24. lokakuuta 2013

Miksun hyppysissä

Vihdoin ja viimein päästiin eilen Miksun luo!

Edellisenä iltana pistin kamat kasaan ja auton valmiiksi, tyttö käveli aamupäivällä melkein suoraan autoon. Muutaman kerran astuttiin rohkeasti, mutta vain etujaloilla sisään. Ehkäpä siinä viidennellä hevonen meni kokonaan autoon ja kulki hienosti matkan, tosin meiltä Korpikylään on vain vartin matka. Yksi potku takaseinään tuli ja tamma ei malttanut yhtään heinää syödä, mutta muuten seisoi hiljaa. Perillä Kisse oli hieman hikinen stressistä ja oli polkenut vuohisen etupuoleen pienen vekin.


Korpparin pihassa varustettiin tyttö, vähän pyörimistä tytön suunnalta, mutta muuten oli hieno tamma! Maneesikaa ei pelottanut yhtään!

Otin itse verkan, yritin rennosti ratsastaa ravia pyöreeksi, josta ei tullut mitään. Laukkasin sitten kevyessä istunnassa muutaman kiekan molempiin suuntiin, niin johan tammakin rentoutui huomattavasti. Näin pitäisi kotonakin toimia, mutta pieni kenttä ei oikein ole edukseen reippaassa laukassa. Vartin jälkeen laskeuduin ja annoin Miksun hoitaa loput.


Miksu haki ensin tuntumaa ja sitten rupesi menemään puomeja ja kavalletteja sekä myöhemmin pieniä esteitä. Muutama sikakielto tuli, mutta myös muutamia hyviä kavalletteja ja hyppyjäkin. Eli paremmin kuin odotinkaan! Miksu ratsasti hyvin Kisseä rennoksi hyppyjen välissä, eikä ahnehtinut liikaa putkeen. Lopetettiin myös siinä vaiheessa kun Miksu sanoi Kisselle riittävän tältä kertaa.


Miksu sanoi että on omat niksinsä että tyttö hyppää ja että hän saa hevosen hyppäämään rataa suht piankin. Miksu tokaisi myös että hevosella on pienoinen asennevamma, jospa blogin osoite toteutuisi siis! :D
Tarkoitus olisi tästä lähtien viedä mahdollisimman usein Miksulle Kisseä hypättäväksi ja kun hän on sitä mieltä, niin rupean itse käymään Miksun valmennuksissa Kissellä. Eilen toivoni heräsi uudestaan, että Kissestä tulisi vielä hevonen esteisiin!

Autoon tyttö käveli samallailla kuin aamulla, vaikka oli ollut vaativaa tehtävää niin henkisesti kuin fyysisestikkin ja oli vielä vieras paikka.

Tänään sitten palauttavaa treeniä, kengitän tytön viikonloppuna ja todennäköisesti 4. päivä seuraavaksi Miksun luo. Niin ja tänään virolainen esteratsastaja Paul Argus tuo tallille uuden täysihoitohevosen - eestinponi Enterin, jonka tuttumme päättivät ostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti