13. elokuuta 2013

Treenejä!

Viime torstaina oli pitkästä aikaa tilaa tunnilla niin että mahduin Peninan valmennustunnille messiin. Otin Musen kun Kisseä työstetään ihan rauhassa vielä yksinään.Treenattiin hevosen pitämistä muodossa, joka ei sinällään ole meille hankalaa, mutta mun herpaantumisen takia muoto katoaa ajoittain, kun keskityn esimerkiksi hevosen hidastamiseen, pysähtymiseen tai vaikkapa pohkeenväistöön. Mentiin ensin pääty-ympyröillä ja myöhemmin kahdeksikkoa, vaihtaen asetusta keskellä.

Meille kahdelle treeni teki tosi hyvää, oli tosi kiva tehtävä! Muse tuntui tosi miellyttävältä ja energiseltä, keskityin myös muotoon vaikka keskellä tuli välillä pysähdys ja välillä käyntiä. Muse tuntui pehmeeltä ja yhteistyöhaluiselta, kuunteli pohkeita. Oikealle oli selkeästi hankalampaa, joko johtuen minusta tai onhan mahdollista että Muse on vain vino. Vasemmalle taas Muse kulki todella hyvin, yllätyin ihan itsekkin!

Samana päivänä Penina piti myös mulle ja Kisselle valmennusta. Pakko sanoa että ylpeä olen Kissestäkin! Hevonen kulki vähän jännittyneesti ja jäykän lihaksiston takia hieman huonosti, mutta yritti koko ajan parhaansa, totteli tosi hyvin ohjaa sekä pohjetta ja kulki energisesti. Mäkin alan pikku hiljaa päästä jyvälle miten Kisseä ratsastetaan, tämä kun vaatii ihan eri tavan kuin Muse.Pyörittiin vaan kentällä voltteja ja todella loivia pohkeenväistöjä, että saataisiin lavat venymään ja lihasjumit pois. Kisse meni pohkeenväistöt kuin vanha tekijä! Selkeästi kyllä teki lihaksistolle haastetta. Kissellähän on siis melkeinpä voisi sanoa että "liikalihaksistoa" kertynyt lapojen päälle.

Muutama tosi hyvä pätkä mentiin! (: Lopuksi Penina meni vielä selästä käynnin ja ravin, laukat otin liinan päässä. Oikeassa laukassa otettiin muutamat pierupukit alkuun, mutta muuten mentiin nätisti.

 

Tällä viikolla on kyllä ihan riittävästi tekemistä, joten molemmat sai tänään vapaapäivän. Huomenna mennään Helsinkiin kun Penina menee Marko Björsin valmennukseen, torstaina ja perjantaina pikaiset kisatreenit Musella, lauantaina Tiinan valmennus ja sunnuntaina ekat koulukisat Musen kanssa, aikuisohjelmaa koitetaan parhaamme mukaan! Vielä kun muistaisi edes radan.. Kyse on kuitenkin ekoista koulukisoistani, niin mikään muu ei haittaa, paitsi jos unohdan sen hiton ohjelman.

Koulussa sentään on suht lepposaa, tod näk mulla ei ole koulua tässä jaksossa kuin ke ja to.. :D Tosin voi olla että suunnitellaan opon kanssa jotain muuta muille päiville niin että joudun kuitenkin kouluun raahautumaan.

Alla vielä pätkä valmennuksesta!

3 kommenttia

 1. Kivan näköisiä pätkiä tekee jo videolla!

  VastaaPoista
 2. Mitä oot tykänny olla siellä uudessa koulussa? onko sulla kiva luokka? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan jeeshän tuo, koulu mikä koulu. (: En oo viel pahemmi ehtiny tutustuu luokkalaisten kans, mut ihan kivoilta vaikuttavat.

   Poista