25. syyskuuta 2013

Marika Vunderin kouluvalmennus 20.9.


Kaiken näköistä vääntöä on ollut, mutta vihdoin saatiin Marika Vunder Virosta meille lauantaina 20.9. pitämään valmennuksia. Laivojen takia Marika kerkesi pitää vain 5 tuntia, joten jouduttiin sumplimaan ja järjestämään normaalien yksityistuntien sijaan muutama parivalmennus. Ensin mun piti myös mennä sekä Kissellä että Musella, mutta ajankäytön takia menin sitten vaan Kissellä.

En ookkaa tänne viel kerenny paasata asiasta, mutta siis Kisse on kaikin puolin toiminu hyvin, ainoa vaan että laukan jälkeen ravissa alkaa ääretön painaminen ohjaan ja puolipidätteet ei mene läpi. Menee pitkään että rauhoittuu, vaikka sitten toimii taas tosi hyvin. No kokeiltiin kuparirolleria ja painaminen loppui siihen, Kisse ei pääse puremaan kuolaimeen kiinni ja pidätteet menee läpi tosi hyvin.
Kuparirolleri on kuitenkin kilpailuissa kielletty ja kyllä ainakin HeBtä ajattelin vielä joskus Kissellä vetäistä, että meillä on nyt baucher-kuolain "kisakuolaimena" ja tämän kanssa lähdin Marikan oppiin.

Jotenka siis vähän pelotti lähteä silmän alle, Marika ei nimittäin päästä ratsukoita helpolla ja "sinnepäin" ei käy. Tunti meni kuitenkin ihan superisti!

Otettiin ihan perus juttuja; oma istunta kuntoon ja hevonen pyöreäksi ohjan ja pohkeen välissä, myöhemmin siirtymisiä. Omat vaikeudet oli taas hartijoiden valahtamisessa eteen, katse maassa ja sisäkäsi kokoajan liian lähellä säkää.Ratsukot pistettiin kuntoon myös ravissa ja ruvettiin ottamaan siirtymisiä. Yritin parhaani ja niin yritti tyttökin! Välillä otin liikaa kädellä, jonka Marika onneksi korjasi ja nyt jälkeenpäin olen itsekkin huomioinut että oon edestä pehmeämpi. Mitä pidemmälle mentiin, sitä paremmin Kisse kulki ja itsekkin ryhdistyin kokoajan enemmän. Ajottain Kisse ei jaksanut kantaa itseään ja välillä itse sössin, mutta kaiken kaikkiaan jäi hyvä mieli valkasta.


Lopuksi laukat. Jännitin vähän mitä Marika pitäisi laukoista, koska nostot eivät ole olleet kovin nättejä, vaikka hyvin laukka kuitenkin noston jälkeen rullaa. Oltiin tehty niin hyvät ravit että nostot oli tosi kivat! Kisse oli rauhallinen ja malttoi odottaa.

Baucher myös toimi! Kisse tuntui aika samalta kuin rollerin kanssa, aavistuksen paino laukan jälkeen, mutta riitti kun vähän enemmän käytti polvea ja reittä että sai painamisen pois.
 


---

Oltiin Peninan kanssa perheeni luona Turussa sunnuntai-maanantai, jolloin Jannu ratsasti Kissen. Eilen Kisse kokeili tuntihevosen roolia, kun itseäni liikaa laiskotti. Hanne meni Kissellä ja kulki hienosti!


Tänään menin Kissellä ite. Sille puhkesi taas vaihteeksi kiima, silloin ratsastus sillä on vähän tahmeaa ja laukannostot hankalia. Tänään kuitenkin tyttö oli jopa oudon reipas ja meni kivasti, nostoja kyllä sai taas hakea. Tällä viikolla olisi Kissellä tiedossa taas lastausharjoituksia, puomeja ja laukkaharjoituksia.

Musella en ole kauheasti mennyt, yksi päivä kävin itsenäisesti kentällä sillä ja oli mielettömän kiva treeni! Poika kulki omalla moottorillaan ja muodossa ilman että tein itse paljoa mitään. Otettiin paljon käännöksiä, voltteja, pysähdyksiä ja laukassa kokoamista. Lauantaina sitten tallikisat Musella, 70-80cm! (:


1 kommentti