8. lokakuuta 2013

Tallinn International Horse Show 2013

Tehtiin tallilaisten kesken reissu Tallinnan Horse Showhun ja oli paljon kivempaa kuin odotinkaan! Ja kaikki sujui jopa ilman mutkia. Matkaan lähti mun ja Peninan lisäksi Jesse, Janita, Ansku, Saija ja Senni.

Lähdettiin aikaisin lauantaiaamuna Helsinkiin ja Eckeröllä matkustettiin 2,5 tuntia Viroon. Kuljettiin sitten tilataksilla Saku Suurhallille ja kuljettiin kaikkialle taksilla, kun ei otettukkaan omaa autoa mukaan mikä ensin piti. Laivalla vaan istuskeltiin, kaikki oli sen verran väsyneitä..Puolen päivän maissa oltiin paikan päällä. Expossa oli mahdotonta olla taukojen aikana, joten katsottiin suomalaisten suorituksia ja välillä tuntemattomien ratsukoiden kohdalla lähdettiin expoon, jossa pystyi ohjelmien aikana jopa liikkumaan. Pari kertaa piipahdettiin myös Rocca Al Mare -kauppakeskuksessa, jossa myös syötiin, koska Saku Suurhallilla oli vain Hese.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin väkeä oli tosi vähän verrattuna Suomeen, hyvä juttu siis! Katsomot kuitenkin oli melkein täynnä ja oli ihanaa miten kaikille ratsukoille taputettiin todella paljon, jopa eräälle liettualaiselle (vai latvialaiselle..) joka voitti oman kilpailunsa, vaikka katsomossa oli varmasti eniten suomalaisia ja virolaisia.


Expo ei ollut ihan niin hyvä kuin odotin, yksi tosi halpa myyjä oli, muilla ei ollu kovin hyviä alennuksia. Lähdin metsästämään loimia ja satulahuopia, mutta näistä ei löytynyt mieleistä - paitsi yksi fleeceloimi, mutta maltoin mieleni ja en sitten ostanut sitä kun tarvetta ei niin suurta ole (ja hyvä niin, nimittäin löysin halvemmalla yhtä kivan loimen Suomen markkinoilta). Myös mietin kovasti yhtä riimua, mutta sitäkään en nyt tartte kun Kissellä on jo kolme sellaista. Löysin myös halvat ja ihanat suojat, mutta niille löytyy kaikista vähiten käyttöä.. :D

Loppujen lopuksi ostin vain Eskadronin harjalaukun jota olen kuolannut siitä lähtien kun näin ensimmäisen kerran tuon laukun. Tuota olen löytänyt vain 50 euron hintaisena ja vakuutin että ostan sen kun se löytyy 20 euroo halvemmalla. Ostin tuon 25 eurolla!! En nyt tiedä mitä teen tuolla kun juuri Penina osti mulle pakin, mutta päädyin siihen että tuo on meidän kisa-/valmennuskassi.


Lisäksi ostin kaulahuivin, fleecepaidan ja talvitakin - kaikki KL:ää, viimeisen kyllä myin eteenpäin kun mulla on jo useampikin takki talveksi.

Nukuttiin Hotelli Dorellissa, joka oli halpaan hintaan nähden parempi kuin kukaan uskoi! Saatiin siellä sunnuntai aamuna myös aamupalaa, jonka jälkeen lähdettiin takaisin Saku Suurhalliin.
Lisää esteratsukoita ja expon kiertelyä, sekä käytiin kauppakeskuksessa ostamassa tuliaisia meidän kaneille, marsuille ja koiralle sekä Peninan vanhemmille.

Sunnuntai iltana lähdettiin suoraan hallilta laivaan, tällä kertaa Tallinkin SuperStarilla kotiin ja matkakin kesti vain 2 tuntia. Tälläkin kertaa kaikki olivat pitkästä viikonlopust väsyneitä, istuttiin vaan laivan keulassa olevassa baarissa ja osallistuttiin musavisaankin. :D

Ens vuonna uusiks ja kohta HIHS!6 kommenttia

 1. Kiva postaus! Olisi ollut mukavaa lukea enemmänkin teidän reissusta. :D

  Sadetakin Suojassa

  VastaaPoista
 2. Seurusteletteko Peninan kanssa?

  VastaaPoista
 3. Hei hienoo, et säkin harrastat hevosia. Ainakaan täällä päin ei miehet paljoa harrasta ratsastusta. Voisinkin jäädä seurailemaan anonyyminä! (:
  tavoitteena-mahdottomuus.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks anonyyminä!? :D Mutta oikeestaa hevoset on mulle enemmänki elämäntapa. ;D

   Poista