16. maaliskuuta 2016

Helsinki Horse Fair 2016

Ah, noniin! Jälleen kerran messut taputeltu ja sen jälkeinen työrupeama saatu suoritettu. Valvoin eilen poikkeuksellisesti kello kahteen yöllä ja heräsin 6,5h unien jälkeen. Ei väsyttänyt sen enempää, joten pakotin itseni nyt kirjoittamaan tämän, koska olen vain pitkittänyt postausta.. :D Saa tämän pois niin pääsee kertomaan Maunon treeneistä, uusista hankinnoista ja vähän tämän vuoden suunnitelmista!

Penina oli hienosti organisoinut pitkin viikkoja meidän ständiä ja Just Dressagen Knock Outia. Itse pyrin vain kertomaan mielipiteeni asioihin - jos ja kun sitä kysyttiin johonki asiaan. Isompi tehtäväni oli pitää vaimoni pää kasassa, hän kun tuppaa stressaa herkästi vaikka tämäkin tapahtuma meni nappiin. Minulla ei ollut messuilla sen suurempaa roolia, näyttää vain huolitellulta ja olla puhumatta kovaan ääneen paskaa. :D No ei vaiskaa.

Meille oltiin saatu hyvä tarjous Eurohostellista, joka tosin meidän osalta meni vähän mönkään kun liian myöhään saatiin selville että Jesse ei pääse töiden takia mukaan ja mulle sattui isoisän hautajaiset perjantaiksi. Oltiin ehkä hankalin asiakasryhmä ikinä, koska näiden lisäksi ryhmän kolme jäsentä saapui hotellille jo torstaina, kaksi perjantaina ja yksi lauantaina. Noh, hostelli oli tosi siisti ja meitä palveltiin hyvin! Aamiaista ei kokeiltu, ehkä joskus sekin pitää tesmata.

Tulin perjantai illalla suoraan messukeskukselle, mutta maalaisena meni tovi että osasin Hesan keskustasta Pasilaan. Näinpä olin juuri seitsemän pintaan (eli messujen loppumisen aikaan) messarilla, mutta ei se mitään. Autoin auton pakkaamisessa ja odoteltiin tovi kun Penina kävi ohjelmanumeroa ratsastajien kanssa läpi. Kävästiin vielä viereisessä Salessa hakemassa evästä ja hostellille keräämään voimia lauantaita varten.

Lauantaina lähdettiin vähän ennen ysiä messarille. Vuoroteltiin ständillä siten, että kaikki saivat käydä päivän mittaan katsomassa ohjelmaa, expossa ja syömässä. Kanssamme ständillä oli myös Kisamatkalla Senni äitinsä kanssa sekä Equestrialin Christa, joten ihan puolen tunnin välein ei tarvinnut palata takaisin ständille. Vuoroteltiin myös niin että osa porukasta oli katsomassa ohjelmanumeroamme lauantaina, osa taas sunnuntaina. Itse olin kuvaamassa lauantain tapahtuman ja yritin kuvailla jonkun verran muutenkin. Fossiiliajalle jäänyt kamerani ei kuitenkaan ole parhaimpiaan sisätiloissa, joten pahoittelen jälleen kuvien paskaa laatua. Odotan vain että iskäni ostaisi uuden kameran ja hänen Canon EOS 60D siirtyisi minulle. :D


Munhan piti katsoa näytöksiä ja luentoja, pälyillä esteratsastusta ja tutkia expoa. Myös GoExpon puoli piti käydä läpi. Lauantai meni kuitenkin pyöriessä paikasta toiseen, tekemättä siltikään mitään. :D En tiedä mikä oli ajatus, mutta en tehnyt mitään fiksua.
Aamulla oli Playsson.netin järjestämä Blogitreffit, joissa kierreltiin porukalla kuuntelemassa muutamalla ständillä. Aloitettiin Humantoolin pisteellä, josta tarttui jokaiselle mukaan kyseinen apuväline. Siitä suunnattiin SITS -pisteelle, joka ei avautunut mulle juurikaan. Jouhikorut Nanna Salmi oli toiseksi viimeinen ständi. Just Dressagen ständi oli viimeinen, jossa kuolasin taas mm. Barokkihuopia.. En tiedä sopisko ne yhtään Maunolle, mutta siltikin! :D
Expo oli mun mielestä vähän latteampi kuin viime vuonna. Pääsin vasta sunnuntaina käymään kaikki ständit kunnolla läpi, mutta ei siltikään jäänyt mieleen huomattavia alennuksia tai erikoisempaa tuotetta. Isona plussana se, että Manski oli nyt ekaa kertaa Horse Fair -messuilla! Muutamat myyjät osasivat kuitenkin laskea hintojaan sunnuntai iltapäiväksi. En löytänyt tällä kertaa tarvikkeita joita oikeasti tarvittaisiin, kuten uudet jalkkarit, satulavyö ja otsapanta. Löytyihän niitäkin, mutta ei juuri mieleisiä tai olivat liian kalliita. Täydellisen satulavyön löysin edullisesti, mutta liian pitkänä. Katselin myös pitkään hanskoja useammaltakin myyjältä, mutta päätin että käytän vanhat parit ensin puhki.

Sunnuntaina reipastuin ja kävin kuuntelemassa kuolainluentoa sekä hetken aikaa Freejump Collier -apuohjan esittelyä. Nämä tulivat harmittavasti samaan aikaan. Onneksi päädyin kuitenkin oppimaan kuolaimista lisää, opin kerrankin paljon kaikkea uutta! Yleensä päädyn luennoille muistelemaan jo opittuja asioita, mutta nyt tarttui uuttakin tietoa mukaan. Mm. miten vaikuttaa kuolaimen paksuus ja kolmipalan keskiosa.

12.30 Kolmipalat vai nivelet? Hevosen suun anatomia ja kuolainten sovitus
Mirjami Miettinen, eläinlääkäri


12.15 Freejump Collier apuohjan esittely
Taina Salmi ja ratsukko Milja Ranta & Roy Jones


Harmittavasti en levottomuudeltani pystynyt jäämään kuuntelemaan ruokintaluentoa, vaan lähdin tarjoamaan kilometrejä jaloilleni. Käväisin myös katsomassa hevosten karsinat lävitse, mutta harmittavasti siellä oli tänäkin vuonna samat rodut kuin aina.

Olin mieleissäni Knock Outista, se oli hauska ja Håckus sai hyvin yleisön mukaan. Itse ihastuin Milja Rannan ratsastamaan Roy Jonesiin, joka ratsasti myös Collier -apuohjan esittelyssä. Hassua että tämä veti aivan upeat ravit ja kyseessähän on valjakkohevonen. Myös pikkuponit vetivät hyvän shown!

Eurohostellille iso kiitos ja yhteistyökumppaneille! Ja toki Playsson.netille!

(c) Ida / Graphiques GW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti