22. maaliskuuta 2016

Maunon kuulumisia


lauletaan kovempaa 
kun pitäs olla hiljaa 
ei paineta leukaa rintaan 
ennen ku kasvetaan viljaa 
nostetaan keskikaljamaljat ilmaan

Vähään aikaan ei ole kuulunutkaan Maunosta mitään. Maunolle on selkeästi tullut virtaa kevään myötä (ja ehkä alkaa kuntokin kohota). Ratsastaessa ei millään jaksaisi keskittyä ja kokeilee että onko pakko. Kuntoon laittaessakin yrittää kuopia ja muka säikkyy kaikkea turhaa, kuten kissaa jota on katsellut jo kuukauden päivät. Viime viikko oli Maunolla kevyempää töiden ja kentän kunnon takia, tällä viikolla on enemmän aikaa niin pidetään taas vähän rankemmat treenit. Katotaan että huvittaako enää temppuilla kun joutuu tekemään enempi hommia! Perjantaina olisi ollut kahdet estekilpailut, joihin olisin ehkä voinut lähteä suhauttamaan Maunolla jonkun puomiluokan. Sen verta myöhässä kuitenkin ollaan että olisin joutunut maksamaan jälki-ilmoittautumisesta niin että ei kannata puomiluokan takia. Ehkä hyvä näin, keretään treenata ajatuksella. :D Ensi kuussa olisi rataharkat Forssassa, joka voisi olla hyvä sauma harjoitella kilpailuja.

Maastoilu ollaan pikku hiljaa aloittettu. Löysin hyvän silmukan alku- ja loppukäynneille. Pyrin siihen että treenimme koostuisi noin 40% maastosta, 30% esteistä, 20% koulusta ja 10% vapaista ja juoksuttamisesta. Mauno tykkäisi mennä lujaa ja kovaa maastossa, mutta vielä ei ole saanut päästellä kun en itse maastoja tunne. Tallinomistaja lähtee joku päivä maastoon meidän kanssa, niin ehkä uskalletaa mennä ravia kovempaakin askellajia. Mauno kyllä on osoittanut suht rohkeaa luonnetta, ei välitä mitään autoista tai traktoreista. Natiseva pyörä ja humiseva ilmalämpöpumppu on aiheuttanut puhinaa, mutta eiköhän treenaamisella saada Maunostakin maastovarma.

Esteitä ei olla keretty hetkeen menemään kunnolla. Yksi päivä mentiin kentällä puomeja ja että voi olla eläin tyhmä. Elmon kanssa kun mentiin puomeja, suoritettiin 2-3 ekaa kertaa päin prinkkalaa. Ja siitä eteenpäin täydellisesti. Maunon kanssa mentiin kiemurellen  ja kiihdyttäen/hidastaen puomit 3 kertaa, kerran täydellisesti ja taas kiemurellen..
Ollaan myös jumppailtu ja liikutettu monipuolisesti ratsastamisen lisäksi taluttaen ja juoksuttaen. Mauno on aika vino oikeaan kierrokseen, joka on perseestä, koska itsekkin olen vino juuri siihen suuntaan. Siispä ollaan menty tuplasti siihen suuntaan ja ylitetty mukavuusraja. Laukannostot alkavat sujumaan päivä päivältä paremmin, mutta heti kun lähdetään kokoamaan, laukka tippuu kiitoraville. Eikun vain lisää treeniä ja treeniä. Huomenna olisi ajatuksena mennä maneesiin, jolloin ei tarvitse huolehtia että tuleeko kentän aita heti vastaan. 

Satula.comista ostettu Presence -estepenkki on ollut ihan mielettömän kiva! Pääsen hevosta lähelle ja se istuu mun perseelle kuin nakutettu. Harmittelin ensin että Passier oli hyvä penkki ja jouduttiin se vaihtaa, mutta onneksi vaihto tapahtuikin parempaan! Penkissä ei ole yliampuvat tuet, joka mahdollistaa myös koulukiemuroiden teon. Olenkin mennyt nyt penkillä ihan jumppaakin, vaikka koulupenkkikin löytyisi. Sain vihdoin myös Palomaalta komposiittijalustimet, jotka ovat musta mukavammat kuin metallijalkkarit. Ainoastaan lyhyemmät hihnat pitäisi ostaa, näyttää rumalta kun ylimääräistä hihnaa roikkuu pitkänä.. Satulan lisäksi ollaan vaihdettu nyt myös rotarykolmipala D-kuparirolleriin. Kuolain sopii Maunolle hyvin ainakin koulutreeniin. Saas nähdä tullaanko tarvitsemaan maastoon jotain jarrua.. Satula tuntuu istuvan myös Maunolle. Kun asettaa satulan sään päälle ja liu'uttaa taaksepäin, se solahtaa paikalleen. Myöskään sivulle valumista ei esiinny, mikä oli ongelma Passierin kanssa. Kun olen nyt Maunolla kokeillut kolmea halvempaa estepenkkiä, ajatus olisi että voisin joku päivä tehdä vähän vertailua blogiin näistä penkeistä! 

Linnea, uusi hovihierojamme, tuli yksi päivä tsekkaamaan Maunon kropan läpi. Ei kummempia löydöksiä kuulemma, vähän jumia vasemmalla puolella kroppaa, joka varmasti vaikuttaa siihen että oikeaan suuntaan ei liiku niin hyvin kuin vasempaan kierrokseen. Mauno käyttäytyi oikein nätisti, vaikka pitikin seistä tunnin verran käytävällä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti