18. syyskuuta 2013

MänRa 14.9.

Hyi mua, oon ollu kirjoittamassa päivitystä jo monta päivää, mutta ei ole saanut itseä niskasta kii. No mutta nyt vihdoin.

Tiistaina olin Peninan estetunnilla Musella, hypittiin putkeen suht pieniä, mutta vaikeilla teillä. Meni ihan ok ja torstai aamusten 80cm treenien kanssa lähdin hyvillä mielillä 14.9. lauantaina pidettäviin kisoihin. Hyppäsin tollon torstaina myös elämäni ekan 90cm ja oli huikeeta! :D Pellolla Muse tuntui paljon innokkaammalta kuin kentällä ja sieltä haettiinkin vähän tatsia kisoihin, Muse kun tahmastuu aina radalla.

Kuvat: Penina PeltonenTatsi jäikin kisapaikan maneesiin..

MänRa 14.9.-13
70-80cm
Alex - Mustang III

Lauantaina herättiin aikasin hoitamaan talli ja lähdettiin heppa-auton kanssa Muse ja Poitsu kyydissä. Muse hyppäsi Mäntsälässä minun kanssa 70-80cm ja Jannun kanssa 90cm. Poitsu pääsi Aliinan kanssa 40-50cm.
Kisapaikalla Muse oli oma itsensä, verkka tapahtui maneesissa ja alku nihkeyden jälkeen Muse tuntui tosi energiseltä! Olihan se saanut illalla ja aamulla reilummin kauraa, mutta silti. Aavistuksen jopa liiankin ripeästi, alastuloissa en itse ollut niin hereillä ja siitä johtuen verkkahyppyjen jälkeen sortuikin muutamia kertoja ristilaukalle. Muse kuitenkin rauhottui kun hypättiin lisää ja radalle lähdin tosi hyvällä fiiliksellä, koska rata oli haastava ja tiesin että matkamme tyssää joko huonoon tiehen tai liian vähäiseen vauhtiin.

Liian vähäiseen vauhtiin en olisi uskonut, mutta niin se tapahtui. Muse löystyi heti kun käveltiin kentälle ja samalla laski omakin fiilis. Kolmoselle lähdettiin omasta mielestäni ihan riittävällä vauhdilla hyvällä tiellä, mutta tyssäys siihen vain tuli. Pettymysaalto kävi ja suoriuduttiin sitten vielä muurille, jossa tuli uusi stoppi. Yritettiin hypätä se vielä toisen kerran, mutta ei. Joko erikoiseste oli Muselle liikaa, tai jotain muuta. Harmittaa sen verran että oma fiilis ja päättäväisyys heräsi vasta toisen stopin jälkeen, samanlainen fiilis olisi pitänyt olla alusta asti. Ihan täysin oma vika kun en vaatinut samanlaista menoa kuin oli maneesissa. En kuitenkaa oo liian ankara itelleni, mun kolmannet estekisat ja päästiin kahdeksasta esteestä kuutos esteelle kuitenkin kun korjasin asennettani.
Ja vaikka rata oli haastava, niin mulla ja Musella ei ollut siinä mitään ongelmaa! Tiet olivat tällä kertaa tosi hyvät ja ei se rata kaikenkaikkiaan ollutkaan niin mahdottomuus kuin ajattelin, ei ainakaan perusrata.

Niin ja kävin ennen rataa näyttämässä muuria Muselle ja ponihan yritti syödä kukkakoristeen muurin sivusta..

Näin meillä lauantaina, seuraavat kisat ovatkin sitten tallimme omat harjoitusestekisat 28.9. ja ehkäpä sen jälkeen 29.9. Hämeenlinnassa seurakoulu.


1 kommentti

  1. Oi Muse, tuttu hevonen ! On ollut ratsastuskoululla jolla minä käyn :)

    VastaaPoista