elmo pysähtyy pelkästä ajatuksestani.


Laukka oli toisilla jo kunnossa, joten me keskityttiin enemmänkin nostoihin. Ensin otettiin helpompi suunta, joka oli ok. Sitten oikea kierros, joka olikin vaikea. Hieroja on lähiaikoina tulossa katsomaan Elmoa, nimittäin ruuna teki viime kerralla juoksuttaessa ensimmäistä kertaa sitä, että oikeaan kierrokseen tarjosi vain vasenta laukkaa. Lihaksisto on siis selvästi lähtenyt vinoksi, vaikka ollaan nyt menty tuplasti oikeaan suuntaan ja jätetty helpompi puoli vähemmälle.
Oikeaan kierrokseen oikeaa laukkaa lähdettiin hakemaan väistön kautta. Väistätin pieneltä ympyrältä suuremmalle, jonka jälkeen nopeasti laukkapohkeet. Laukka nousi, mutta väärä. Kun saatiin sitten oikea laukka, kiitokseksi jätettiin laukkaaminen siihen.


Sain uusia vinkkejä (ja muistin jo vanhoja juttuja) mitä tarvitaan nuoren kanssa ratsastaessa ja erityisesti juuri Elmon kaltaisen hevosen kanssa. Pinkki näki pienessä ajassa minkälainen hevonen Elmo on ja siksi meidän kemiat toimi puolin ja toisin. Elmo on kanssa opettanut mua nopeammaksi jalalle ja näyttänyt että turhautuminen ei kannata. :D


Loppukäyntien ajan harjoiteltiin eteenalas venytystä, jonka Elmo tajusikin muutaman toiston jälkeen. Loogisestihan ajateltuna eteenalas opettaminen ei ole mitään tähtitiedettä, mutta en mä sitä ole siltikään tajunnut opettaa Elmolle. Se on hyvä tapa lopettaa treenit Elmon kanssa, koska kun vielä selkä ja niska välillä jännittyy, eteenalasvenytys täten venyttää niitä.
Tänään (perjantaina) käyttiin pieni palauttelulenkki, uudessa maastossa tutustumassa. Käveltiin kaksi peräkkäistä alakulkutunnelia, jolla kulkee vilkas tie yläpuolella ja rekat yms humisee lujaa. Elmo ei ollu moksiskaan, sen sijaan 12v tammani puhisi tunneleille - vaikka kyllä Kissekin puhinan saattelemana käveli ali. Uudet maastos ei jännittänyt, joten seuraavaksi voidaan jo mennä ratsain. Ensi kuussa on taas tulossa kisojakin, ennen näitä pitäisi vielä mennä Pinkin tarkkailtavaksi ja hakemaan viime hetken kisavinkit.4 kommenttia

 1. Miten toi miekkiön talli oikein toimii? SIllä on kahet eri nettisivut? Kuka sen niiku omistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monica Valkonen omistaa ja hänellä on omat kotisivut. Virallinen tallin sivu on miekkio.playsson.net. Minä ja Penina hoidetaan käytäntö.

   Poista
 2. Pakko oli tulla kyselemään:
  Voiko miekkiön tallin tuntihevosilla osallistua valmennuksiin? Entä kilpailuihin, järjestetäänkö tallilla kisoja vai saavatko esim. Vakkariratsastajat käydä lähitalleilla kisaamassa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voi osallistua, jokaiselle löytyy varmasti sopiva ratsu. Kisoja ei ole vielä näköpiirissä, mutta varmasti tullaan järjestämään ja niihin saa osallistua tallin hevosella. En osaa mennä sanomaan ulkopuolisista kisoista, kun kyseessä ei ole omat hevoseni. Tule käymään ihmeessä, niin selvitetään vastauksia tarkemmin! (:

   Poista